aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ramstaddammen 6! En meget pen og oppgradert 4-roms selveierleilighet med to balkonger. Leiligheten er ubebodd og det er gjort flere gode tilvalg.
Velkommen til Ramstaddammen 6! En meget pen og oppgradert 4-roms selveierleilighet med to balkonger. Leiligheten er ubebodd og det er gjort flere gode tilvalg.

ÅSGREINA Ramstaddammen 6

Stor ubebodd 4-roms selveierleilighet fra 2021 med flott Epoq kjøkken, 2 bad, 3 soverom og 2 balkonger - garasjeplass!

 • kr 5 590 000
 • BRA-i 117 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 590 000
 • Omkostningerkr 154 655
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 763 274
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2021
 • Soverom3
 • Felleskostnaderkr 3 109
 • Tomt9 419.6 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 5 590 000,- (Prisantydning) 18 619,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 215,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 590 000,00))   154 655,- (Omkostninger totalt)   5 763 274,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Velkommen til Ranstaddammen 6! Leiligheten sto ferdig i 2021 og holder en god standard. Leiligheten inneholder gang, pent oppgradert Epoq kjøkken med integrerte hvitevarer, lys og romslig stue, 3 gode soverom, 2 flislagte bad med gulvvarme og praktisk innvendig bod. Utgang fra ett soverom til egen balkong på ca. 9 kvm, og fra stuen til vestvendt balkong på ca. 12 kvm. Leiligheten varmes opp med fjernvarme og er meget energieffektiv. Det medfølger garasjeplass og sportsbod i kjelleranlegg. Leiligheten har en fin og rolig beliggenhet på barnevennlige Ramstadåsen på Åsgreina. Her er det umiddelbar nærhet til flotte rekreasjonsområder. Det er ca. 1,2 km til skole og umiddelbar nærhet til barnehage. Det er ca. 13 min med bil til Nannestad sentrum der du finner alle servicetilbud.
Fra stuen er det adkomst til en trivelig overbygget balkong på ca. 12 kvm. Balkongen er vestvendt og har gode solforhold.

Ramstaddammen 6, Akershus

 • Tomt
  9419.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Sameiets felles tomt er relativt flat og pent opparbeidet med asfalterte internveier, parkeringsareal, plenarealer og lekeplass.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde kaldt Ramstadåsen, på Åsgreina i Nannestad kommune. Her er det nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, Oslo lufthavn og gode servicetilbud. Åsgreina ligger nær Romeriksåsen og har naturen som nærmeste nabo. Her gir stier og veier deg fine turmuligheter både sommers- og vinterstid. Stabile snøforhold og et godt utviklet løypenett gir gode muligheter for skiturer. Ved Åsen skistadion er det flotte lysløyper som benyttes både i treningssammenheng og til skirenn. Ellers har Nannestad skisenter, Åslia, gode alpinmuligheter. Romeriksåsen har også gode muligheter for friluftsliv. Områdene er rike på både bær og sopp, og det er mange fiskevann innover i marka. Den Norske Turistforening har en rekke hytter, åpne for servering. Stordammen har gode bademuligheter og ligger i nærområdet. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan bl.a. gjøres ved Kiwi Holter og Coop Extra Eltonåsen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Teigebyen (Nannestad sentrum), Gjerdrum, Jessheim og Kløfta et godt og variert utvalg. Strømmen og Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil. Med bil fra Åsgreina tar det ca. 18 min til Jessheim, 15 min til Oslo lufthavn, 29 min til Lillestrøm og 38 min til Oslo S. Fra boligen er det ca. 1,5 km til Kringler-Slattum barneskole. For elever i ungdomstrinnet er det ca. 16 min med bil til Nannestad ungdomsskole. Det er også umiddelbar nærhet til Åsgreina barnehage. Åsgreina er et attraktivt boligutbyggingsområde i Nannestad Kommune som er i rask utvikling. Det er fra eiendommen korte avstander med bil til det meste: Ca 13 min til Nannestad sentrum. Her ligger ungdomsskoler, videregående skoler, idrettsanlegg, forretninger, etc. Ca 15 min til OSL Gardermoen Ca 20 min til Jessheim Ca 30 min til Lillestrøm Ca 40 min til Oslo For mer informasjon se: www.nannestad.kommune.no

  Adkomst
  Fra E6: ta av mot Nannestad og Gjerdrum i Skedsmovollenkrysset. Følg så Rv 120 gjennom Gjerdrum og Ask, så videre Rv 120 i ca 8 km til Eltonåsen. Ta til venstre i rundkjøringen og følg Åsvegen i underkant av 4 km. Ta så til venstre inn Ramstadåsen og så andre vei til venstre. Du er da ved leiligheten i Ramstaddammen.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse, samt blokkbebyggelsen leiligheten er en del av.

  Skolekrets
  Kringler-Slattum skolekrets.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Ramstad som ligger ca. 50 m fra boligen.

  Byggemåte
  Boligen er etablert med støpt plate. Parkerings kjeller med betongkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner av stål og betong. Etasjeskiller av betong. Yttervegger av bindingsverk konstruksjoner og med stående kledning. Vinduer med 3-lags glass. Flatt tak tekket med PVC-duk. Balkong mot øst på ca. 9 kvm, av betong med rekkverk i glass. Balkong mot vest på ca. 12 kvm, også oppført i betong med rekkverk av glass. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Montering av energimåler fra Techem - i forbindelse med individuell avregning av oppvarmingen av leiligheten. Jobb utført kun i fordelingsskap. Ikke motatt FDV dokumentasjon ennå, siden løsningen ikke er satt i drift per dags dato. Dette er ikke et søknadspålagt tiltak. Derfor er det ikke noe samsvarserklæring på det som er utført - i følge rørleggerforretningen. Arbeider av Oslofjorden rør AS. - Det har blitt registert høy luftfuktighet i sportsbodene i kjeller. Sameiet har reklamerte ovenfor utbygger Aas & Nordal Entreprenørforretning AS. Utbygger har utbedret avviket, slik at avviket ikke lengre er tilstede. - Det er skiftet motor på roterende varmeveksler i leilighetens balansert ventilasjon enhet. Utført av leverandøren av ventilasjonsaggregatet. Montering av downlights i hall. Skifte av bryter til dimmebryter ved inngang dør. Flyttet på uttak til komfyr, platetopp og kjøleskap pga. utskifting av kjøkken. Tilkoblet LED belysning i overskap og i benker. Samsvarserklæring er vedlagt i FDV dokumentasjonen som følger leiligheten. Arbeider av Õstberg Norge AS / Romerike Elektro AS. - Eier valgte ikke å oppgardere standard kjøkkenet fra Norema som fulgte med i den opprinnelig leveransen grunnet få og dårlige valgmuligeter fra utbyggger. Eier valgte etter overtakelse å fjerne standard kjøkkenet og sette opp ny kjøkkeninnredning i henhold til egne ønsker. Monteringen av det nye kjøkkenet er utført av håndverk kyndige personer. - Yttervegger skal beises av sameiet. Hvordan dette skal foregå er ikke vedtatt. Felleskostnadene gikk opp grunnet økte strømkostnader i mars 2023. Fra 4447,- til 5305,- . Styret har i desember 2023 varsel at felles kostnadene vil bli redusert med 7% med virkning fra januar 2024. Ytterligere reduksjon kan påregnes når man går over til individuell måling av varmtvann for oppvarmingsformål. Mottatt faktura for felleskostnader - Januar 2024 er på: 3109. - Det er tilrettelagt for ladeboks for elbil på parkeringsplassen som følger leiligheten, men siden eier ikke innehar elbil, er dette ikke montert opp.

  Innhold
  Meget pen og påkostet leilighet som ikke har vært bebodd. Planløsning: 2. etasje: Gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bod og 2 bad. Det følger også garasjeplass og sportsbod i kjelleranlegget. Overflater: Gulv: Parkett på gulv. Fliser på baderomsgulv med gulvvarme. Vegger: Malte overflater. Fliser på baderomsvegger. Hvite vegger: Jotun Prima Air 05 - Egghvit (NCS 0502-Y). Stue/kjøkken: Tudor (NCS 1202-Y26R) fra Jotun. Entre/gang: Tudor (NCS 1202-Y26R) fra Jotun. Hovedsoverom: Olivenlund (NCS S 3010-G50Y) fra Butinox. Soverom 2: Pale Linden (NCS S 2005-G70Y) fra Jotun. Soverom 2 og bod: Egghvit (NCS 0502-Y) fra Jotun. Himlinger: Malte takflater. Systemhimling i gang og bod. Det er downlights i himlinger i bla. gang og bad. Oppgradering av belysning i gang: LED Downlights med dimming. (SG Junistar Eco Isosafe Hvit DimtoWarm med Elko dimmer). Kjøkken: Leiligheten er oppgradert med et meget pent Epoq kjøkken med moderne, slette fronter og minimalistisk design. Benkeplaten er i hvitoljet massiv eik. Kjøkkenet er u-formet og har godt med skap- og benkeplass og bla. praktisk skuff- i skuff løsninger og integrert skuffebelysning. I kjøkkenet er det integrerte hvitevarer av høy kvalitet fra Siemens i700 serien, herunder stekeovn, microovn, induksjonsplatetopp. Videre er det integrert oppvaskmaskin fra Electrolux og kjøl- og fryseskap fra AEG. Bad 1: Flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med servant i baderomsinnredning, speil, vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassvegger og opplegg for vaskemaskin. Bad 2: Pent flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med servant i baderomsinnredning, speil, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassvegger. Kort fortalt: - Meget pen og oppgradert 4-roms leilighet fra 2021 med god standard og planløsning. - Boligen er ubebodd og holder en god standard. - Gang med downlights i himlinger med LED og dimming. - Nytt Epoq kjøkken med mye skap- og benkeplass og flere gode løsninger. - Integrerte hvitevarer fra Siemens, Electrolux og AEG i kjøkken, alle av god kvalitet. - Lys og romslig stue med i en moderne lun fargetone på vegger. - 3 gode soverom. - 2 stk flislagte bad med gulvvarme. - Innvendig bod/teknisk rom med gode lagringsmuligheter. - Oppvarming med fjernvarme. - Balansert ventilasjon. - Balkong på ca. 9 kvm utenfor hovedsoverom. - Vestvendt balkong på ca. 12 kvm utenfor stuen. - Heis i bygget. - Sportsbod i kjelleranlegg på ca 5 kvm. - Stor garasjeplass i kjelleranlegg. - Felles takterrasse i blokk 1 med gode solforhold og fin utsikt. - Meget barnevennlig og rolig beliggenhet på Ramstadåsen.

  Standard
  Oppgradert og ubebodd 4-roms selveierleilighet fra 2021, beliggende i byggets 2. etasje. Leiligheten har utelukkende oppnådd tilstandsgrad 1 og 0 i vedlagte tilstandsrapport. Takstmann har ikke vurdert tilliggende konstruksjoner til badene ved hulltaking, da dette ikke er et krav før badet er 5 år. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, datert 06.12.2023, utført av Eirik Kalheim. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Det er montert kjøkken i etterkant av overtagelse i 2022/2023. Montert spoter i himling. Montert intern temperaturmåler til varmtvann for måling av vannforbruk. Byttet motor i ventilasjonsanlegg.

  TV/Internett/bredbånd
  Felles avtale for bredbånd/kabel-tv som betales via felleskostnadene.

  Parkering
  Det medfølger garasjeplass i kjelleranlegg til leiligheten. Det legges opp til felles enhetlig felles infrastruktur for el-bil lading fra Smartly. Ladepunkt må bestilles fra Smartly av de som vil ha el-billading tilknyttet sin parkeringsplass. Ladere må settes opp av godkjent installatør/elektriker for valgt anlegg. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold, drift og strøm dekkes av den enkelte sameier. Sameiet har felles gjesteparkeringsplass på tomten.

  Radonmåling
  Bygget er utført med forskriftsmessig radon sperre og dokumentasjon foreligger.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 590 000,- (Prisantydning) 18 619,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 215,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 590 000,00))   154 655,- (Omkostninger totalt)   5 763 274,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Felles anlegg for oppvarming av varmtvann til radiatorer og forbruksvann. Det er montert fjernavleste energimålere i hver seksjon og hver enkelt seksjonseier faktureres månedlig for sitt faktiske forbruk. Elektriske varmekabler i baderomsgulv.

  Energiklasse
  B

 • Kommunale avgifter
  13301

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter vil variere årlig. Kommunale avgifter inkl. vann, renovasjon og avløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det er pt. ikke eiendomsskatt i Nannestad kommune.

  Formuesverdi primær
  1024926

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3894720

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Formuesverdi er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

  Andre utgifter
  Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, innboforsikring, mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  1182/73431

  Felleskostnader pr. mnd
  3109

  Felleskostnader inkluderer
  Drift av sameiet, noe vedlikehold, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, garasje, filterpakke leilighet og kabel-tv/bredbånd.

  Andel fellesgjeld
  18619

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  13159

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet Ramstadtunet består av 60 boligseksjoner, fordelt på 28 rekkehus og 32 leiligheter i to lavblokker. Sameiet har nettopp byttet forretningsfører fra BORI til OBOS per 1. april 2024.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har ingen fellesgjeld pt.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Sameiets forsikringsselskap
  Fremtind forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige sameiere.

  Eierskiftegebyr
  6385

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3036/92/33/23: 05.06.2020 - Dokumentnr: 2548774 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse Bestemmelse om transport og ferdsel Bestemmelse om byggeforbud og beplantning Overført fra: Knr:3036 Gnr:92 Bnr:33 Gjelder denne registerenheten med flere 15.02.2021 - Dokumentnr: 187205 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Nannestad Kommune Org.nr: 964 950 202 Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om kummer Overført fra: Knr:3036 Gnr:92 Bnr:33 Gjelder denne registerenheten med flere 15.02.2021 - Dokumentnr: 187205 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Nannestad Kommune Org.nr: 964 950 202 Bestemmelse om vedlikehold Bestemmelse om snøbrøyting/strøing Overført fra: Knr:3036 Gnr:92 Bnr:33 Gjelder denne registerenheten med flere 15.02.2021 - Dokumentnr: 187205 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Nannestad Kommune Org.nr: 964 950 202 Bestemmelse om mast/stolpe Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Overført fra: Knr:3036 Gnr:92 Bnr:33 Gjelder denne registerenheten med flere 15.02.2021 - Dokumentnr: 187205 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighetshaver: Nannestad Kommune Org.nr: 964 950 202 Gjelder bebyggelse på fellesanlegg Husfarge kan ikke endres uten samtykke fra sameiet. Overført fra: Knr:3036 Gnr:92 Bnr:33 Gjelder denne registerenheten med flere 15.02.2021 - Dokumentnr: 187205 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Nannestad Kommune Org.nr: 964 950 202 Bestemmelse om postkasser Bestemmelse om renovasjonsanlegg Bestemmelse om vedlikehold Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Overført fra: Knr:3036 Gnr:92 Bnr:33 Gjelder denne registerenheten med flere 09.07.2021 - Dokumentnr: 850795 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 23 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 1182/73431 Heftelsene omhandler rett for Nannestad kommune til å anlegge og drifte offentlig ledningsnett, vei, kabler, kummer, m.m., pliktig medlemskap i sameiet, rett for Elvia til å bygge og drifte lavspenning og høyspenningsanlegg over eiendommen og seksjoneringsbegjæringen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for leilighetsbygg og rekkehus, datert 21.12.2021.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen ligger til privat vei på sameiets tomt. Det er offentlig vann og avløp på eiendommen. Det er installert vannmåler i leiligheten.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, gatetun, grønnstruktur, fortau, renovasjonsanlegg, turvei, annen veigrunn og parkeringsplasser i reguleringsplan for "Ramstadåsen BK2 - Ramstadtunet". Detaljregulering under bakken er regulert til parkeringshus/anlegg. Eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse og hensynssone H910 i kommuneplanens arealdel for 2018-2035.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 590 000,- (Prisantydning) 18 619,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 215,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 590 000,00))   154 655,- (Omkostninger totalt)   5 763 274,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  154655

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0.7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  16.450,- oppgjørshonorar kr  5.950,- og visninger kr 2.500,- per stk, der 2 er inkl i tilbudet. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 24.550 ,-. Utleggene omfatter foto, kommunale opplysninger, tilstandsrapport og forretningsførerinfo. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid. samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Knut Magnus Betten

Megler

Knut Magnus Betten

90 10 07 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev