aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Solnesvegen 81.
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Solnesvegen 81.

HARDBAKKE Solnesvegen 81

SOLNES | Koselig enebolig med fjordutsikt og egen båtplass | Perfekt for barnefamilien | 5 soverom

  • kr 2 990 000
  • BRA-i 283 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 2 990 000
  • Omkostningerkr 75 990
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 065 990
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1974
  • Soverom5
  • Tomt1 248.6 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 990 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 74 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 75 990 Omkostninger totalt 91 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 93 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 065 990 Totalpris. inkl. omkostninger 3 081 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 083 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning kjeller.
Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Solnesvegen 81. Dette er et hus på 3 etasjer med gode kvaliteter. Huset er delvis oppgradert gjennom de siste 4 år med blant annet nytt tak, nytt bad, nytt elektrisk og nye rør-i-rør system. Her får du mye hus for pengene. Det følger også med en båtplass som er på kaianlegget rett ved eiendommen og som kommer godt med når nærmeste nabo er fjorden og det ikke er lange veien til Sognefjorden. Det er også bare 10 minutter med bil til Hardbakke hvor en har det meste en skulle trenge av servicetilbud. Kort fortalt: - 5 soverom. - Nyere tak. - Nyere bad og vaskerom. - Egen båtplass.
Fra entre kommer man inn i de fleste rom i husets 1. etasje. Det første en kommer til er stuen.

Solnesvegen 81, Vestland

  • Tomt
    1248.6m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomtestørrelsen er tatt utgangspunkt i oppgitt areal fra matrikkelrapporten.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger flott til ved fjorden og har egen båtplass ved kaianlegg.

    Adkomst
    Se kart på nett. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og næring.

    Barnehage/skole/fritid
    Barnehager: - Solund barnehage (1-5 år) 12 minutter unna med bil. Skoler: - Solund barne- og ungdomsskule (1-10 kl.) 11 minutter unna med bil. - Dale vidaregåande skule 2 t 50 minutter unna med bil. - Austrheim vidaregåande skule 2 t 52 minutter unna med bil og båtskyss fra kommunen, kan bo hjemme og pendle, Dagligvare: - Spar Solund 11 minutter unna med bil. Fritidstilbud: - Solund idrettsplass 11 minutter unna med bil.

    Byggemåte
    Utvendig: Taktekkingen består av betongtakstein. Takrenne og nedløp av plast fra 2022 med nedløp til rør i terreng. Vinduer med isolert 2-lagsglass. Ytterdør fra 2023 og eldre balkong dør med glassfelt. Innvendig: Innvendig gulv med ulike overflater, laminat, belegg, betong og furugulv. Vegger med trepanel, malte plater og strie. Himling av malte plater og trepanel. Støpt gulv mot grunn og etasjeskille i trebjelkelag. Tomteforhold: Antatt byggegrunn av fjell og faste masser. Grunnmur av støpt betongmur. Støpt forstøtningsmur ved trapp.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Bad i 1.etg, samt utskifting av rørsystem i hele huset (rør i rør) ble utført av Solund Bygg AS og Hafs elektro og rør AS i 2021. Arbeid utført av: Solund Bygg AS og Hafs rør og elektro AS Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Alt nytt i 2021. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: La opp nytt rør i rør i hele huset i 2021. Arbeid utført av: Hafs rør. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Ett og annet tilfelle av maur, men ikke av betydning. Ikke hatt problemer med andre skadedyr. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Nytt sikringskap i 2021. Nytt elektrisk: alt i gang/bad/vaskerom i etg i 2021. Utelys på øst/sør i 2023. Stikkontakt ute på nordre-veggen i 2021. Ny inntakssikring 2021. Ny varmepumpe i 2023. Arbeid utført av: Hafs elektro, BKK og fjordane varmepumpeservice. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Beskrivelse: Skifte av tak i 2021 og skifte/etterisolering av vegg øst 2023 er gjort av ufaglærte. Øybygg AS satt inn vinduer og ytterdør. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Tak og vegger som nevnt ovenfor. Arbeid utført av: Øybygg AS. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Beskrivelse: Industrikai er regulert til å bli utvidet sørover, der det i dag er en molo. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Beskrivelse: Leieavtale med universitetet i Bergen på jordskjelvstasjon plassert i fjøs.

    Innhold
    Aktiv eiendomsmegling v/ Fredrik Vatle har gleden av å presentere Solnesvegen 81. Dette er et hus på 3 etasjer med gode kvaliteter. Huset er delvis oppgradert gjennom de siste 4 år med blant annet nytt tak, nytt bad, nytt elektrisk og nye rør-i-rør system. Her får du mye hus for pengene. Det følger også med en båtplass som er på kaianlegget rett ved eiendommen og som kommer godt med når nærmeste nabo er fjorden og det ikke er lange veien til Sognefjorden. Det er også bare 10 minutter med bil til Hardbakke hvor en har det meste en skulle trenge av servicetilbud. Boligen flott til langs Dalesundet og har fjorden som sin nærmeste nabo. Her kan en bo behagelig i flott natur og med nærhet til det meste en skulle trenge. Når en kommer inn i boligens 1.etasje er det første man møter en stor entre på 17,1 kvm. Her har en stor plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Fra entre kommer man inn i de fleste rom i husets 1. etasje. Det første en kommer til er stuen. Dette er en stue hvor en har plass til både sofagruppe og spisebordsgruppe. Det måler hele 36,7 kvm. Videre kommer man inn på kjøkkenet. Dette er med sine 14,8 kvm praktisk og stort, og har rikelig med oppbevaringsmuligheter. I bakkant av kjøkkenet er det et kontor på 12 kvm. Dette kan en bruke som en selv ønsker. Går man så ut av kjøkkenet, finner man badet. Dette er et nyere bad fra 2021 og er dermed av god standard. Badet måler 11,5 kvm og er utstyrt med badekar, dusjhjørne og baderomsmøbelement. Dette er det perfekte badet for barnefamilien. Ved siden av badet er det et like nytt vaskerom på 4,9 kvm, dette er et veldig praktisk rom og har mye uforløst potensiale med tanke på innredning. I boligens 2. etasje finner man 5 soverom. Disse er på henholdsvis 17,9 kvm, 8,2 kvm, 9,5 kvm, 8,7 kvm og 16,7 kvm. De er alle med andre ord av god størrelse og kan innredes akkurat som en selv vil med seng, skap og annet soveromsmøbelement. Det er også et bad på 3,7 kvm i denne etasjen. I boligen kjeller/underetasje er det et bad på 4,9 kvm som trenger en oppgradering. Man finner også et verksted på hele 21,2 kvm. Her kan man virkelig finne frem handymannen i seg. Videre er det et teknisk rom på 9 kvm, en bod på 10,3 kvm, et kott på 1,8 kvm og en stor kjellerstue på 16,5 kvm. Her kan barna kose seg i egen stue. Det er også et rom til med sluk på 8,3 kvm i denne etasjen som kan brukes til vaskerom om ønskelig. Eiendommen har fine uteplasser. Det har blant annet et lite fjøs og en utvendig bod. Begge vil trenge en oppgradering.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Tiltak: Anbefaler jevnlig tilsyn. Utvendig > Dører: Det er noe bruksslitasje. Tiltak: Dørene fungerer med dette avviket, men det må påregnes oppgradering av kjeller dør på sikt. Utvendig > Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt et avvik på 11 mm innenfor 2 meter i entre, 1. etasje. Det er målt et avvik på 21 mm i hele rommet, 2. etasje. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Innvendige dører: Eldre dører har noe bruksslitasje. Tiltak: Dørene fungerer med dette avviket. Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det er høyde fra sluk til topp tettesjikt. Tiltak: Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. Våtrommet funger med dette avviket Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Det er noe bruksslitasje. Tiltak: Fungerer med dette avviket. Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Det er noe bruksslitasje. Tiltak:Kjøkkenet fungerer med dette avviket men det må påregnes oppgradering på sikt. Tomteforhold > Terrengforhold: Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Forhold som har fått TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Tiltak: Anbefaler jevnlig vedlikehold. Utvendig > Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Avvikene gjelder for de eldre vinduene. Tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det må påregnes oppgraderinger. Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det er ikke dokumentert tettesjikt bak sisterne. Det mangler dokumentasjon på gjennomføring av lekkasjevann. Tiltak: Anbefaler å innhente dokumentasjon. Våtrom > Underetasje > Annet rom med sluk > Overflater vegger og himling: Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Våtrom > Underetasje > Annet rom med sluk > Overflater Gulv: Gulv har noe skade. Tiltak: Det må påregnes oppgradering av gulv. Våtrom > Underetasje > Annet rom med sluk > Sanitærutstyr og innredning: Det er noe bruksslitasje. Tiltak: Fungerer med dette avviket, men må påregne oppgraderinger på sikt. Våtrom > Underetasje > Annet rom med sluk > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Våtrom > Underetasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er målt 17 wt-% fuktighet. Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er montert takvindu i våtsonen til dusj. Det er noe bruksslitasje på baderomsplatene. Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må påregnes oppgraderinger på sikt. Våtrom > 2. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tiltak: Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er flere rom som mangler ventilering etter utbytte av vindu. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Tiltak: Alle anlegg bør med jevne mellomrom ha en utvidet uavhengig kontroll. Tomteforhold > Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Tiltak: ? Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Fuktsikring av muren bør etableres inkl. klemlist. Tomteforhold > Oljetank: Kombinasjon av alder og materiale tilsier at denne bør fjernes. Tiltak: Tanken bør saneres.   Forhold som har fått TG3: Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler snøfanger på deler av taket ved entredør. Tiltak: Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Anbefaler å montere snøfanger. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er påvist fuktighet i oppforet tregulv i underetg/kjeller, og det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Våtrom > Underetasje > Annet rom med sluk > Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Tiltak: Det må etableres tilfredsstillende tettesjikt/membran på våtrommet. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Våtrom > Underetasje > Bad > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > 2. etasje > Bad > Ventilasjon: Rommet har ingen ventilasjon. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk: Det er registrert avvik med avtrekk. Når kjøkkenventilatoren ble satt på, trakk den ikke luft slik den skulle. Tiltak: Ventilatoren må skiftes. Forhold som har fått TGIU: Tekniske installasjoner > Andre installasjoner: I tilstandsrapporten bemerker det at boligen er utstyrt med både vannpumpe og vannfilter. Det bemerkes også at dette anlegget ikke er kontrollert da den bygningssakkyndige ikke besitter tilstrekkelig fagkunnskap om slike installasjoner. Det anbefales at en fagperson med kompetanse innen vannforsyningsanlegg gjennomfører en grundigere gjennomgang og vurdering av systemet for å sikre at det fungerer som forutsatt.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Vanlig gateparkering. Det er ingen opparbeidet parkeringsplass ved eiendommen. Selgere opplyser om at de parkerer i veien nedenfor huset.

    Forsikringsselskap
    Frende

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Selgerne har en løpende leieavtale med Universitetet i Bergen hvor det er installert en jordskjelvstasjon i fjøset. Det følger med et vindu som har vært tenkt til veggen i vest. Fastmontert ribbevegg i stue følger ikke med.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 990 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 74 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 75 990 Omkostninger totalt 91 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 93 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 065 990 Totalpris. inkl. omkostninger 3 081 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 083 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    - Luft-til-luft varmepumpe. - Peis.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    4603

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter eiendomsskatt og feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Renovasjonsgebyr kommer fra egen leverandør NGIR og koster kr 5 400,- per år. Årlig gebyr med septikslam hvert 2. år er kr 1 500,- per år.

    Formuesverdi primær
    707908

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    2690050

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4636/15/4: 30.12.1972 - Dokumentnr: 2331 - BESTEMMELSE OM GJERDE HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT - Skjøte. - Parsellen skal ha vegrett over bruk nr 4 fra hovedvegen. Samtidig skal kjøperen ha rett til å legge vannbrønn på nordvestsiden av hovedvegen og føre vannledning frem til parsellen. Gjerdeplikt påhviler kjøper. - Målebrev. Areal gitt 1 116 kvm. 4636/15/4: 02.10.1997 - Dokumentnr: 1969 BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKKLEDNING HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT - Kjøper skal ha rett til å føre frem vei, vann, kloakk og strømledning over gnr 15 bnr 4 og frem til gnr 15 bnr 18. - Gjelder industribygget som er nabo, Solnesvegen 80. 4636/15/4: 24.01.1980 - Dokumentnr: 204 ERKLÆRING/ AVTALE - Avtale om vei frem til Solnes. - Vilkår for bygging av vei med blant annet gjerdeplikt, veien skal vedlikeholdes av Solund Kommune og at veien skal være for allmenn ferdsel. 4636/15/4: 29.06.2000 - Dokumentnr: 1130 ERKLÆRING/ AVTALE - Eiere av gnr 15 bnr 4 og 2 gir tillatelse til å bygge veg over deres eiendom fra den kommunale vegen til Solnes og frem til eiendomsgrensene mellom bruk 4 og 2 som går fra Storevatnet til Timrevika. jf. trase som er inntegnet på vedlagt kart. - Eier av gnr 15 bnr 2 skal ikke betale noe for tillatelsen til å bygge vei, eller tillatelse til å bruke veien. - Eier av gnr 15 bnr 2 har bruksrett til veien i 99 år. Dvs frem til og med år 2099. Etter denne tidnkan det avtales forlenget bruksrett. - Kostnaden med bygging av veien og fremtidig vedlikehold er eierne av gnr 15 bnr 4 uvedkommende. 4636/15/4: 27.04.2012 - Dokumentnr: 330808 BESTEMMELSE OM VANNLEDNING BESTEMMELSE OM VANNRETT - Undertegnede hjemmelshavere til gnr 15 bnr 4, Solund Kommune gir med dette eiendommene gnr 15 bnr 8, 18 og 22, Solund kommune rett til å tappe fra vannkilde, benytte og føre vannledning over bnr 4. Det vises her til eksisterende vannledning som i dag går over bnr 4. Vedlikeholdsplikten for denne vannledningen, og evt. utskiftning av vannledningen, påhviler hjemmelshaverne til bnr 8, 18 og 22 i fellesskap. - Denne erklæringen kan tinglyses på vår eiendom gnr 15 bnr 4, Solund kommune av nåværende og fremtidige hjemmelshavere av gnr 15 bnr 8, 18 og 22, Solund kommune, uten kostnad fra oss. 4636/15/4: 09.07.1957 - Dokumentnr: 911317 ELEKTRISKE KRAFTLINJER - Bestemmelser om nåværende kraftlinjer. 4636/15/4: 26.10.1981 - Dokumentnr: 2404 BESTEMMELSE OM GJERDE BESTEMMELSE OM VEG HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT - Skjøte. "Solund klekkeri" gnr 15 bnr 11 og 12. - Kjøperen skal ha rett til å knytte de to eiendommene sammen med vei og vannledning. - Eieren av gnr 15 bnr 4, gir kjøperen rett til å bruke "Storevatn" til klekkeri/ smoltanlegg vederlagsfritt så lenge han ønsker det. - Gjerdehold mellom de to eiendommene påhviler kjøperen. - Andre rettigheter følger ikke eiendomene. - Verdien av de to eiendommene er blitt satt til kr 3 000,- til sammen. 4636/15/4: 10.02.1983 - Dokumentnr: 327 JORDSKIFTE - Omhandler gnr 24 og diverse bnr på dette gårdsnummeret. 4636/15/4: 23.06.1997 - Dokumentnr: 1264 BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKKLEDNING BESTEMMELSE OM VEG FORKJØPSRETT - Kjøper skal ha rett til å føre frem vann- og kloakkledning over gnr 15 bnr 4, å føre frem strøm til parsellen over gnr 15 bnr 4. - Selger skal ved eventuelt salg ha forkjøpsrett til parsellen for markedspris. Denne rettigheten er sendt til sletting og er ikke lenger aktuell. 4636/15/4: 21.10.1970 - Dokumentnr: 1348 ERKLÆRING/ AVTALE - Avtale mellom Solund kommune og underskrivne grunneiere om avståelse av grunn til veibygget Hardbakke - Ytre Steinsund. 4636/15/4: 05.11.2007 - Dokumentnr: 894067 BESTEMMELSE OM VANN/KLOAKKLEDNING BESTEMMELSE OM VEI HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT - Kjøper har bruksrett til vei over gnr 15 bnr 9. - Kjøper har rett til å føre frem strøm, vann og kloakk over gnr 15 bnr 4 og 9. 4636/15/4: 24.12.1979 - Dokumentnr: 2920 BESTEMMELSE OM GJERDE BESTEMMELSE OM VANNRETT HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT - Skjøte. - Overdragelse mellom familie. Gjelder gnr 15 bnr 9. Verdien er satt til kr 4 000,-. - Parsellen skal ha rett til å lage vannbrønn og legge vannledning på bnr 4. - Gjerdehold påhviler kjøper. - Parsellen skal ellers ikke ha andre rettigheter.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ingen tegninger eller byggesaksdokumenter i kommunens arkiver. Megler tar utgangspunkt i boligens faktiske bruk og kan ikke garantere om det foreligger noe avvik i plantegning eller om det er noen søknadspliktige tiltak som ikke er godkjent av kommunen. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 Byggeår er ikke opplyst fra kommunen, så det er tatt bakgrunn i tilstandsrapporten.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet privat vann- og kloakk. Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg ulovlige og grunnvannstand og øvrige forhold kan medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke gitt opplysninger om at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommuner kan foreta kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære fremtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg. Kjøper overtar risiko og ansvar for nevnte forhold, herunder også for videre bruk.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommens arealformål er boligbebyggelse- frittliggende småhusbebyggelse, nåværende. Eiendommen er regulert til fritidsboliger med tilhørende infrastruktur, næring og småbåtanlegg. Plantype: Detaljregulering Ikrafttredelsesdato: 14.02.2012 Sist behandlet: 21.02.2012 Kommuneplan på grunnen: Plannavn: Kommuneplanen sin arealdel 2020-2032 Ikrafttredelsesdato: 03.03.2022 Plantype: Kommuneplanens arealdel Planidentifikasjon: Forslag - Det ligger i kommunens planer et forslag om å bygge fritidsboliger i området hvor eiendommen er. Det er i overkant av hytten tegnet inn et forslag på 3 hyttetomter. Alle disse befinner seg mellom Solnesvegen 81 og Solnesvegen 61. Her er det også tegnet inn kjørevei frem til fritidsboligene. Videre er det tegnet inn forslag til et hyttefelt i bakkant av eiendommen og langs Solnesvegen. - Megler har snakket med kommunen og fått bekreftelse på at det ikke er planlagt bygging av fritidsboliger i dette området i nær fremtid.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 990 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 74 750 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 75 990 Omkostninger totalt 91 090 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 93 890 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 065 990 Totalpris. inkl. omkostninger 3 081 090 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 083 890 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    75990

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt fast vederlag pålydende kr  60 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 19 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 5 900,-, søk i eieindomsregister og elektronisk signering kr 1 500,-, salgsoppgave kr 2 450,-, visninger kr 4 000,- og tinglysingsgebyr kr. 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 10 000. Alle beløp er inkl. mva

Fredrik Vatle

Eiendomsmeglerfullmektig

Fredrik Vatle

47 64 63 05

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev