aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Torshovgata 15 B - En meget attraktiv og gjennomgående 2-roms med meget god beliggenhet. - Bildet er digitalt stylet.
Velkommen til Torshovgata 15 B - En meget attraktiv og gjennomgående 2-roms med meget god beliggenhet. - Bildet er digitalt stylet.

OSLO Torshovgata 15B

Meget attraktiv 2-roms med stort soverom, separat kjøkken og god planløsning. Gjennomgående og fin intern beliggenhet

  • kr 4 650 000
  • BRA-i 53 m²
  • 1 soverom
  • Prisantydningkr 4 650 000
  • Omkostningerkr 23 688
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 749 688
  • ObjektstypeLeilighet
  • EierformAksje
  • Byggeår1939
  • Soverom1
  • Andel fellesgjeldkr 76 000
  • Felleskostnaderkr 4 603
  • Tomt6 697 m²
  • Eierform tomtEiet

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Velkommen til en attraktiv og velholdt 2-roms aksjeleilighet i 2. etasje, sentralt på Torshov. Denne gjennomgående leiligheten har et stort soverom som vender mot et rolig gårdsrom, og en romslig stue med plass til både spisebord og sofagruppe, som vender ut mot et friområde og skole. Det separate kjøkkenet gir en praktisk arbeidsplass. Leiligheten har flott lysinnfall og god planløsning, med mulighet for ombygging til 3-roms ved å flytte kjøkkenet til stuen, slik flere tilsvarende leiligheter har gjort. Dette gir ekstra fleksibilitet for de som trenger et ekstra soverom eller kontorplass. Beliggenheten på Torshov er ypperlig, med alle nødvendige fasiliteter i nærheten. Velkommen til visning med Partner/Eiendomsmegler Christian Wahl, tlf: 408 00 445
Stue

Torshovgata 15B, Oslo

  • Tomt
    6697m²

    Beskrivelse av tomt
    Meget pent opparbeidet felles gårdsrom med nydelige grønne område, beplantning og trær. Delvis hellelagt og med belegningsstein. Videre er det sittegrupper, lekeapparater, og sykkelstativer til beboernes benyttelse.

    Beliggenhet
    Supersentral beliggenhet på Torshov med nærhet til alle fasiliteter. Fra leiligheten er det umiddelbar kort avstand til mange hyggelige grøntområder med mulighet for turer, rekreasjon eller lange behagelige sommerkvelder. Enden av Torshovgata har blitt miljøgate med idrettstilbud på den ene siden som bl.a. sandvollballbane, basket bane og minigolf bane, mens det på andre siden er teater og Trikkestallen restaurant. I nærheten har du populære Torshovparken og Torshovdalen, begge med sitt egne flotte preg. Kort vei er det også til Akerselva som tar deg til Bjørvika i sør og Maridalsvannet i nord. Her har du flotte tur- og treningsområder. Treningsmuligheter har du også innen kort distanse med treningssentre som Myrens Sportssenter på Torshov, Fitness24seven på Storo, Sandaker treningssenter eller Sats Ringnes Park. En rask tur med det gode kollektivtilbudet i området frakter deg til flotte turområder i Oslomarka. Lett adkomst til Nordmarka ved hjelp av trikk nr. 11 og 12 til Kjelsås. Fra leiligheten er det også kort avstand til Grünerløkka, Sagene, Storo og Nydalen. I tillegg til Torshov, så er disse områdene kjent for å være blant Oslos mest populære områder grunnet sine gode restauranter, utesteder, shoppingmuligheter osv. Området tilbyr et mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria, med konserter, barer, restauranter og teater. Nieu Scene og Bistro på Soria Moria med en populær humorscene og god mat. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, bl.a. Grisen på Oskar Braatens Plass, Åpent Bakeri/Lofthus pizza, Kaffebrenneriet m.m. Både Trikkestallen og Grisen har flott uteservering om sommeren. Det er også to hyggelige lokal barer få meter fra døren, vinbaren Lasarett og Bruun-Larsen. Rett i nærheten ligger legendariske Strøm-Larsen, butikken som er kjent i hele Oslo for sine gode kjøttvarer.

    Adkomst
    Enkel adkomst fra Torshovgata og Presidentgata. Det vil bli satt AKTIV visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

    Barnehage/skole/fritid
    Flere barnehager i nærheten. Det er også kort vei til de fleste utdanningsinstitusjoner i Oslo. 30-bussen få minutter unna tar deg til Handelshøyskolen BI. Fra samme stopp er det er enkel adkomst til Universitet i Oslo på Blindern ved bruk av 20-bussen.

    Skolekrets
    Boligen sogner til Lilleborg Barneskole og Voldsløkka Ungdomsskole. Fra høsten 2024 sogner elevene til Bentsebrua Ungdomsskole.

    Offentlig kommunikasjon
    Det er god offentlig kommunikasjon i nærområdet. Det er kun få minutter å gå til trikk 11, 12 og 18 som går hvert 5. minutt til bl.a. Grünerløkka/sentrum og Storo/Grefsen. Det er også umiddelbar nærhet til bussrute 20 til Majorstuen/Skøyen og Tøyen og bussrute 30 til BI Nydalen og sentrum/Grünerløkka/Huk/Bygdøy. Det er få minutter å gå til holdeplasser for Flybussen og Flybussekspressen. I rushtiden går 28-bussen fra Vogts gate direkte til Fornebu.

    Byggemåte
    Utvendige bygningsdeler: Grunnmur i betong. Yttervegger i murverk med pusset og malte overflater. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Har du kjennskap til eiendommen? Svar: Ja Når kjøpte du boligen? Svar: 2011 Hvor lenge har du eid boligen? Svar: 12 år, 10 mnd. Har du bodd i boligen siste 12 måneder? Svar: Ja Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon) Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Byttet jordfeilbryter. Arbeid utført av: El-effekt 1.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, avsluttet tilsynssak i mai 2021 fra Elvia, uten avvik.

    Innhold
    Velkommen til en attraktiv og velholdt 2-roms aksjeleilighet i 2. etasje, beliggende meget sentralt på Torshov. Denne gjennomgående leiligheten byr på et stort soverom som vender inn mot et rolig gårdsrom, og en romslig stue med god plass til både spisebord og sofagruppe, som vender ut mot et friområde og skole. Det separate kjøkkenet gir en praktisk og funksjonell arbeidsplass. Leiligheten har et flott lysinnfall og en god planløsning, med mulighet for å bygge om til en 3-roms ved å flytte kjøkkenet inn i stuen, slik flere tilsvarende leiligheter har gjort. Dette gir ekstra fleksibilitet for de som ønsker et ekstra soverom eller kontorplass. Beliggenheten på Torshov er ypperlig, med alle nødvendige fasiliteter i nærheten. Her finner du et rikt utvalg av butikker, kafeer, restauranter og kulturtilbud, samt gode kollektivtransportforbindelser. Denne leiligheten er perfekt for både enslige og par som ønsker å bo i et attraktivt område med nærhet til alt du trenger. Ikke gå glipp av muligheten til å sikre deg denne flotte leiligheten! Velkommen til visning med Partner/Eiendomsmegler Christian Wahl, tlf: 408 00 445

    Standard
    2.etasje: Entré: Fin entré med mulighet for hengeplass og skoskap. Dørcalling på vegg ved siden av inngangsdør Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Kjøkken: Separat kjøkken med plass til liten spisegruppe. Hvit innredning med glatte fronter og benkeplate i tre. Komfyr med keramisk platetopp og vifte over kokesone. Integrert oppvaskmaskin og frittstående kjøle/fryseskap. Godt med skap- og benkeplass. Radiator på vegg under vindu. Malt himling, malte vegger og fliser på gulv Soverom: Romslig soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Stor skyvedørsgarderobe med mye lagringsplass. Radiator på vegg under vindu. Malt himling, malte vegger og tregulv Stue: Stor stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Store vindusflater gir mye lys og en god romfølelse. Radiator på vegg under vindu. Malt himling, malte vegger og parkett på gulv. Bad: Flislagt bad med klosett og dusjhjørne med innsvingbare glassdører. Servant med ettgreps blandebatteri og underskap, speil med lys på vegg. Malt himling med downlights, fliser på vegger og gulv. Skrivepult på soverom og lamper medfølger, hvis ønskelig. Følgende TG2 er gjengitt fra eierskifterapporten: - 1.1.1 Bad Overflate vegger og himling TG2 vurderingen baseres på badets alder og at det er registrert forhold som sprekker i fuger og løse silikonfuger. - 1.1.2 Bad Overflate gulv TG2 vurderingen baseres på badets alder og registrerte forhold som sprekker i fuger og løse silikonfuger. - 1.1.3 Bad Membran, tettesjiktet og sluk TG2 vurderes ettersom membranen nærmer seg den forventede levetiden. - 3.1 Andre rom TG2 vurderes fordi det er registrert heksesot. - 4.1 Vinduer og ytterdører TG2 vurderes grunnet alder. - 6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør TG2 vurderes fordi mer enn halvparten av de forventede levetiden for kobberrør er overskredet.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Telia (Get) er boligaksjeselskapets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

    Parkering
    Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området. Den årlige prisen for å parkere i sonen, etter søknad hos kommunen, er kr 5940,- for bensinbil, dieselbil, hybridbil og ladbar hybridbil, og kr. 2000,- for elbil (helelsektrisk).

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

  • Oppvarming
    Oppvarming via radiatorer(fjernvarme) samt varme i gulv på bad. Varmtvann og fyring er inkludert i fellesutgiftene. Selskapet er tilknyttet Fortum Oslo Varme´s fjernvarmenett som leverer varme til radiatorer og tappevann.

    Energiklasse
    E

  • Formuesverdi primær
    1280360

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    4865368

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud på finansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Aksjenummer
    20

    Aksjens pålydende
    1000

    Part.obl.nr.
    20

    Part.obl. pålydende
    2200

    Felleskostnader pr. mnd.
    4603

    Andel fellesgjeld
    76000

    Andel fellesgjeld per dato
    2024-05-31T22:00:00Z

    Andel fellesformue
    23875

    Andel fellesformue per dato
    2023-12-30T23:00:00Z

    Aksjeselskapet
    Torshovgaten 15 AS

    Aksjeselskapets org.nr
    821584752

    Om aksjeselskapet
    Styrets arbeid : - Det ble gjennomført 10 styremøter i 2023 og flere møter med OBOS Prosjekt / Oslo Låsservice for utskiftning av ytterdører. Status på vedlikeholdsplan: Det ble utarbeidet en vedlikeholdsplan av OBOS Prosjekt høsten 2022. Dette i tråd med tidligere generalforsamlinger. Styret har fokusert på å gjennomføre anbefalte tiltak som inkluderer; - Spekket innvendige overflater i kjeller og fellesarealer. - Tettet "hull" i ventilasjonsluker, forebyggende mot skadedyr. - Bestilt inspeksjon av bunnledninger (gjennomført Q1 2024). - Oppgradert belysning i fellesområder. - Påbegynt arbeid med å innhente tilbud for nye vinduer. Nye inngangsdører med chip: Styret har tidligere innhentet tilbud på inngangsdører med chip. Utskiftning av nye inngangsdører ble ansett som søknadspliktig. Prosjektet skal gjennomføres tredje kvartal 2024. Alle beboere vil motta nye nøkler og få mulighet til å åpne ytterdører med app på mobilen. Styret har også mottatt tilbud på skifte av inngangsdører til leilighet med samme nøkkelsystem, forslag blir fremlagt på årsmøtet. Nye avtaler: Styret har signert serviceavtale med leverandør mot rotter og mus. Det er installert åtestasjoner i bakgården som følges opp jevnlig, anbefalte tiltak følges opp av styret. Styret har gjennomført to dugnader. Kommende vedlikehold: Styret jobber med å innhente tilbud på nye vinduer, det er planlagt å skifte ut dagens vinduer i 2025. Det er ventet at vindu, kombinert med nye ytterdører vil føre til en vesentlig oppgradering av borettslagets energieffektivitet. Styret vil undersøke ulike støtteordninger i forbindelse med disse prosjektene. Vaktmestertjeneste Boligaksjeselskapet har avtale om vaktmestertjeneste med Rudolfsen Vaktmesterservice. Renhold Boligaksjeselskapet har avtale med Frode Gran Service AS om renhold av Boligaksjeselskapets fellesarealer. Vaskeri Fellesvaskeriet ligger i kjelleren og skal brukes i henhold til gjeldene regler. Vaskelistene finnes digitalt og lenke til listene henger på oppslagstavlene i oppgangene og i vaskeriene. Torshovgata 15 har en egen hagegruppe som de som ønsker kan melde seg inn i. Enkelte leiligheter er ilagt eiendomsskatt. Eiendomsskatt kreves inn via felleskostnader i månedene: mai, juni, september og november Større vedlikehold og rehabilitering: 2023: Nye LED belysningsarmatur på loft. Utskifting av branndører til tavlerom i kjeller. 2022: Nytt varslingssystem som er koblet til sentral. Drenering utett yttervegg på langblokka mot Torshovgata. Lagt drenering som leder ut i nytt basseng mot Lilleborg skole 2020: Rehabilitering av rør og utskifting av kjellerør, varmtvann- kaldtvann-, og varmerør. Utskifting av branndører 2017: Radiatorsystem/stigelednings optimaliser. Elsystem i fyrrommet oppgradert. Nytt nedgravd søppelsystem. Fibernett tilkobling 2016: Fjernvarmetilkobling 2015: Oppgradering av oppganger, overflater, skader på rekkverk. Nye LED belysningsarmatur i oppganger 2006: Tak og fasaderehabilitering . Vinduer/balkonger overflatebehandlet 2003 - 2004: Rør og våtromsrehabilitering 2002 - 2003: Utskifting av felles varmtvannsanlegg og reparasjon av fyrkjele. 1997: Skiftet blant annet gelender på balkongene. 1996: Fasader og balkonger med mer Galvsvegger teglforblendet og tilleggsisolert 1985: Skiftet vinduer

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Aksjelaget har 3 lån: Lånenummer: HANBA1-90537084145 Type: A Restsaldo: 1.438.128,- Restløpetid: 12 år 10 md. Terminer pr år: 12 Type rente: Flytende Rente pr. 17.06.24: 5,70% Andel restsaldo: 14.010,- Kapitalkostnader: 129,- Lånenummer: HANBA2-90537084153 Type: A Restsaldo: 4.232.482,- Restløpetid: 26 år Terminer pr år: 12 Type rente: Flytende Rente pr. 17.06.24: 5,70% Andel restsaldo: 41.236,- Kapitalkostnader: 254,- Lånenummer: HANBA3-90537084137 Type: A Restsaldo: 2.074.816,- Restløpetid: 12 år Terminer pr år: 12 Type rente: Flytende Rente pr. 17.06.24: 5,70% Andel av saldo: 20.213,- Kapitalkostnader: 195,-

    Gebyr forkjøpsrett
    7981

    Styregodkjennelse
    Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Det er en forutsetning for at kjøper skal kunne overta eiendommen at kjøper er godkjent som ny aksjeeier av boligaksjeselskapet. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny aksjeeier må eiendommen videreselges for kjøpers regning. Et videresalg for kjøpers regning innebærer at kjøper ikke har noen økonomiske rettigheter knyttet til eiendommen og kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle tap som følge av videresalget. Likeledes vil en eventuell gevinst ved et videresalg tilfalle selger.    Kjøper kan gå til søksmål mot boligaksjeselskapets styre dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Selger forplikter seg til å medvirke og igangsette videresalg så snart det endelig er avklart at kjøper ikke vil bli godkjent som ny aksjeeier.

    Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

    Aksjeselskapets forsikringsselskap
    Gjensidige Forsikring

    Polisenummer felles forsikring
    87300840

    Vedtekter/husordensregler
    Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

    Dyrehold
    Man kan ha hund, katt eller andre husdyr så lenge det ikke er til sjenanse for de andre beboerne med bråk og lukt. Lufting av dyr skal ikke skje i gårdsrommet og plenene tilknyttet gården. Eier må fjerne avføring. Medfører husdyrholdet støy og luktproblemer utover rimelighetens grenser for de andre beboerne kan dette medføre vurdering av husdyrholdet.

    Eierskiftegebyr
    6385

  • Ferdigattest/brukstillatelse
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 301/225/300: 21.06.1939 - Dokumentnr: 404482 - Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 21.06.1939 - Dokumentnr: 404483 - Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 30.05.1940 - Dokumentnr: 403401 - Rettighet Rettighetshaver: Torshov Invest AS Org.nr: 852 705 752 LEIEAVTALE FESTEKONTRAKT LEIE-TID: 50 ÅR AVGIFT NOK 281,2 M2 ANFØRT PRIORITET: FOR BYGGELÅN OG PANTELÅN BEGRENSET OPPAD TIL NOK 70000 BESTEMMELSER OM FORLENGELSE PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT MED FLERE BESTEMMELSER ---------- Nye vilkår Bestemmelse om forlengelse ---------- Transport av rettighet Fra: Torshov Butikkene AS Løpenr: 1172703 Til: Torshov Invest AS Org.nr: 852 705 752 ---------- Nye vilkår Bestemmelse om forlengelse Årlig festeavgift fra 01.01.2017 er 130 000 kroner Bestemmelse om regulering av festeavgiften Eiendommen kan ikke bebygges/utvikles uten bortfesters samtykke Med flere bestemmelser Gjelder dokument: Rettighet 1940/403401-1/105 Beløp: NOK 12 300 000 Panthaver: Handelsbanken Org.nr: 971 171 324 27.09.1999 - Dokumentnr: 53727 - Erklæring/avtale Bestemmelse om benyttelse bestemmelse om parkering. Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for bolig- og eiendomsetaten. 19.12.1938 - Dokumentnr: 407811 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0301 Gnr:225 Bnr:302

    Ferdigattest/brukstillatelse datert
    Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1938 Det foreligger ferdigattest på fasade fra 1991 Det foreligger ferdigattest på rehabilitering/ fornyelse fra 1997 Det foreligger ferdigattest på bad fra 2004 Det foreligger ferdigattest på utskifting av radiatorrør, samt nye branndører fra 2020

    Vei, vann og avløp
    Vei: Offentlig Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til byggeområde for boliger, jf. reguleringsplan S-2255 vedtatt 28.07.1977. Planen er delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Kommunedelplan for torg og møteplasser (KDP-17), vedtatt 22.04.2009. Kommunedelplan for torg og møteplasser ble vedtatt i Oslo bystyre den 24.04.2009. Planen består av mål, plankart (i fire deler: for indre Oslo, og ytre by vest, øst og syd), bestemmelser og retningslinjer. S-178GO Saken gjelder: Reguleringsplan for Østre bydel IV vedtatt av innenriksdepartementet 06.11.1942. Byplanvedtekt for indre sone. Pågående byggesaker: Saksnummer 202452309 - Torshovgata 15 - Utskifting av ytterdører. Siste dokument i saken datert 29.04.2024 Saksnummer 202308249- Torshovgata 9 - Rehabilitering og ombygging - Lilleborg skole. Siste dokument i saken datert 06.06.2024 Pågående plansaker: Pågående plansaker/ reguleringssaker: Saksnummer 202315257 Vogts gate - Toftes gate - Fremkommelighetstiltak for trikk. Siste dokument i saken 30.04.2024.

    Adgang til utleie
    Med styrets godkjenning kan aksjeeierne overlate bruken av hele boligen dersom: - aksjeeieren selv eller aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Aksjeeieren kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år - aksjeeieren er en juridisk person - aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner - et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen - det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. kjøper beløp
    23688

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Christian Wahl

Megler

Christian Wahl

40 80 04 45

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev