aktiv-eiendomsmegling
Vi har gleden av å ønske deg hjertelig velkommen til Arnljot Gellines vei 35!
Vi har gleden av å ønske deg hjertelig velkommen til Arnljot Gellines vei 35!

OSLO Arnljot Gellines vei 35

Lys og hyggelig 1 (2)-roms i 4. etg I Balkong I v.vann og fyring inkl. I Heis I IN-ordning I Perfekt førstegangskjøp!

  • kr 3 300 000
  • BRA-i 33 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 3 300 000
  • Omkostningerkr 13 688
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 730 195
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformAksje
  • Byggeår1960
  • Soverom1
  • Andel fellesgjeldkr 416 507
  • Felleskostnaderkr 4 227
  • Tomt13 188 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 300 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 416 507 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 3 716 507 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 4 000 Noteringsgebyr forretningsfører 9 688 Transportgebyr -------------------------------------------------------- 13 688 Omkostninger totalt 20 888 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 23 688 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 730 195 Totalpris. inkl. omkostninger 3 737 395 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 740 195 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi starter med en plantegning slik at du får orientert deg.
Velkommen til Arnljot Gellines vei 35. Dette er en pen aksjeleilighet med arealeffektiv planløsning. Leiligheten er malt i nøytrale farger som gjør det enkelt å møbelere etter eget ønske. Leiligheten har tidligere i år fått en romslig balkong hvor du kan nyte ettermiddags / kveldssol. Her vil du bo med nærhet til flotte turstier langs Alnaelva i Svartdalen, samt gangavstand til gode kollektivforbindelser og alle bymessige fasiliteter. Området er perfekt for deg som liker at det urbane møter en mer fredelig atmosfære, du får en koselig nabolagsfølelse og flere parker innen gangavstand. Høydepunkter:
  • Perfekt førstegangskjøp!
  • IN ordning
  • Solrik balkong
  • Ingen forkjøpsrett
  • Nærhet til fine turområder
  • Mulighet for parkering etter venteliste Velkommen til visning!
  • Leiligheten er malt i nøytrale farger, som gjør det enkelt å møbelere etter eget ønske.

    Arnljot Gellines vei 35, Oslo

    • Tomt
      13188m²

      Beskrivelse av tomt
      Fellesarealer er pent opparbeidet med gressplen, busker blomster og kastanjer. Sittegrupper med utsikt over byen og fjorden. Asfalterte interne gangveier. Stor lekeplass med akebakke. For de som har grønne fingre er det et hagelag. Her dyrkes både frukt og grønnsaker.

      Beliggenhet
      Leiligheten ligger i et meget stille og rolig område i Lodalen/Etterstad. Kort avstand til Vålerenga, Galgeberg, Kampen, og i umiddelbar nærhet til ny gangbru til Etterstad. Butikker og offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Leiligheten ligger rolig til innerst i en blindvei, med gode turmuligheter langs Alnaelva, Svartdalsparken og sykkelsti inn til Østensjøvannet og Østmarka. Her er det store og fine fellesområder med lekeplass, og umiddelbar nærhet til barnehage. I nabolagets gamle fabrikkbygningen er Oslos nye kulturhus Kruttverket etablert. Her er det cafekultur på dagtid og barsteming om kvelden. Et flust av arrangementer er stadig på gang. Utstillinger, DJ og dans, yoga, konserter, filmvisninger og teater for å nevne noe. Kulturhuset opereres i tospann med Kroloftet - et arbeidsfellesskap som holder til i det tidligere Bandidoshuset. Kroloftet ble etablert som et lite verksted og kontor i april 2014. Siden den gang har felleskapet vokst seg større, og inkluderer nå mange atelier/studio, Kafé, kontorplasser, musikkstudio, verksted for keramikk og metall, og mange faste leietagere. Rehabiliteringen av de gamle industribygningene ved elva gir området et løft. Oslo Badstuforening har to unike badstuer i det umiddelbare nærmiløet ved Kroloftet. Begge badstuene er unike og særegne på hver sin måte. Beliggenheten, med herlig utsikt mot urskogen og Alnaelven er nydelig. Med badstua Svarttrosten følger dusj og en kaldtvannskulp, mens i Jurten - den nyeste badstua sitter du i et hyggelig amfi rundt ovnene og kan avkjøle deg i ferskvannsdusjen utenfor. Gode fritidstilbud i nærområdet med blant annet kafeer og restauranter på Vålerenga og Kampen, idrettsanlegg på Jordal Amfi og Valle Hovin. Nærmeste treningssenter er Mudo Gym Etterstad som ligger i etasjen over Rema 1000 på Etterstad. Fitness Room i Kværnerbyen, og SATS på Kampen, kun 10-12 minutters gange fra leiligheten.

      Adkomst
      Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt ved fellesvisninger.

      Bebyggelse
      Det er primært leilighets-/blokkbebyggelse i området.

      Barnehage/skole/fritid
      Barnehager: Dumpa musikkbarnehage (0-6 år) Eitilstad barnehage (0-6 år) Internasjonal kulturbarnehage (0-6 år)

      Skolekrets
      Vålerenga Skole (1-7 kl.) Høyenhall Skole (1-10 kl) Jordal ungdomsskole (8-10 kl) F21- Fyrstikkaleen skole (8-10 kl) Etterstad videregående skole

      Offentlig kommunikasjon
      Nærmiljøet: Transport: Etterstad vest / Etterstad skole - 37 Furuveien - 70, N70 Brynseng - 1, 2, 3, 4 Helsfyr - 1, 2, 3, 4 Buss 32 fra Kværnerbyen og buss 34 fra Kværner er også bare få minutter fra leiligheten og tar deg inn til byen på kort tid. Det er kun fire minutters gange fra blokka til busstopp på Etterstad. Buss hvert femte minutt, ti minutter til Oslo S. Buss 37 fra Etterstad skole har opptil 12 direkteavganger i timen til BI Nydalen (transporttid 34 min).

      Byggemåte
      Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Malt glatt entrédør B30 - 35dB (brann- og lyddør). Balkongdør med 3-lags glass i trekarm. 2024. Vestvendt balkong utenfor stue/kjøkken i betong. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Foruten enkelte avvik gir leiligheten et normalt godt inntrykk i forhold til alder. Det benyttes tilstandsgrader for å angi eventuelle byggetekniske tilstandssvekkelser. Forklaring på de ulike tilstandsgradene(TG): TG 0: Ingen avvik. TG 1: Mindre avvik. TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2. TG 3: Store eller alvorlige avvik. TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse. Vi gjør oppmerksom på følgende avvik: INNVENDIG TG 2 - Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Bom/hullrom under flere entrefliser. Sår og bruksmerker i kjøkken og stuegulv. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. TG 2 - Etasjeskille / gulv mot grunn: Etasjeskiller er av betongdekke. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt vilkårlig +/- 22 mm skjevhet på stuegulv. Målt vilkårlig +/- 10 mm skjevhet på kjøkkengulv. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. KJØKKEN TG 2 - Overflater og himling: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. TEKNISKE INSTALLASJONER TG 2 - Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må anlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at anlegget dokumenteres av fagperson. TG 2 - Elektrisk anlegg: Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Det er innhentet byggemeldte tegninger. Disse tegningene avviker fra dagens bruk ved at det er satt opp en lettvegg i stue for å etablere en soverom/sovealkove. Leiligheten har også fått balkong i 2024.

      Sammendrag selgers egenerklæring
      Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: 2015-2017: VVS. Utskifting av vann og avløpsrør. Rehabilitering av baderom. Pusset opp i regi av aksjelaget. Arbeid utført av: S-bygg. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert / fornyet? Ja. Er arbeidet byggemeldt? Ja, av aksjeselskapet. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Satte inn komfyrkrets og komfyrvakt i 2019. Arbeid utført av: A/S Watt. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Infratek Elsikkerhet AS utførte i regi av Elvia AS kontroll av det elektriske anlegget i leiligheten i slutten av 2020. Et punkt ble funnet og utbedret av A/S Watt og saken ble avsluttet i Januar 2021. I tillegg utfører NEKAS jevnlig kontroll av fyringsanlegget i regi av aksjelaget. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Nye balkonger til 1-romsleilighetene (ferdigstilt våren 2024) S-bygg: Fasadene ble pusset opp og nye 3 lags vindu ble satt inn i 2016. Arbeidet ble utført i regi av aksjelaget. Arbeid utført av: Balco AS / S-bygg. Tilleggsinformasjon: Ifølge styret er det nedgravd oljetank på eiendommen, men selger har ikke per tidspunktet egenerklæringsskjemaet blir sendt inn fått avklart om det eksisterer et pålegg fra kommunen om å fjerne tanken. Siden "vet ikke" ikke er et svaralternativ og skjemaet ikke kan sendes inn uten å svare på spørsmålet, valgte selger å gå et steg tilbake og skrive "nei" til nedgravd oljetank siden selger ikke har nok informasjon til å besvare følgespørsmålene riktig. Mer informasjon kan innhentes fra aksjelaget om ønskelig på et senere tidspunkt, men skjemaet blir sendt inn før avklaring da oljetanken ikke er direkte relatert til leiligheten som skal selges. Radonmåling er ikke utført i leiligheten som skal selges, men har blitt utført i alle leilighetene i første etasje. Sjekken ble utført i regi av aksjelaget, og de har informert om at ingen leiligheter viste verdier over grenseverdien.

      Innhold
      Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, bad, stue, kjøkken, sovealkove og balkong. Leiligheten disponerer en kjellerbod, samt felles sportsbod. Det er fellesvaskeri i boligselskapet.

      Standard
      For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

      Innbo og løsøre
      Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Hvitevarer på kjøkken medfølger. Selger har opplyst at grønnsaksskuffen i kjøleskapet har en tendens til å bli minusgrader og varmluftfunksjonen på komfyren fungrer ikke som den skal. Dersom kjøper ønsker møblene som står i leiligheten (seng, klesskap, sovesofa, stuebord, hyller, tv-benk, skoskap på gangen og støvsuger) kan det avtales med selger.

      Hvitevarer
      Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

      Moderninseringer og påkostninger
      2024: Malt fliser på kjøkken, nye dørknotter. Nye lysbrytere og noen elstikk (egeninnsats). Ny balkong. 2019: Montert komfyrvakt og ekstra elkurs til komfyr. Skiftet servantskap og speilskap på baderom. 2016: Fasadeoppgradering med bl.a nye vinduer og overflater. Nye baderom med røropplegg. Alle arbeider iforb. aksjelaget. Ukjent årstall: Ombygget/innredet fra opprinnelig (avdelt til soverom/sovealkove i stue).

      TV/Internett/bredbånd
      Telia er leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

      Parkering
      Parkeringsplasser til leie i selskapet. Leien betales forskuddsvis hvert halvår. Søknadsskjema og regler finnes på selskapets hjemmeside http://www.nkba.no. Parkeringsplassen følger ikke boligen ved salg. Dersom selger har parkeringsplass er han selv ansvarlig for å sende oppsigelse direkte til styret. Det er etablert seks ladepunkter for El-bil lading i 2019 på tomten til boligselskapet. For å benytte stasjonene trenger du et ladekort. Dette kan bestilles fra styret eller direkte fra leverandør. Det er innført beboerparkering i Arnljot Gellines vei. Det innebærer at man kan parkere på parkeringsplasser merket med beboerparkering i bydelen man bor i, og stå der uten tidsbegrensning. Prisen for bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil er kr 5.400 per år. Elbil (helelektriske) kr 1 620 per år. Beboerparkering for MC og moped er kr 2.700 per år. El-motorsykkel og el-moped er kr 810 per år.

      Radonmåling
      Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

      Diverse
      Intervju med selger: Hvordan er strømforbruket? - Stømregningene har i snitt ligget på litt under 300 kr. Siden varmtvann/vannbåren varme fra radiatorene er inkludert i felleskostnadene er det ikke så store beløp ellers. Hvordan er parkeringsmulighetene? - Det er gateparkering utenfor blokkene der det stort sett alltid ser ut til å være ledig, og vi har egen gjesteparkeringsplass der gjestene våre kan stå gratis i opptil 3 døgn. Det er også mulig å ordne seg fast parkeringsplass/garasje, men jeg vet ikke noe om pris/tilgjengelighet siden jeg ikke har bil selv. Når kjøpte du eiendommen? - Jeg kjøpte leiligheten i Januar 2019, med overtakelse i midten av Februar. Jeg har vært veldig fornøyd med dette kjøpet! Hva var avgjørende for valget ditt? - Det viktigste for meg var å finne en leilighet som er i passe avstand til byen, med mye grøntareal rundt/fin utsikt fra leiligheten. Jeg likte at den ligger like ved Alnaelva der det er fine turstier i uberørt urskog og det var også et stort pluss at det ligger såpass nærme t-banen på Helsfyr og ved 37-buss linjen. Sistnevnte har busser som går hele døgnet, så det er aldri noe problem å komme seg hjem fra byen. Det er også gåavstand til flere butikker og spisesteder, så jeg følte jeg hadde god tilgang til alt jeg trengte i nærområdet. Hvorfor skal du flytte? - Jeg skal flytte inn til kjæresten min frem til vi skal kjøpe felles bolig. Siden han har større bolig per i dag ble det naturlig at jeg selger min først og bor hos ham mens vi leter etter drømmeboligen vår. Vi trives godt i området, så det er sannsynlig at vi kommer til å holde oss i denne bydelen. Hva har du likt spesielt godt med boligen og kommer til å savne mest? - Jeg liker veldig godt utsikten mot Simensbråten og Holmenkollen. Jeg setter veldig stor pris på å kunne se utover grøntareal og å kunne se fine solnedganger. I vår fikk vi også ny balkong som har ettermiddag og kveldssol, noe jeg har satt stor pris på. Jeg synes også leiligheten er generelt sett veldig koselig, og at den har god planløsning. Til tross for at den ikke er så stor i størrelse så liker jeg veldig godt at den har separat gang/bad/stue/kjøkken/soverom. Jeg synes personlig at det føles større når det er flere separate oppholdsrom. Det er også god lagringsplass i kjellerboden. Så alt i alt har dette vært en perfekt førstegangsleilighet for meg med mine behov. Hva har du likt best med området? - Jeg liker veldig godt at boligen har litt skjermet beliggenhet med store grøntområder, med gåavstand til både urskogen langs Alnaelva, Svartdalsparken og parkene/grøntarealene på Etterstadsletta. Jeg har også gått mye tur i Vålerenga området, da det er bare en kort spasertur bort dit. I senere tid har det også skjedd mye i nærområdet, inkludert nybygg på nabotomten og rehabilitering av den gamle mølla slik det nå er tilgang til cafe like utenfor blokka. Kruttverket er veldig koselig, og det har også vært fint å benytte seg av badstuen de har der. Området føles også generelt sett veldig trygt å ferdes i alene. Vinter - vår - sommer og høst. Hvordan er de ulike årstidene i boligen og området? - Personlig synes jeg det er finest i området vår/sommer/høst når det er lyst og grønne blader på trærne. Men det er også godt tilrettelagt på vinteren med snømåking og strøing av veiene utenfor blokkene. Styret er gode til å bidra til/planlegge for godt vedlikehold av fellesområdene. Til slutt - beskriv boligen med tre ord. - Koselig, arealeffektiv, utsikt.

      Prisantydning inkl. omkostninger
      3 300 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 416 507 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 3 716 507 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 4 000 Noteringsgebyr forretningsfører 9 688 Transportgebyr -------------------------------------------------------- 13 688 Omkostninger totalt 20 888 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 23 688 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 730 195 Totalpris. inkl. omkostninger 3 737 395 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 740 195 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    • Oppvarming
      Fjernvarmeanlegg med radiatorer. Det er også elektriske varmekabler i gulvet på baderommet.

      Energiklasse
      E

      Info energiklasse
      Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

    • Formuesverdi primær
      3221859

      Formuesverdi primær år
      2022

      Formuesverdi sekundær
      847858

      Formuesverdi sekundær år
      2022

      Info formuesverdi
      Formuesverdien for primærbolig er 25 prosent av boligens verdi opp til 10 millioner kroner, og deretter 70 prosent av det som overstiger 10 millioner kroner. Formuesverdien for sekundærbolig er 100% av boligverdien. Ligningsverdien er beløpet som står oppført som formue i skattemeldingen.

      Andre utgifter
      Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

      Tilbud på finansiering
      Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

      Aksjenummer
      46

      Aksjens pålydende
      520

      Part.obl. pålydende
      7632

      Felleskostnader pr. mnd.
      4227

      Andel fellesgjeld
      416507

      Andel fellesgjeld år
      2024

      Andel fellesgjeld per dato
      2024-09-08T22:00:00Z

      Andel fellesformue
      14773

      Andel fellesformue per dato
      2023-12-30T23:00:00Z

      Aksjeselskapet
      Nygårdkollen Boligaksjeselskap AS

      Aksjeselskapets org.nr
      933200000

      Om aksjeselskapet
      Boligaksjeselskapet består av 3 bygninger med totalt 196 leiligheter. Nygårdkollen Boligaksjeselskap er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933200000. Selskapets aksjekapital er på kr 101 920,- fordelt på 196 aksjer á kr 520,-. Boligselskapets hjemmeside er: nkba.no Vibbo Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. Boligselskapet har vaktmestertjeneste fra Grønt & Hvitt AS. Vaktmester til stede to ganger i uken Fra årsmøte 2023: Utbyggingssak AG29: NKBA har sammen med Lodalen BRL engasjert juridisk bistand i saken om utbygging av ny blokk nedenfor blokk B. Det er inngitt uttalelse om omsøkt dispensasjon fra støykrav, og beregning av uteareal. Utbyggingssak AG37: Styret har hatt flere møter og befaringer med prosjektleder i forbindelse med utbyggingen på nabotomten. Det har vært løpende kommunikasjon om utfordringer som har oppstått underveis, herunder parkering, plassering av containere, arbeid på vår tomt med tilhørende tilbakestilling med mer. Fremtidige vedlikeholdsplaner: Bygningene i aksjeselskapet er snart 70 år, så det må forventes løpende vedlikehold. Det er enda ikke vedtatt økning av felleskostnadene. Det må påberegnes økninger i takt med vedlikeholdsprosjekter. Det er et pågående rørprosjekt, men dette forventes finansiert gjennom oppsparte midler. Ved evt. behov for å ta opp lån, vil forslaget fremlegges på generalforsamling. Større vedlikehold og rehabilitering: 2023 - 2024: Installasjon av balkong for 1 (2) -roms leilighetene (de andre leilighetstypene hadde allerede balkong). 2022 - 2022: Vedlikehold av utetrapper. Vedlikehold av garasjeanlegget og garasjetak. 2021 - 2021: Utskiftning av branndører. Utskiftning av alle avtrekksvifter. 2019 - 2020: Pusset opp vaskerier. Installert elbil-ladere. 2018 - 2019: Installert brannvarslingsanlegg med seriekoblende røykvarslere tilknyttet alarmsentral i alle leiligheter og fellesarealer. 2018 - 2018: Skiftet ut alle brannslukkere i leilighetene. 2017 - 2017: Ny lekeplass. Installert fibernett for TV og internett i alle leilighetene. 2015 - 2017: Oppgradering av fasader. Etterisolering av blokkene, skifte alle vinduer og balkongdører. Teglstein på vegger. 2015 - 2017: VVS. Utskiftning av vann og avløpsrør. Rehabilitering av baderom. 2014 - 2014: Utvidelse av gangsti mellom blokkene, opparbeidet ny platting og sittegruppe ved lekeplassen. 2011 - 2012: Nye heiser inkludert motorer og styresystem. 2011 - 2012: ENØK prosjekt: Skiftet radiatorkraner, installering av varmepumpe, skiftet varmtvannsberedere. 2010 - 2010: Elektrisk anlegg utskiftning / oppgradering. Det elektriske anlegget er i sin helhet skiftet ut, samt at det er gjort en oppgradering med hp kapasitet sikringsstørrelser. 2009 - 2010: Installert døråpnere i alle utganger. 2007 - 2008: Inngangspartier pusset opp. Nye postkasser installert. 2006 - 2006: Oppganger pusset opp. Oppgangene ble malt og dører inn til den enkelte leilighet ble skiftet ut. 2003 - 2003: Uteområde, rehabilitering av plener og beplantning. 2002 - 2002: Etterisolering av fyrkjele. Nytt anlegg for porttelefoner installert.

      Lånebetingelser fellesgjeld
      Lånenr: OBOS02-98207436151 Type: Annuitetslån Restsaldo: 64.505.742,- Rest løpetid: 31 år 4 mnd. Term per år: 12 Type rente: Flytende Rente: 5,63% (pr. 10.09.2024) Lånenr: OBOS03-98208119362 Type: Annuitetslån Restsaldo: 14.005.700,- Rest løpetid: 39 år. Term per år: 12 Type rente: Flytende Rente: 5,63% (pr. 10.09.2024) Selskapet har inngått IN-avtale gjeldende fra mars 2018 med mulighet for IN-innbetaling pr. 30.03 og 30.09.

      Styregodkjennelse
      Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Det er en forutsetning for at kjøper skal kunne overta eiendommen at kjøper er godkjent som ny aksjeeier av boligaksjeselskapet. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny aksjeeier må eiendommen videreselges for kjøpers regning. Et videresalg for kjøpers regning innebærer at kjøper ikke har noen økonomiske rettigheter knyttet til eiendommen og kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle tap som følge av videresalget. Likeledes vil en eventuell gevinst ved et videresalg tilfalle selger.    Kjøper kan gå til søksmål mot boligaksjeselskapets styre dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Selger forplikter seg til å medvirke og igangsette videresalg så snart det endelig er avklart at kjøper ikke vil bli godkjent som ny aksjeeier.

      Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
      Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling. Fra årsregnskapet 2023: Årets resultat er positivt på kr 1 729 794. Resultatet vises i resultatregnskapet og foreslås ført til egenkapital. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2023 var kr 4 862 425. Kommentarer til budsjett for 2024: I posten drift og vedlikehold er det estimert kr 3 500 000 til rehabilitering/utskifting av inntaksledninger for vann, og avløpsledninger. Strømpetrekking/utskifting fra bygg til kommunalt påkoblingspunkt. Oslo Kommune har i sitt budsjettforslag for 2024 lagt til grunn en økning på 8 % for renovasjon, 20,3 % for vann- og avløp. Premieendringen er en følge av indeksjustering på bygninger på 5,2 % fra 1. januar, samt forsikringsselskapets individuelle prisjustering basert på skadehistorikken i Nygårdkollen Boligaksjeselskap.

      Sikringsordning fellesgjeld
      Boligselskapet har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til boligselskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

      Aksjeselskapets forsikringsselskap
      Gjensidige Forsikring

      Polisenummer felles forsikring
      86838464

      Vedtekter/husordensregler
      Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

      Beboernes forpliktelser og dugnader
      Dugnad må påberegnes.

      Dyrehold
      Det er ikke tillatt å holde eller passe hund og andre dyr uten samtykke fra styret. Det skal søkes på fastsatt søknadsskjema. Hold av et større antall dyr i en bolig aksepteres ikke. Tillatelse må i hvert tilfelle godkjennes av styret på forhånd. Ved fremleie gjelder samme bestemmelser.

      Eierskiftegebyr
      6385

    • Ferdigattest/brukstillatelse datert
      Det foreligger ferdigattest for ventilasjonsanlegg, datert 12.05.1969. Det foreligger ferdigattest for boligblokk, datert 11.01.1971. Det foreligger ferdigattest for modernisering av heisene, datert 19.01.2012. Det foreligger ferdigattest for branndører, datert 01.03.2022.

      Vei, vann og avløp
      Offentlig, interne gang- og stikkveier. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.

      Regulerings- og arealplanner
      Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler. Gjeldende kommuneplan: KDP-17 og KDP-18. Området er regulert til boligformål.

      Adgang til utleie
      Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

      Legalpant
      Aksjelaget har legalpant for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp) for aksjeeiers forpliktelser overfor aksjelaget. Pantet dekker aksjelagets krav på felleskostnader samt andre krav aksjelaget måtte få mot aksjeeier.

      Kommentar bo- og driveplikt
      Det er ikke boplikt på eiendommen.

      Kommentar konsesjon
      Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

      Kommentar odelsrett
      Det er ikke odel på eiendommen.

    • Lovanvendelse
      Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

      Budgivning
      Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

      Omk. Kjøper beskrivelse
      3 300 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- 416 507 Andel av fellesgjeld -------------------------------------------------------- 3 716 507 Pris inkl. fellesgjeld -------------------------------------------------------- Omkostninger 7 200 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 4 000 Noteringsgebyr forretningsfører 9 688 Transportgebyr -------------------------------------------------------- 13 688 Omkostninger totalt 20 888 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 23 688 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 730 195 Totalpris. inkl. omkostninger 3 737 395 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 3 740 195 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

      Omk. kjøper beløp
      13688

      Betalingsbetingelser
      Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

      Hvitvaskingsreglene
      Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

      Personopplysningsloven
      Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

      Boligselgerforsikring
      Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

      Boligkjøperforsikring
      Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Kristine Bjelland Myhre

    Megler

    Kristine Bjelland Myhre

    98 10 43 04

    Send e-post

    Få beskjed når lignende
    boliger kommer for salg

    Få en verdivurdering

    Siste boliger

    Meld deg på vårt nyhetsbrev