aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Grefsenveien 92A ved Christopher Lejonberg
Grefsenveien 92A ved Christopher Lejonberg

OSLO Grefsenveien 92A

Totaloppusset næringslokale på 51 m². Nytt bad og kjøkken. Skjermet og sentralt på Grefsen. Biloppstillingssplass

  • kr 2 500 000
  • BRA 51 m²
  • Prisantydningkr 2 500 000
  • Omkostninger -
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 589 459
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformEierseksjon
  • Byggeår1950
  • Soverom -
  • ArealP-rom 51 m²
  • Felleskostnaderkr 3 556
  • Tomt1 568 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 2 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,00))   63 740,- (Omkostninger totalt)   2 563 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Totaloppusset næringslokale på Grefsen med kort vei til offentlig kommunikasjon, marka og sentrum. Lokalet består av et kontor (hovedrom med kjøkkeninstallasjon), bad og lager&teknisk rom. Rommene er byggemeldt som lager, og brukes som kontor med innslag av hobbyrom og man cave. Eiendommen har en attraktiv beliggenhet, skjermet mot bakgård med nærhet til alt fra populære spisesteder, daglivare og kultur- og aktivitetstilbud, som til marka og flotte rekreasjonsområder. Seksjonen disponerer en biloppstillingsplass på inngjerdet gårdsplass med elektrisk port.

Grefsenveien 92A, Oslo

  • Arealbeskrivelse

    Primærrom
    1. etasje: 51 kvm



    Tomt
    1568m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er fellesareal. At tomten er fellesareal innebærer at sameiet eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt seksjon en eksklusiv rett til bruk eller å disponere over området/områdene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt/det følger av vedtektene.

    Beliggenhet
    Grefsenplatået er strategisk plassert med nær tilgang til sentrum og marka, noe som gir muligheter for tur- og sykkelaktiviteter, samt vinteridretter. Området har badeplasser som Stilla, Brekkedammen og Trollvann for sommersesongen. Tilgjengelighet til Akerselven, som strekker seg til sentrum, gir en praktisk rute gjennom Nydalen med butikker, kafeer og restauranter. Trikkehallen i nærheten tilbyr kultur- og aktivitetstilbud for barn og ungdom. Lokalt finner man dagligvarebutikker og kafeer på Disen og Grefsenplatået, samt det omfattende Storo Storsenter. Området gir derfor et solid grunnlag for utvikling innen turisme, fritid og lokal handel. Det er kort vei til kollektivtransport med trikk og buss. Den aktuelle seksjonen ligger ned til høyre i underetasjen av en kombinasjonseiendom over 3 etasjer, med næringseksjoner i under- og 1.-etasje. Øvrige etasjer består av leiligheter. Det er elektrisk port inn til parkeringsplasser, hvor den aktuelle seksjonen disponerer en parkeringsplass.

    Byggemåte
    Bygget er fundamentert med støpt plate på antatt kultet grunn. Hovedbærekonstruksjonen består av teglstein og armert betong, som er etterisolert, pusset og malt. Bygget har et valmtak i trekonstruksjoner, tekket med takstein. Kjelleren er oppført i plasstøpt betong.

    Innhold
    Lokalet inneholder et hovedrom som brukes som kontor med et kjøkken, et bad (eget rom for sanitærformål) og et lagerrom/teknisk rom som brukes til oppbevaring og tekniske installasjoner. BRA: 51 kvm BTA: 54 kvm (Dette er en skjønnsmessig vurdering som inkluderer et påslag på ca. 6% for yttervegger og midtvegg mot naboseksjoner).

    Standard
    Lokalet er delt inn i tre rom, bestående av et hovedrom, bad, og lager/teknisk rom. Hovedrom: ? Vegger og himling er dekket med malte gipsplater. El-anlegget er skjult. ? Gulvet er belagt med banebelegg i fiskebensmønstret treimitasjon. ? Rommet inneholder en kjøkkenbenk med integrert komfyr og platetopp, samt vaskekum. ? Kjøkkeninnredningen har slette fronter med integrerte håndtak, samt overskap med kullfilterventilator. Bad: ? Gulvet er flislagt og utstyrt med varmekabler. ? Veggene er dekket med baderomsplater, og himlingen er malt. Utstyr inkluderer et sortlakkert dusjkabinett med sort armatur, vegghengt WC, og et servantskap med påstående vask og sort armatur. Over servanten er det et speil. ? Badet har ventilasjon med avtrekk. Lager/Teknisk rom: ? Gulvet er flislagt, og veggene er malt. ? Rommet har sluk. ? Utstyr inkluderer en varmtvannsbereder på ca. 200 liter, sikringsskap, og fordelingsskap for vann. Lokalene er totalrenovert det siste året og fremstår med gode materialvalg og god utførelse. Se vedlagte befairngsrapport for nærmere informasjon. Merk at befaringsrapporten ikke er en tilstandsrapport, som beskriver byggverkets tekniske tilstand. Vurderingen er kun basert på visuell befaring uten inngrep i byggverket, evt. supplert med enkle målinger.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er elektrisk port inn til parkeringsplasser, hvor seksjonen disponerer en parkeringsplass.

    Diverse
    Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.  Areal i salgsoppgaven er hentet fra befaringssrapporten. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Meglerforetaket oppfordrer interessenter til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. Interessenter oppfordres også til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med sakkyndig. Dette bør gjøres før bud inngis.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    2 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,00))   63 740,- (Omkostninger totalt)   2 563 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Selger har ikke innhentet energiattest.

  • Info formuesverdi
    Formuesverdien er ikke beregnet. Skatteetaten kommer til å beregne formuesverdien med utgangspunkt i boligverdien. Boligverdien er basert på kvadratmeterpris multiplisert med boligens areal. Kvadratmeterprisen hentes fra SSB sine statistiske opplysninger. Formuesverdien utgjør hhv. 25% av boligverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (øvrige boliger).

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Sameiebrøk
    56/738

    Felleskostnader pr. mnd
    3556

    Felleskostnader inkluderer
    - Renovasjon - Felles strøm - Drift av sameiets fellesområder - Kabeltb/bredbånd - Andel renter og avdrag lån - Øvrige felleskostnader Det er planlagt økning av fellesutgifter med 5% fra 01.01.2025.

    Andel fellesgjeld
    89459

    Andel fellesgjeld år
    2023

    Andel fellesgjeld per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Rentekostnad fellesgjeld
    2408

    Andel fellesformue
    20733

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Om sameiet
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling. Kontakt styreleder ved spørsmål: Jan Kåre Ødegaard / jan-kaoe@online.no

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Sameiets lån: Saldo: 798 742,- Nedbet. dato: 05.03.2033 rentesats: 8,4% p.a Avdrag: månedlig

    Styregodkjennelse
    Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse. Styret skal uansett underrettes om alle overtagelser og leieforhold.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Sameiets forsikringsselskap
    If Skadeforsirking

    Vedtekter/husordensregler
    Se vedlagte.

    Dyrehold
    Dyrehold er tillatt, se vedtektene §2.6 for nærmere informasjon.

    Eierskiftegebyr
    5995

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/73/587/5: 19.10.1944 - Dokumentnr: 7454 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om benyttelse Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:587 Gjelder denne registerenheten med flere 26.03.1949 - Dokumentnr: 3366 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om kloakkledning Overført fra: Knr:0301 Gnr:73 Bnr:587 Gjelder denne registerenheten med flere 21.06.1990 - Dokumentnr: 37176 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 5 Formål: Næring Sameiebrøk: 20/765 10.06.2016 - Dokumentnr: 519699 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon: Snr: 5 Formål: Næring Sameiebrøk: 21/726 26.08.2022 - Dokumentnr: 942715 - Reseksjonering Snr: 5 Formål: Næring Sameiebrøk: 56/738 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Annet Endring av fellesareal Endring av sameiebrøk

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Ferdigattest - Grefsenveien 92 Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om ferdigattest for bruksendring av garasje til kontor og del av underetasje til lager/kontor samt fasadeendring på bygningens bakside, mottatt 06.05.2022 Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. På byggemeldte tegninger er rommene oppført som lager.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til byggeområde for forretning med tilhørende anlegg. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside. https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/ Eiendommen er omfattet av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (S4220), også kalt småhusplanen . Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene. Plan- og bygningsetaten har igangsatt revidering av småhusplanen, den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Oslo kommune har vedtatt midlertidig forbud mot tiltak i de områdene småhusplanen gjelder. Vedtaket forbyr alle tiltak etter plan- og bygningsloven § 1- 6, og gir blant annet sterke begrensninger i muligheten for rivning, oppføring og bygningsmessige endringer. Det er gjort enkelte unntak fra forbudet. Det er for eksempel tillat å gjøre innvendige tiltak, som bruksendring, så lenge det ikke innebærer opprettelse av en ny boenhet. Pågående byggesaker: Grefsenveien 94 A - Etablering av uteservering Saksnummer: 201915898 Grefsenveien 92 - Rehabilitering av fasader Saksnummer:201215770 Pågående plansak: Pågående plansak Saksnr 202102096 Saken gjelder Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen) http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102096

  • Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.  Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, tilstandsrapport/takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt.  Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.   Salget forutsettes gjennomført mellom profesjonelle parter og eiendomsmeglingsloven § 6-7 fravikes.  Ved en eventuell mangelsvurdering fravikes avhendingsloven § 3-9, slik at det kun kan gjøres gjeldende at det foreligger mangel: - dersom selger ikke oppfyller sin opplysningsplikt, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-7, eller - dersom selger har gitt uriktige opplysninger, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-8. Risikoen for eventuelle skjulte feil som angitt i avhendingsloven § 3-9 siste punktum, tilligger etter dette kjøper.   Når det gjelder rapporter fra tredjemenn som gjelder eiendommen (tekniske rapporter, grunnanalyser, tilstandsrapport/takst etc.), og som er vedlagt salgsoppgaven og kontrakt eller fremlagt av selger i forbindelse med transaksjonen, så er selger ukjent med ufullstendigheter eller feil i dokumentene. Skulle dokumentene likevel vise seg å være ufullstendige eller inneholde feil, så fravikes prinsippene i avhendingsloven § 3-7 og § 3-8, slik at selger bare svarer for eventuelle feil som selger selv likevel hadde faktisk kunnskap om. Avhendingslova § 4-19 fravikes. Risikoen for eventuelt skjulte feil, tilligger etter dette kjøper.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    2 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,00))   63 740,- (Omkostninger totalt)   2 563 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,00% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: 3 500 Kommunale opplysninger 9 900 Markedspakke 3 125 Oppgjørshonorar 4 500 Opplysninger fra forretningsfører 250 Søk eiendomsregister og elektronisk signering 12 500 Tilretteleggingsgebyr Visninger per stk. 3 000,- 500 Tinglysningsgebyr pantedokument med urådighet   Totalt kr: 88 564   Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på avtalte utlegg.

Christopher Lejonberg

Megler

Christopher Lejonberg

47 37 10 31

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev