aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/Marius Kvalvik har gleden av å presentere Fjellvegen 4.
Aktiv Eiendomsmegling v/Marius Kvalvik har gleden av å presentere Fjellvegen 4.

BUVIKA Fjellvegen 4

Innholdsrik enebolig med carport og stor hage på hele 1 mål | Flott utsikt og lang solgang | Blindvei | barnevennlig

  • kr 4 870 000
  • BRA-i 191 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 4 870 000
  • Omkostningerkr 122 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 992 990
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1967
  • Soverom4
  • Tomt1 082 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 870 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 121 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 122 990 Omkostninger totalt 138 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 140 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 992 990 Totalpris. inkl. omkostninger 5 008 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 5 010 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Aktiv Eiendomsmegling v/ Marius Kvalvik har gleden av å presentere Fjellvegen 4 - en innholdsrik og velholdt enebolig med tidløse og nøytrale materialvalg. Boligen er i et barnevennlig område kun 20 min fra Trondheim med skog, tursti, sjø og strand i umiddelbar nærhet. Eiendommen er godt skjermet og kan stolt skilte med gode sol- og utsiktsforhold. Hagen er skjermet, velstelt og frodig med god boltreplass for liten og stor. Bilene parkeres i carport og på gårdsplass. Verdt å merke seg: - Blindvei - Solrik eiendom med sol "hele" dagen midtsommers - Parkering i carport - Kjelleretasje med godt potensial - Kort vei til bussholdeplass med mange avganger daglig til Trondheim og Orkanger - Gangavstand til skole, barnehage og idrettsanlegg, samt kort vei til Buvik sentrum med dagligvare m.m.
Sommerstid er det deilig å trekke ut for både avslapning og middager i varmen.

Fjellvegen 4, Trøndelag

  • Tomt
    1082m²

    Beskrivelse av tomt
    Beliggenheten passer utmerket for barnefamilien, nær fritidsaktiviteter, badeplasser og flotte turmuligheter i marka. Her bor man skjermet fra byens kjas og mas, samtidig som det er kort vei til alle fasiliteter. Tomten er flat og har et areal på ca. 1082 kvm, opparbeidet med gressplen, trær, bærbusker og diverse beplantning. Hagen byr på godt med boltreplass for både store og små, og her kan man enkelt sette opp en trampoline, spille fotball med venner og leke i snøen vinterstid. Foran carporten har boligen en gruslagt gårdsplass for parkering.

    Beliggenhet
    Eneboligen ligger i et landlig, sjønært og barnevennlig boligområde, ca. 1,5 km fra sentrum av Buvika i Skaun kommune. E39 går gjennom Buvika og sørger for enklere adkomst til tettstedet og de øvrige deler av kommunen. I Buvika finner man Extra og Kiwi, samt frisør, interiørbutikk, bensinstasjon, kafé og restaurant. Det er ca. 8,7 km til Børsa med apotek og legekontor.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra boligen er det ca. 1,9 km til Buvik barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Skaun ungdomsskole på Børsa. Videregående skoler som Skjetlein og Melhus ligger ca. ett kvarters kjøretur unna med bil, og det er et godt utvalg barnehager i nærliggende områder. Oterhaugen, Hammerdalen og Nypvang er de nærmeste barnehagene. Ved barneskolen ligger Skaunhallen vegg-i-vegg, og i hallen avholdes det ulike arrangementer gjennom året - alt fra dansegalla til ølfestival. For øvrig har Buvik IL har tilbud innen ski og fotball. Det er kort vei til fotballbane, kunstgressbane og lekeplass, samt Maxgym treningssenter med åpningstider fra 6-23 alle dager. Fra boligen er det umiddelbar nærhet til gode tur- og rekreasjonsområder. Buvikmarka og skihytta ligger i kort avstand. Ikke langt fra boligen kan du følge den fine strandpromenaden langs fjorden og det er kort vei til lakseelva Vigda. Nydammen (ca. 5,4 km unna) er et populært badevann, mens Djupsjøen har svært gode fiskeforhold. I tillegg må Øysand Camping nevnes.

    Offentlig kommunikasjon
    Kollektivtilbudet i Buvika består av buss. Nærmeste holdeplass er Brekka, som ligger ca. 15 minutter unna til fots. Buss 310 fra Buvikkrysset E39 og buss 410 fra Brekka har hyppige avganger til og fra Trondheim sentrum i rushtiden.

    Byggemåte
    Takstmann Rune Normannseth opplyser om følgende byggemåte: Enebolig er oppført i to etasjer over kjeller. Grunnmur er oppført i betongstein. Veggkonstruksjon er oppført i tre, utvendig kledd med en kombinasjon av stående og liggende trepanel. Taket har saltaksform på hovedtaket og lett skrånede tak på carporten. Tekket hhv med metallplater og papp. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags isolerglass og koblet glass.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bad er pusset opp for en del år siden. Eier har selv gjort det byggtekniske. Rørlegger har installert dusj, servant og blandebatteri. Arbeid utført av Rørlegger Horghagen. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Uvisst type tettesjikt under flis. 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Svar: Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært. Gravd opp og fjernet gammel septik-tank. Lagt nye avløpsrør og vannrør mellom hovedrør og hus. Ble gjort ca 2018. Arbeid utført av Meistad Maskin. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja. Fuktgjennomslag er observert et sted i overgang vegg/gulv i uinnredet kjellerrom. Her er det mur både på vegg og gulv. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Svar: Ja. Pipe har to røykløp, ett til åpen peis i stue og ett til ovn i underetasje. Peis er ikke i bruk, og røykløpet til denne er etter avtale med kommunen blendet på topp av røykrør. Dette gjør at det betales feiegebyr kun for ett røykløp. Blending kan enkelt tas bort hvis det skal tas i bruk igjen. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Nedgravd oljetank til tidligere sentralfyr ble fjernet i ca 2018. Arbeid utført av Meistad Maskin. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Nei Ja Beskrivelse Det er utført kontroll av el-anlegget ifm periodisk kontroll av nettselskap. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært. Byttet taktekking, pipebeslag, takrenner, div vinduer og veggkledning i 1996. Arbeid utført av Byggmester Brønstad.

    Innhold
    ENTRÉ Inngangen er overbygd, og vel inne ønskes man velkommen av en liten entré. Her passer det fint å innrede med knagger og skohyller, og entreen ligger i tilknytning til en gang der jakkene henges bort i en garderobenisje med plassbygd hylle og stang for oppheng. KJØKKEN Kjøkkenet har adkomst fra både stuen og gangen, med parkettgulv og plass til et spisebord for rolige morgenstunder. Innredningen har glatte fronter i trestruktur og dobbel oppvaskkum nedfelt i benkeplaten. Dagens løsning gir godt med skap- og skuffeplass, og rommet har stort potensial for å bli drømmekjøkkenet. Over benken er det hvite fliser, og over kokesonen er ventilator installert. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr. STUE Stuen er et romslig oppholdsrom for hele familien, med nydelig sjøutsikt og flotte lysforhold via store vindusflater i front. En glassdør fører ut til en herlig veranda på ca. 15 kvm, perfekt for både stille stunder og lange, sosiale kvelder. Atmosfæren i stuen er lun og god, med åpen peis og varmepumpe. Parkettgulv kombineres med vegger kledd i plater, trepanel og hvitmalt teglstein, og stuen har plass til flere sittegrupper i ulike soner. KJELLERSTUE I kjelleretasjen har boligen en stor stue med vedovn og nyere varmepumpe - et ekstra oppholdsrom for lek, vennebesøk og avslapning. Det er god plass til både kontorkrok og flere sittegrupper, og rommet er perfekt hvis man ønsker å trekke seg tilbake for litt egentid med en god bok eller film. Det er også fire boder i kjelleren, noe som sikrer god plass til oppbevaring. BAD/WC/VASKEROM Planløsningen byr på et bad og et separat wc-rom vegg i vegg i hovedetasjen, i tillegg til et eget vaskerom i kjelleren. Badet har flislagt gulv, mens veggene er kledd med fliser og våtromsplater. Et dusjhjørne er montert, og den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap, et matchende veggskap og et speil med belysning. Wc-rommet er innredet med fliser på gulvet og i brystningshøyde på veggene, mens vaskerommet har skyllekum, opplegg for vaskemaskin og en varmtvannsbereder på ca. 300 liter. SOVEROM & GARDEROBE Boligen har til sammen fire soverom, fordelt med to i første etasje og to i loftsetasjen. Hele fire soverom betyr mange valgmuligheter for familien, og ved behov kan rommene benyttes som kontor, walk-in closet eller ekstra stue. Rommene nede måler ca. 12,5 kvm hver, mens soverommene oppe er tildelt arealer på henholdsvis ca. 7 og 7,5 kvm. Et av soverommene nede er innredet med et stort garderobeskap, og det andre rommet har en baderomsinnredning med nedfelt servant, tilhørende speil og mye skapplass. Oppe våkner man til strålende utsikt over landskapet, og begge rommene har plassbygde hylleløsninger - en med egen kontorpult. Rikelig med ekstra lagringsplass finnes i fire kjellerboder og i en redskapsbod med gulvareal på ca. 5 kvm.

    Standard
    TILSTANDSGRADER Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. FORHOLD SOM HAR FÅTT TG2 GRUNNMUR OG FUNDAMENT Det registreres mindre riss i grunnmur. Dette er ikke uvanlig og vurderes ikke å ha vesentlig konstruksjonsmessig betydning slik dette fremstår i dag. Anbefalte tiltak: For å hindre fuktinntrekk/frostspreng, anbefales en gjenpussing. ROM UNDER TERRENG: Det er utført en visuell kontroll av tilgjengelige overflater, kombinert med hulltaking og bruk av fuktindikator. Undersøkelsen viser ingen tegn til skader på kontrollpunkt. Påforede vegger mot terreng er imidlertid bygget med bruk av plastfolie som dampsperre. Dette øke risikoen for magasinering av fukt med påfølgende skadeutvikling. Videre er fundamenter og kjellergulv med bakgrunn i byggeår/ byggemetode på oppføringstidspunktet etablert direkte mot grunnmasser uten isolasjon og grunnmursplast. Det vil derfor være påregnelig at kjellergulv og grunnmur også trekker fukt. Det gjøres oppmerksom på synlig fukt på bod/ tidligere kjølerom som tidligere er nevnt under punkt drenering. Anbefalte tiltak: Ytterligere undersøkelser på bod da med tanke på synlig fukt. Forholdet vil likevel ikke være kritisk slik det nå fremstår da vegger og gulv i hovedsak er betongstein. Det gjøres også oppmerksom på generelt grunnlag at utforede og gjenkledde konstruksjoner under terreng erfaringsmessig er å regne som risikokonstruksjoner med tanke på fare for magasinering av fukt, ved evt. kondensering eller svikt i utvendig fuktsikring / drenering. Jevnlig kontroll av overflater i kjeller anbefales. VINDUER OG DØRER - BYGGEÅRET På husets værutsatte veggflater bærer kledningen preg av å være noe værslitt som en konsekvens av tidvis nedfukting og soltørking. På slike fukt og værutsatte veggflater må det påregnes hyppigere vedlikeholdsintervall. Kledningen er ikke luftet. Det registreres også stedvis "blæring" i maling som skyldes overmaling på tidligere benyttet linoljemaling som var vanlig å benytte på oppføringstidspunktet. Anbefalte tiltak: Rengjøring og overflatebehandling må påregnes. LOFT Det er foretatt en visuell inspeksjon av innvendige himlinger, knevegger. Ingen tegn til aktiv lekkasje eller kondensproblemer blir registrert. Det gjøres likevel oppmerksom på at det stedvis er tette ved raft, men lufting vurderes likevel å være ivaretatt. Det registreres synlige misfarginger stedvis på taktro/ sperrer, uten å måle skadelige verdier på befaringsdagen. TG 2 settes med bakgrunn i alder/ ukjent oppbygging. TAKTEKKING Ingen aktive lekkasjer eller skader ble registrert. Det registreres stedvis noe mose på taket som anbefales fjernet som et vedlikeholdstiltak. Halvparten av forventet brukstid på metallplater er 25 år og 15 år på papptekking. TG 2 grunnet alder. ETASJESKILLE OG GULV PÅ GRUNN Med bruk av nivelleringslaser ble det registrert lokalt avvik på loft/ stue innenfor 2 meter på mellom 10 og 20 mm. Det er likevel ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. ILDSTED/SKORSTEIN Det registreres ikke noen sprekker eller tegn til skader ved en visuell inspeksjon av innvendige overflater på pipa. Pipa er en teglsteinspipe og det er ikke fremlagt foretatt rehabilitering etter opprinnelig byggeår. Eier opplyser at det ene pipeløpet er blendet av. Erfaringsmessig ser vi at teglsteinspiper ofte har et behov for rehabilitering. TG 2. TOALETTROM Rommet er fra byggeåret. Ingen vesentlige tilstandsvekkelser blir registrert. Det gjøres likevel oppmerksom på stedvis riss i sementfuger på gulv. Rommet har kun naturlig avtrekk. Dette vil ikke fungere optimalt når det er liten temperaturforskjell inne og ute og når det er vindstilt. TG 2 settes med bakgrunn i alder på bygningsdeler og naturlig avtrekk. TRAPP Det er for stor avstand mellom trappetrinn på stue og for stor avstand mellom rekkverksspiler (over 10 cm). Det mangler også håndløper på veggen. Anbefalte tiltak: Tiltak for å bedre sikkerheten anbefales. AVLØPSRØR Det ble ikke registrert behov for tiltak, men avløpsanlegg fra byggeåret har nådd en høy alder og skader/lekkasjer kan oppstå. Det er ikke observert at kloakken luftes over taket. Det er krav til at hovedkloakk skal luftes over tak. En test ble utført ved å skylle ned vann i toalettet samtidig som vannstanden i sluket ble sjekket. Ingen endringer ble registrert i denne prosessen. Med utgangspunkt i disse observasjonene, antas det at lufting av kloakken er tilstrekkelig ivaretatt. Vakumventil kan benyttes som sekundær lufting av kloakken. Dette til orientering. Anbefalte tiltak: Ved eventuelle oppgraderinger av våtrom/kjøkken vil det være hensiktsmessig å skifte avløpsrør. VANNLEDNINGER Det ble ikke registrert behov for tiltak, men med tanke på alder kan skader plutselig oppstå på anlegg av eldre årgang. Stoppekran er plassert på vaskerommet og fungerte som tiltenkt. Anbefalte tiltak: Vannledninger bør skiftes i forbindelse med fremtidig oppgradering av våtrom/kjøkken. ELEKTRISK Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon. Det er også et krav at huseier skal oppbevare dokumentasjon på alle arbeider utført på anlegget etter 01.01.1999 Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Anbefalte tiltak: Boligen har et eldre elanlegg uten dokumentasjon. Det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person, og nødvendige tiltak vurderes deretter. VARMTVANNSBEREDER Det blir ikke opplyst om svikt, men berederen har passert 20 år og har usikker restlevetid. Anbefalte tiltak: En utskifting av bereder som følge av oppnådd alder/(over 20 år) er påregnelig. VASKEROM Vaskerommet holder ikke dagens krav til våtrom, men forholdet vil likevel ikke medføre vesentlig risiko for skader. Dette grunnet at rommet ikke er tiltenkt regelmessig bruk av fritt vann på overflater. Vaskerommet vurderes til å utfylle sin funksjon, dagens bruk tatt i betraktning. Anbefalte tiltak: Det anbefales en forsiktig bruk og fritt vann på gulvet bør unngås. En oppgradering av rommet er påregnelig. FORHOLD SOM HAR FÅTT TG3 DRENERING Det er tydelige tegn på fukt på en bod i kjelleren, noe som kan tyde på svikt i dreneringen i dette området. Forholdet kan også skyldes kondens da rommet tidligere er brukt som kjølerom og har ikke etablert ventiler. Med hensyn til alder er utvendig fuktsikring trolig kun av gudrong/ slemming. Anbefalte tiltak: Før eventuelle større utbedringer/ tiltak utføres anbefales det å undersøke hva direkte årsak til fukten er, da det i kjeller for øvrig ikke registreres vesentlige/ like store avvik. Uavhengig av dette har bygningsdelen oppnådd forventet levetid og oppgraderinger må påregnes. TG 3 er satt med bakgrunn i synlig fukt i bod/tidligere kjølerom. VÅTROM - BAD Det er ikke tilfredsstillende fall til sluk. Gulvskinne for dusjhjørne danner en sperre mot sluk og denne er høyere enn tettesjiktet ved døråpning. Anbefalte tiltak: Det bør etableres en slisse/drensåpning slik at eventuelt lekkasjevann fra øvrige tappesteder i rommet vil ha avrenning til sluk. Anbefalte tiltak for å utbedre tilstandsgraden kan leses om i tilstandsrapporten.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Brannskap følger med handelen.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Det gjøres oppmerksom på at oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap vil følge med handelen.

    Moderninseringer og påkostninger
    - Nye rør fra kommunalt nett i 2018. - Badet ble oppgradert rundt 2005. - Enkelte vinduer ble skiftet i 1996. - Taket tekket om av fagfolk i 1996. - Kledningen hovedsakelig fra 1996. - Renner og nedløp byttet ut i 1996. - Balkongen oppgradert etter byggeår. - Trapp i stue etablert etter byggeår. - Nye automatsikringer etter byggeår.

    Parkering
    Det er parkering i en carport på ca. 16 kvm ved inngangen, og foran carporten har boligen en gruslagt gårdsplass med mulighet for ytterligere parkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring

    Diverse
    AREAL Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. GUA (gulvareal) er ikke måleverdig gulvareal som skyldes skråtak og lav himlingshøyde. GUA oppgis som en sum av BRA og ALH (som er areal med lav himlingshøyde). SALGSSUM Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. FULLMAKT Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver(e) (selger(e)) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig. D-NUMMER Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Søknad om D-nummer sendes til Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Kartverket oppbevarer skjøtet inntil kjøper har fått D-nummer av skatteetaten. Skjøtet vil bli tinglyst så snart Kartverket har mottatt kjøpers D-nummer fra Skatteetaten. Søknad om D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte kan medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket. Kjøper må i disse tilfellene ta forbehold i bud om at D-nummer blir gitt, samt at dette kan medføre forsinket utbetaling til selger. Kontakt megler for informasjon før budgivning.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 870 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 121 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 122 990 Omkostninger totalt 138 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 140 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 992 990 Totalpris. inkl. omkostninger 5 008 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 5 010 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, supplert av en varmepumpe fra 2008 i hovedstuen og en varmepumpe fra 2021 i kjellerstuen. Stuen har en åpen peis, og i kjellerstuen er vedovn montert.

    Energiklasse
    F

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    31503

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er fordelt på følgende utgiftsposter: - Vann abonnement bolig kr 4 268 - Vann variabel del stipulert kr 6 088 - Kloakk abonnement bolig kr 5 060 - Kloakk variabel del stipulert kr 7 684 - Feiing hvert fjerde år kr 452 - Eiendomsskatt kr 7 951 I tillegg betales et årlig gebyr på kr 4 100 til Remidt for renovasjon, fordelt på 4 terminer.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatten faktureres sammen med de kommunale avgiftene.

    Formuesverdi primær
    1105692

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4201631

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5029/10/57: 07.12.1966 - Dokumentnr: 3759 - Bestemmelse om vann/kloakk Uteglemt registrert Rettet etter tingl. §18 20.10.2022 Arkivref. 22/39311-1 Overført fra: Knr:5029 Gnr:10 Bnr:57 F 07.12.1966 - Dokumentnr: 3759 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Uteglemt registrert Rettet etter tingl. §18 20.10.2022 Arkivref. 22/39311-1 Overført fra: Knr:5029 Gnr:10 Bnr:57 F 07.12.1966 - Dokumentnr: 3759 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Bestemmelse om telefonledninger Uteglemt registrert Rettet etter tingl. §18 20.10.2022 Arkivref. 22/39311-1 Overført fra: Knr:5029 Gnr:10 Bnr:57 F 05.03.2004 - Dokumentnr: 1142 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:5029 Gnr:10 Bnr:1

    Ferdigattest/brukstillatelse
    I følge kommunen foreligger det verken byggetegninger, midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for eiendommen. Hvor midlertidig brukstillatelse ikke er innhentet for saker før 01.01.1998, eller ferdigattest ikke er innhentet etter 01.01.1998, vil byggesaken ikke være korrekt avsluttet. Kommunen kan vurdere ulovlighetsoppfølging for å få brakt disse byggetiltakene i samsvar med lovens krav. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Konferer megler ved spørsmål.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Eiendommen har adkomst via privat vei. 

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er underlagt reguleringsplan for Brekkaområdet (05.03.1965), og er regulert til boligformål. Reguleringsplan med tilhørende bestemmelser kan ses i salgsoppgaven.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold: Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 870 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 121 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 122 990 Omkostninger totalt 138 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 140 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 992 990 Totalpris. inkl. omkostninger 5 008 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 5 010 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    122990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fastpris stor kr 40 000 for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14950, oppgjørshonorar kr 4 950, og visninger kr 2 990,- /stk. Alle beløp er inkl. mva.

Marius Kvalvik

Daglig leder | Eiendomsmegler

Marius Kvalvik

46 30 00 46

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev