aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Kim-André Arnesen ønsker velkommen til Vilhelm Bjerknes vei 58B! En moderne leilighet med gjennomgående god standard.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Kim-André Arnesen ønsker velkommen til Vilhelm Bjerknes vei 58B! En moderne leilighet med gjennomgående god standard.

BERGEN Vilhelm Bjerknes' vei 58B

Moderne 3-roms eierleilighet m/ garasjeplass | Heis og vestvendt altan | Perfekt beliggenhet nært bybane og buss

  • kr 3 990 000
  • BRA-i 60 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 3 990 000
  • Omkostningerkr 114 190
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 104 190
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår2014
  • Soverom2
  • Felleskostnaderkr 1 757
  • Tomt5 362.1 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   114 190,- (Omkostninger totalt)   4 104 190,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Velkommen til Vilhelm Bjerknes`vei 58B - Strøken og moderne leilighet med gjennomgående gode kvaliteter fra byggeår 2014. Her har du terrasse ved inngangspartiet og utgang til en herlig vestvendt altan fra stuen. Leiligheten har en sentral beliggenhet i et veletablert boligområde på Landås, med umiddelbar nærhet til buss, bybane, rekreasjonsområder og servicetilbud ved Sletten senter. Det er trappefri adkomst, radioatorovn i stuen og balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Leiligheten har en praktisk planløsning med lekkert helfliset bad som har opplegg for vaskemaskin og vannbåren gulvvarme. Smart stue/ kjøkkenløsning med mye naturlig lys og flott kjøkkeninnredning fra Norema. Leiligheten har i tillegg ekstern bod (ca. 5 kvm) og garasjeplass med ladepunkt.
Fra stuen er det utgang til en vestvendt altan.

Vilhelm Bjerknes' vei 58B, Vestland

  • Tomt
    5362.1m²

    Beskrivelse av tomt
    Opparbeidet og beplantet fellesareal.

    Beliggenhet
    Sameiet Bjerknes Plass har en utmerket beliggenhet på Slettebakken. Den aktuelle boligen er en lys og koselig 3-roms leilighet (selveiende) med gunstig beliggenhet i byggets 2. etasje. Leiligheten har 2 uteplasser, hvorav en er vestvendt med glassrekkverk. Her kan man nyte gode solforhold. Beliggenheten er også svært praktisk med få minutters gåavstand til både bybanestopp og bussforbindelser. Sletten Senter, med et bredt utvalg av butikker og ulike servicetilbud, ligger innen rimelig gangavstand. For barnefamilier er området spesielt attraktivt. Det finnes flere barnehager i nærheten, inkludert Bjerknesparken barnehage (0-6 år), samt Slettebakken skole (1-7 kl.) og Bjørgvin Montessoriskole (1-10 kl.). Fritidsaktiviteter er godt dekket i området med fotballbaner, skøytehall, tennishall, turnkassen og Fysak aktivitetshus bare få minutters gange unna. Leiligheten ligger også i nærheten av Haukeland universitetssykehus, Odontologen og flotte turområder rundt Tveitevannet og byfjellene. Kjøreturen til Bergen sentrum tar omtrent 10 minutter. Dette er en god mulighet til å sikre seg en moderne, solrik og innholdsrik bolig i et svært ettertraktet område. Barnehager: Bjerknesparken barnehage (0-5 år) = 0.3 km Tveitevannet barnehage (0-5 år) = 0.5 km Sammen Nerigard barnehage (1-5 år) = 0.6 km Skoler: Slettebakken skole (1-7 kl.) = 1.2 km Bjørgvin Montessoriskole (1-10 kl.) = 1.4 km Storetveit skole (8-10 kl.) = 1.5 km Langhaugen videregående skole = 1.9 km Transport: Bybane Slettebakken = 0.5 km Buss Sletten snuplass (linje 5 og 84) = 0.2 km Varer og tjenester: Kiwi Birkelundstoppen = 0.5 km Meny Fantoft = 1.0 km For mer detaljert informasjon om nærområdet og avstanden til ulike servicetilbud, se vedlagte nabolagsprofil

    Adkomst
    Enkel adkomst fra hovedveien. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Tomten er i hovedsak bebygget med blokkbebyggelse.

    Byggemåte
    Vinduer: Vinduer med 3-lags isolerglass i malte trekarmer. Dører: Glatt finert B-30/40 db entredør. Balkongdør med 3-lags isolerglass i malte trekarmer. Innvendige glatte finerte dører. Etasjeskille: Etasjeskillere i betong. Referansenivå: Bygningen er oppført i 2014. Boligen skal derfor være oppført i henhold til bygningsloven fra 1985 og TEK 10, samt byggeskikk og fagmessig utførelse i 2014.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Sprekker i et par fliser i i og rundt dusj-sone. Se tilstandsrapport. Det kan forekomme lukt på bad ved uttørking av sluk/vannlås. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bad og fliser er fra opprinnelig bygge-dato. Installert nye baderomsmøbler, blandebatteri, servant-skål og vannlås/avløp i 2020 (egeninnsats). Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. - Info fra tidligere eier: Det har vært utført reparasjon på varmeanlegg 2015 i forbindelse med en lekkasje, utført av Olav Grevstad AS Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært. Installasjon av diverse stikkontakter, kobling lampe og installasjon av downlights i stue. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? EL kontroll utført av P-G Elektro, 3 avvik ble funnet, disse vil bli fikset og lukket før overtagelse til ny eier Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja, Lader (Zaptec) på tilhørende garasjeplass. Driftes av Elaway (app). Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Byttet 1 stk glass på terrasse venstre side, dette ble gjort på garanti via vestbo drift/sameiet Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Arbeid på Slettebakken deponi, dette kan leses mer om på Bergen Kommune sine nettsider

    Innhold
    Leiligheten ligger fint til i byggets 2. etasje, og inneholder: Entré 3 m² Stue/kjøkken ca 24,5 m² Bad/vaskerom 5,1 m² Teknisk rom 3,1 m² Soverom 8,2 m² og 12,3 m² Egen gitterbod på 5,1 m² i 1. etasje, og parkeringsplass i felles garasje. Stue / kjøkken: Leiligheten har en åpen stue/kjøkkenløsning, med et areal på ca. 24,5 m². Rommet er gjort i lyse og tidsriktige farger, og har moderne belysning med spotter i stuedelen. Her kan det innredes i soner, med plass til sofaseksjon, spisebord og annet mediemøblement. Rommets store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp. Fra stuen er det utgang til en vestvendt altan. Altanen måler 6 m², og har god plass til å innrede med utemøbler. Lyst og moderne kjøkken med glatte fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenet er innredet med integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kjøl- og fryseskap. Soverom: Leiligheten har to soverom på 12,3 m² og 8,2 m². Hovedsoverommet har godt med plass til å innrede med dobbeltseng, garderobe og annet ønskelig soveromsmøblement. Soverom 2 kan innredes med standard søveromsmøblement, og passer ypperlig som barnerom, gjesterom og/eller kontor. Gjennomgående for begge soverommene er behagelige fargevalg. Bad / vaskerom: Helfliset og lyst bad på 5,1 m². Badet er innredet med dusjdører, servant, møbler, veggmontert wc og opplegg for vaskemaskin. Oppvarming med vannbåren gulvvarme på bad. Ekstra uteplass: Ved leilighetens inngang er det også en ekstra uteplass, med god plass til å innrede med utemøbler og beplantning.

    Standard
    Innvendige overflater: Laminat på gulver. Malt pusset betong, platet og malte vegger. Malt pusset betong i himling. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2:   Avik som ikke krever tiltak: Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling: Det er påvist sprekker i fliser. Flere sprukne veggfliser ved gulv i dusjkrok. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det er ikke behov for strakstiltak. Årsaken til sprekkene er feilmontering fra byggeår.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Leiligheten har fast plass med ladepunkt for elbil i felles garasjeanlegg. Flere gjesteparkeringsplasser i garasjeanlegg.

    Radonmåling
    Eiendommen er ikke radonmålt.

    Diverse
    Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Sameiet Bjerknes Plass (org.nr. 917 277 567) består av fire frittstående blokker med til sammen 108 selveiende boligseksjoner. Husene er bygget som passivhus. Vestbo er engasjert som sameiets forretningsfører. Styreleder: Inger Steine E-post: bjerknes.plass@gmail.com

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   114 190,- (Omkostninger totalt)   4 104 190,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Oppvarming
    Oppvarming med vannbåren gulvvarme i bad og radiator i stue/kjøkken.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    14622

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt, vann, avløp og renovasjon.

    Formuesverdi primær
    1054708

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4007891

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    7/1000

    Felleskostnader pr. mnd
    1757

    Felleskostnader inkluderer
    Felleskostnadene inkluderer sameieavgift, samt kabel-tv.

    Andel fellesgjeld år
    2024

    Om sameiet
    Sameiet Bjerknes Plass (org.nr. 917 277 567) består av fire frittstående blokker med til sammen 108 selveiende boligseksjoner. Husene er bygget som passivhus. Vestbo er engasjert som sameiets forretningsfører. Styreleder: Inger Steine E-post: bjerknes.plass@gmail.com

    Sameiets forsikringsselskap
    If Skadeforsikring

    Dyrehold
    Styreleder opplyser at hund og katt er tillatt. Det skal sendes inn søknad til styret om dyrehold. Det er ikke tillatt med reptiler.

    Eierskiftegebyr
    4900

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/160/1059/36: 29.08.2011 - Dokumentnr: 682057 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:913 Overført fra: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:1059 Gjelder denne registerenheten med flere 29.08.2011 - Dokumentnr: 682057 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:915 Overført fra: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:1059 Gjelder denne registerenheten med flere 23.10.2014 - Dokumentnr: 915452 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:913 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold Gjelder denne registerenheten med flere - Gnr 160 bnr 913 har rett til å tilknytte seg til bossugeanlegg, fjernvarmesentral og vei, samt til å anlegge, ha liggende og vedlikeholde ledningsnett på Sameiet Bjerknes Plass sin eiendom. Dette omfatter også bruksrett til felles utearealer 23.10.2014 - Dokumentnr: 915452 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:160 Bnr:913 Gjelder denne registerenheten med flere - Gnr 160 bnr 913 har rett til å tilknytte seg til vei på Sameiet Bjerknes Plass sin eiendom. 05.11.2013 - Dokumentnr: 953502 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 36 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 7/1000 ---------- Reseksjonering Omfordeling av P-plasser og sportsboder i garasjeplan, Plan 0 i hus A+B og Plan 1 i hus C. ---------- Reseksjonering Overføring av 1 parkeringsplass fra snr. 13 til snr. 14 Overføring av 1 parkeringsplass fra snr. 13 til sameiet til gjesteparkering 08.11.2022 - Dokumentnr: 1269169 - Reseksjonering Snr: 36 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 7/1000 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt Tilleggsarealet til snr. 15 overføres til snr. 14 Endring av fellesareal, snr. 15, 36, 39, 46, 62 og 96 får nytt tilleggsareal fra fellesareal

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt ferdigattest for nybygg blokk/bygård/terrassehus datert 10.11.2015. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Snittegninger datert 11.04.2011 - Plantegninger datert 18.10.2011 - Plantegning 0. etasje datert 18.10.2011 - Plantegning 1. etasje datert 18.10.2011 - Plantegning 2. etasje datert 18.10.2011 - Plantegning 3. etasje datert 18.10.2011 - Plantegning 4. etasje datert 18.10.2011 - Plantegning 5. etasje datert 18.10.2011 - Plantegning ny parkering 1. etasje datert 18.10.2011 - Fasadetegninger datert 24.10.2011 - Fasadetegninger datert 24.10.2011 - Situasjonsplan datert 01.12.2011 - Fasadetegninger byggetrinn 1 datert 13.12.2011 - Gjennomføringsplan datert 23.12.2011 - Søknad om rammetillatelse datert 23.12.2011 - Situasjonskart datert 15.02.2012 - Snittegning datert 15.02.2012 - Detaljtegninger datert 15.02.2012 - Situasjonskart datert 23.02.2012 - Utomhusplan datert 23.02.2012 - Avslag på søknad om rammetillatelse til tiltak datert 09.03.2012 - Redegjørelse for søknad om endring datert 23.03.2012 - Søknad om endring av tillatelse datert 26.03.2012 - Gjennomføringsplan datert 26.03.2012 - Søknad om rammetillatelse, særlig redegjørelse balkonger datert 04.04.2012 - Illustrasjonsbilde balkonger detaljer datert 04.04.2012 - Tegninger og illustrasjoner balkonger datert 04.04.2012 - E-postmelding om balkonger datert 04.04.2012 - Rammetillatelse på vilkår datert 07.06.2012 - Arbeidstegning leilighetstype M datert 28.06.2012 - Søknad om igangsettelse fundament og betongsarbeider datert 03.07.2012 - Søknad om igangsettingstillatelse for fundament og betongarbeider datert 05.07.2012 - Gjennomføringsplan datert 05.07.2012 - E-postmelding om vilkår i tillatelse leilighetstype P/M datert 06.07.2012 - Igangsettingstillatelse for fundament og betongarbeider datert 10.07.2012 - Søknad om unntak fra tilknytningsplikt fjernvarme datert 05.09.2012 - Søknad om dispensasjon for tilknytningsplikt til fjernvarmeanlegg for mindre del av anlegg for tilføring av energi datert 06.09.2012 - Uttalelse fra BKK Varme i forbindelse med søknad om fritak fra tilknytningsplikt datert 25.09.2012 - Tillatelse til dispensasjon, byggehøyde datert 14.01.2013 - Igangsettingstillatelse for deler av tiltaket, øvrige arbeider untatt utomhusarbeider datert 16.01.2013 - Plantegning parkering, boder, sykkelbarkering datert 09.06.2013 - Situasjonskart datert 05.11.2013 - Gjennomføringsplan datert 06.11.2013 - Søknad om midlertidig brukstillatelse for deler av tiltaker, bygg A datert 06.11.2013 - Endringssøknad og redegjørelse ifm søknad om midlertidig brukstillatelse datert 27.11.2013 - Midlertidig brukstillatelse til del av tiltaket, blokk A og parkeringsanlegg i kjeller datert 28.11.2013 - Midlertidig tillatelse til endring parkeringskjeller bygg A datert 28.11.2013 - Søknad om midlertidig brukstillatelse del av tiltak og søknad om endring datert 11.03.2014 - Søknad om midlertidig brukstillatelse for deler av tiltaket, bygg B datert 11.03.2014 - Gjennomføringsplan datert 11.03.2014 - Midlertidig brukstillatelse til deler av tiltaker, blokk B og kjeller under blokk C datert 28.03.2014 - Midlertidig tillatelse til endring av rømningsplan for kjeller datert 28.03.2014 - Sluttrapport med avfallsplan for nybygg datert 12.02.2015 - Søknad om ferdigattest bygg A og B datert 13.02.2015 - Gjennomføringsplan bygg A og B datert 13.02.2015 - Illustrasjonsbilde fasade, udatert - Illustrasjonsbilde støyskjerm, udatert

    Vei, vann og avløp
    Vei: Tilkomst via offentlig vei. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et regulert område. Arealplan-id: 10520603 Plannavn: Årstad, gnr. 160, bnr. 938, 976 m.fl., Slettebakken Sør Ikrafttredelsesdato: 18.02.2016 Dekningsgrad: 99,7% Arealplan-id: 10520602 Plannavn: Årstad, gnr. 160, bnr. 977 m.fl., Vilhelm Bjerknes vei Ikrafttredelsesdato: 19.11.2015 Dekningsgrad: 0,3% Arealplan-id: 10520600 Plannavn: Årstad, gnr. 160, bnr. 938, 967 m.fl., Slettebakken Sør Ikrafttredelsesdato: 25.10.2010 Dekningsgrad: <0,1% Reguleringsformål (Reguleringsplaner under grunnen): 10520603 1113 - Boligbebyggelse - blokkbebyggelse 98,4 % 10520603 2010 - Veg 1,3 % 10520602 2012 - Gate med fortau 0,2 % 10520602 2011 - Kjøreveg 0,1 % 10520600 322 - Gangvei < 0,1 % (0,0 m²) Reguleringsplaner under grunnen: Arealplan-id: 16990001 Plannavn: Årstad, Bybanen i Bergen, strekningen Wergeland - Hopsbroen Ikrafttredelsesdato: 05.11.2007 Dekningsgrad: 30,9% I henhold til kommuneplanens arealdel 2018, er eiendommen avsatt til: Sentrumsformål, byfortettingssone (100%) Hensynssoner i kommuneplanen: Planid: 6527000 Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 24,9% Planid: 6527000 Beskrivelse: Omforming Slettebakken Dekningsgrad: 100% Andre opplysninger: Eiendommen er berørt av Eviny Termo AS sitt konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   114 190,- (Omkostninger totalt)   4 104 190,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    114190

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fast vederlag pålydende kr 44 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 900,-, markedspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 4 900,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 3 500,-, trykte salgsoppgaver fra kr 1 500,-, visninger kr 1 500,- per stk., fotograf kr 6 500,-, forretningsførerinfo kr 3 850,- takst/tilstandsrapport kr 7 000,-, utskrift av heftelser/servitutter kr 240,- pr stk og tinglysingsgebyr kr 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000,-. Alle beløp er inkl. mva

Kim-André Arnesen

Megler

Kim-André Arnesen

93 28 26 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev