aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fjellheim Panorama!
Velkommen til Fjellheim Panorama!

VANG I VALDRES Bøagøta 58

1 av 2 SOLGT. Attraktive tomannsboliger sentralt bel. i Vang| Panoramautsikt | Universell utforming | 2 sov | Carport

 • kr 2 890 000 - 2 890 000
 • Priser fra og tilkr 2 890 000 - 2 890 000
 • Andel Fellesgjeld fra og tilkr 0 - 0
 • Andel Innskudd inkl. fellesgjeld fra og tilkr 2 890 000 - 2 890 000
 • Omkostninger fra og tilkr 9 990 - 9 990
 • Total inkl omkostninger fra og tilkr 2 899 990 - 2 899 990
 • Felleskostnader per måned fra tilkr 0 - 0
 • Areal primærareal - fra og til66 - 66 m²
 • Areal bruksareal - fra og til0 - 73 m²
 • Tomt1 524 m²
 • EierformEierseksjon
 • MatrikkelGNR. 25 BNR. 16
 • Informasjon om meglerforetaketValdres Eiendomskontor AS Jernbanevegen 14 2900 Fagernes
 • OppdragsansvarligIngrid Skrindsrud
 • Oppdragsnummer1201245029

Meld deg på visning!

Påmelding
Hver enhet vil inneholde bad, to soverom, bod, gang, stue og kjøkken i åpen løsning - med utgang til romslig terrasse. «Illustrasjonen vil avvike fra virkelig miljø og omgivelser»

Bøagøta 58, Innlandet

 • Om prosjektet
  Velkommen til Fjellheim Panorama - et veletablert og barnevennlig boligområde nær Grindaheim sentrum i Vang. Her planlegges det en ny moderne og bærekraftig tomannsbolig med totalt to boenheter. Tomannsboligen vil bli liggende åpent og solrikt til, med panorama utsikt mot de mektige fjellene og utover Vangsmjøsa. Hver enhet vil inneholde bad, to soverom, bod, gang, stue og kjøkken i åpen løsning - med utgang til romslig terrasse. I tillegg vil det bli etablert en carport til hver del. Boligene vil ha gode solforhold og gangavstand til butikker, servering m.m. I nærområdet er det også gode turmuligheter sommer som vinter. Hvorfor kjøpe nytt:
 • Boligen er i forskriftmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
 • Energi økonomiske og klima vennlige løsninger.
 • Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
 • Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid. Ta kontakt med med megler for å sikre deg din nye bolig!

  Priser fra og til
  kr 2890000 - 2890000

  Omkostninger fra og til
  kr 9990 - 9990

  Garasje/parkering
  Hver boenhet vil få egen carport.

  Boder
  Med hver boenhet følger en bod beliggende inne i enheten.

  Fremdriftsplan og ferdigstillelse
  Selger tar sikte på at eiendommen blir ferdigstilt 10-12 måneder etter oppstart. Angitt tidspunkt er foreløpig og ikke bindende eller dagmulktsutløsende. Så snart selger har vedtatt byggestart og opphevet forbeholdene skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Utløpet av overtakelsesperioden er bindende og dagmulktsutløsende. Senest 10 uker før ferdigstillelse av eiendommen skal selger gi kjøper skriftlig melding om overtakelses dato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelses perioden. Dersom selger ferdigstiller eiendommen i god tid før overtakelses perioden beskrevet i ovenfor, kan selger kreve overtakelse inntil fire måneder før denne fristen. Selger skal skriftlig varsle kjøper om dette minimum to måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 dagers skriftlig varsel. Overtakelse skjer straks boligen er ferdigstilt og bør skje etter at ferdigattest foreligger, dog vil overtakelse skje ved midlertidig brukstillatelse dersom kommunen utsteder slik midlertidig brukstillatelse. Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør uten at ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger. Eiendommen skal overtas ved overtakelsesforretning hvor begge parter deltar. Kjøper skal varsle om ev. forhold som påberopes som mangel ved eiendommen. Det påpekes at dette gjelder alle forhold kjøper avdekker eller med rimelighet burde avdekket ved gjennomgangen. Ev. reklamasjoner og selgers standpunkt til disse skal protokolleres og overtakelses protokollen skal signeres av begge parter. Selger skal overlevere eiendommen i byggrengjort stand. Kjøper aksepterer at alle utbedringer, overtakelser og ettårs befaringer avholdes innfor normal kontortid. Kjøper kan nekte overtakelse dersom eiendommen på overtakelsestidspunktet har feil og/eller mangler som gir rimelig grunn for nektelsen. Selger forplikter seg da til innen rimelig tid å utbedre alle feil og/eller mangler som blir protokollert under overtakelsen. Risikoen for eiendommen går over på kjøper når kjøper har overtatt eiendommen. Hvis eiendommen ikke overtas til avtalt tid, og årsaken ligger hos kjøper, har kjøper risikoen fra det tidspunkt eiendommen kunne vært overtatt. Når risikoen for eiendommen er gått over på kjøper, faller ikke kjøpers plikt til å betale kjøpesummen bort ved at eiendommen blir ødelagt eller skadet som følge av en hendelse som selger ikke svarer for.

  Tomteareal
  1524m²

  Fellesareal/utomhus/infrastruktur
  Tomt, ca. 1.524 kvm. Tomten skal eies av sameiet, og vil være en felles eiertomt for eierseksjons sameiet. Tomten opparbeides med adkomstvei og p-plass med grus. Grøntarealer leveres med tilsådd matjord. Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter.

 • Kjøkken
  Kjøkkeninnredning fra Strai kjøkken i henhold til kjøkkenbeskrivelse. Modell: Dalen 16mm melamin «microlaminat m/ sponkjerne. Finnes i 5 ulike farger. Benkeplate: 30mm laminat. Antracite Candela Marble. Flere fargevalg. Håndtak: Håndtak Lip ? 120 mm ? Matt sort Vask: Nedfelt vask Franke SID 610-50TH Hvitevarer: Koketopp fra Electrolux, modell EH60KI2SN og Røros hetta Lyra 60 sort vifte. Dører og skuffer med demping, hvitevarer, benkeplater i laminat med vask til nedfelling.

  Bad
  Hver boenhet vil få ett bad med fliser på gulv og baderoms plater på vegg. På gulvet vil det legges en betong flis på 30*60 av typen Vence grey mate, med 1 000 W varmekabler under. Veggene vil få en baderoms plater fra Fibo Meton i utførelsen grey. I himlingen vil det leveres panelbord av typen MDF panel skygge, i hvit utførelse. Av innredninger leves det vegghengt toalett, dusjvegger på 90*90, speil med integrert lys, samt innredning fra megaflis modell Lind luxury i hvit utførelse. Denne leveres i et servantskap på 120 cm med 2 skuffer, samt et høyskap på 40*150 med to dører. Servantarmatur fra Grohe get m. Det legger også opp opplegg for vaskemaskin.

  Andre oppholdsrom
  Gulv Laminat fra Pergo Modern Grey Oak, med unntak av bod, bad og gang hvor det leveres en betong flis på 30*60 av typen Vence grey mate. På badet og i gangen legges det 1.000/800 W varmekabler under. Bad og bod utføres i henhold til gjeldende våtroms norm. Vegger Alle innervegger leveres med panelbord av typen MDF panel i fargen skygge. Himling I himlingen vil det leveres panelbord av typen MDF panel skygge, i hvit utførelse. Listverk Det leveres glattkant lister av furu med malt overflate til gulv, tak, vindu og dører i alle rom. Dør- og vindus foringer leveres i furu med malt hvit overflate. Listverket og foringer er overflatebehandlet før montering. Synlige spikerhull i listverk etter montering vil forekomme. Dører Alle innvendige dører leveres med 1 speil i størrelsen 90*210, i hvit utførelse. Dørene leveres med standard vrider.

  Diverse
  FØLGENDE ER IKKE INKLUDERT I KJØPESUMMEN - Lysarmaturer i stue/kjøkken. - Møbler, senger etc. - Kostnader forbundet med kjøpers finansiering, takster og tinglysningsgebyrer. HEKSESOT Med dagens tette boliger og miljøvennlige malingstyper kan det oppstå heksesot inne i boligene. Alle boligene bør derfor ventileres godt den første vinteren/året, og man bør i denne perioden være forsiktig med levende lys innvendig. Mrk! Tegninger og bilder i prospektet/hjemmesider er kun illustrasjoner og avvik kan forekomme. Det er prosjektbeskrivelsen i kontrakten som er gjeldende. Utbygger forbeholder seg retten til å foreta mindre endringer og justeringer dersom det blir nødvendig. Prosjektbeskrivelsen og tegninger i målestokk 1:100 kan fås ved henvendelse megler.

  Konstruksjon
  LAVENERGIHUS Boligene bygges i samsvar med krav i Plan- og bygningsloven, Teknisk forskrift av 2017 (TEK 17) med de overgangsregler som gjelder. TEK 17 angir minstekravet for nybygg. Det gode klimaskallet, sammen med balansert ventilasjon med energigjenvinning, sikrer lavt energiforbruk og en god og jevn temperaturfordeling i boligene. Boligen er utstyrt med 3-lags isolerende vinduer, dette medfører at det kan forekomme dugg på utsiden av glasset. Dette er imidlertid en naturlig konsekvens av lite varmetap fra vinduet, og er ikke skadelig for vinduet. For ytterligere å redusere energiforbruket blir det levert LED belysning i alle rom og lamper med bevegelsessensor i bod og carport. Utebelysning blir styrt via ur med dag/natt automatikk. MILJØ Vi unngår helse- og miljøfarlige materialer i våre boliger. Vi bruker i størst mulig grad tradisjonelle og utprøvde naturmaterialer som tre, stein, stål og keramiske fliser. Allergihensyn - Vi unngår allergifremkallende treslag som f.eks. rød seder, santor palisander, merbau og sapelli. Kildesortering - Alle boligene leveres med innredning for kildesortering av avfall. Det blir etablert felles renovasjonsløsning for boligene i feltet. Fuktsikring - Vi bruker mugg- og soppresistente plater og underlag for fliser på våtrom. Lyd og akustikk - Boligene bygges etter Norsk Standard 8175 klasse C. SIKKERHET Boligene bygges etter de sikkerhetsbestemmelsene som myndighetene har pålagt, blant annet: ? Elektrisk anlegg etter el-norm NEK-400, med jordfeilbryter, overspenningsvern og komfyrvakt. ? Alle boliger utstyres med seriekoblede røykvarslere tilkoblet strømnettet og med batteribackup. ? Vendbare vinduer med sikringsbeslag. Alle vinduer kan pusses fra bakken eller fra terrasse. ? Det monteres vannføler under kjøkkenbenk, som stenger vannet ved lekkasje. ? Alle boligene utstyres med godkjent brannslukningsapparat.

  Fasade
  FUNDAMENTERING Støpt plate på mark oppbygd av isolerte ringmur elementer med utvendig steinplate, 0,3m isolasjon, radon og dampsperre. Betong platen blir fysisk avskilt mellom boenhetene for minst mulig ledning av lyd. YTTERVEGGER Yttervegger utføres i bindingsverk av tre, dobbelfals rettkant 19x148 med 25 cm isolasjon og vindsperre av gu gips. Ytterkledning blir levert grunnet og med to strøk beis/maling. VINDUER Vinduer leveres med U-verdi i hht. mydighetenes krav, type 3 Lags Energi glass i fargen RAL 7016 Antrasitgrå. Vinduene som kan åpnes leveres med Natres standard vrider i fargen grå. Vinduer og dører er av tre og leveres ferdig overflatebehandlet fra fabrikk. Noen vinduer er fastkarmsvinduer. YTTERDØRER Ytterdører leveres med U-verdi i hht. mydighetenes krav. Hoveddøren er av typen Diplomat Leila, 100*210 - i fargen Ral 7016 Antrasitgrå. Terrassedør med glassfelt av typen Natre 3L energi i fargen fargen Ral 7016 Antrasitgrå. FASADEMATERIALE Trepanel liggende utvendig kledning, steinplater og stålbeslag. YTTERTAK Takene tekkes med stålplatetak på undertakspapp. På undersiden av undertaket monteres luftelekter og vindsperre duk. Det monteres skøytefrie takrenner med nedløp til rør for vannavledning til grøft. På tak monteres stigtrinn for tilkomst for feier. INNVENDIGE VEGGER Innvendige lettvegger bygges av trestendere og isoleres for å dempe lyd. Skillevegg mellom boenhetene bygges som dobbel vegg med isolasjon og gipse i henhold til gjeldene brannkrav og lydkrav. CARPORT/BOD Vegg mot bolig har ytterkledning som resten av boligen, resterende vegger og tak blir gipset og malt. AVFALLSHÅNDTERING Fellesløsning avklares i sameie.

  Ventilasjon
  Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning fra Flexit. Filtrert og forvarmet luft tilføres i oppholdsrom. Avtrekk skjer fra våtrom og kjøkken. Kjøkken ventilator er ikke tilsluttet øvrig ventilasjon.

  Dører og vinduer
  Inngangsdør leveres i isolert utførelse med glassfelt. Karm og dørblad leveres ferdig malt fra fabrikk. Farge antrasittgrå RAL 7016. Dørene leveres med FG-godkjente låser. Innvendige dører leveres med karmer og massive dørblad med et speil i hvit malt utførelse.

  Kabel-tv/bredbånd
  Kabler for TV og bredbånd føres fra svakstrømskap frem til 1 stk. koblingspunkt i hver bolig. bestiller selv abonnement etter avtale med signalleverandør.

  El-anlegg
  El-anlegg leveres med jordfeilautomatsikkringer, overspenningsvern og nødvendige antall el-punkter i samsvar med bransjenorm NEK-400. Sikringsskap monteres i teknisk bod. Det leveres utvendig målerskap i hht. forskrift. Det leveres gulvvarme i entre og bad. All belysning leveres med LED lyskilde. Tegning som viser plassering av stikkontakter og brytere fås av megler. Tekniske anlegg og fremføringer av disse er kun et utkast. Endelig plassering av disse bestemmes av hva som er hensiktsmessig og nødvendig.

 • Info om formuesverdi
  Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten etter ferdigstillelse. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig".   Når boligen er overtatt, kan man gå inn på Skatteetaten sin boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette.

  Velforening
  Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles iht. vedtektene. Felleskostnadene er stipulert til kr. 500,- pr. mnd. Endelig budsjett fastsettes på sameiermøte når alle beboere har flyttet inn. Det anbefales at det avsettes noe til vedlikehold av fellesområder som vei o.l. (Brøyting m.m) Utbygger betaler felleskostnader for usolgte leiligheter ved ferdigstillelse. Det tas forbehold om endringer i stipulerte fellesutgifter, da dette er basert på erfaringstall.

  Tilbud på lånefinansiering
  Valdres Sparebank vil være behjelpelig med finansiering: Telefon: 61 34 36 00 E-post: post@valdressparebank.no

  Organisasjonsform
  Boligene selges som eierseksjoner, og vil bli organisert som et eierseksjonssameie. Sameiet er planlagt å bestå av totalt 2 boligseksjoner. Det vil bli fastsatt en sameiebrøk for hver eierseksjon, som uttrykker sameieandelens størrelse. Selger vil besørge eiendommen seksjonert i eierseksjoner, senest før overtakelse. Kjøpers rettigheter som medlem i et sameie følger av lov om eierseksjoner og vedtektene. Sameiet vil bli ledet av et styre som velges blant eierne. Sameiets styre skal ivareta alle saker av felles interesse for sameierne. Kjøper kan ikke kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet, jf. eierseksjonsloven § 23. Selger forbeholder seg retten til å etablere ett eller flere sameier, avhengig av hva som er hensiktsmessig i forhold til utbyggingstakt, salg, fremtidig drift og bruksrettigheter. Det gjøres oppmerksom på at vedtektene kan bli endret som følge av selgers valg av organisering av prosjektet.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

 • Tinglyste heftelser/rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3454/25/10: 15.12.1975 - Dokumentnr: 6199 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:3454 Gnr:25 Bnr:4
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.09.2000 - Dokumentnr: 3642 - Jordskifte BRUKSORDNING BELGEN OG SKAKADALEN UTMARKSLAG
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.02.1970 - Dokumentnr: 773 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3454 Gnr:25 Bnr:2
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1588458 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0545 Gnr:25 Bnr:10
  19.05.2021 - Dokumentnr: 589509 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3454 Gnr:25 Bnr:14
  Elektronisk innsendt
  11.01.2024 - Dokumentnr: 966842 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3454 Gnr:25 Bnr:15
  Elektronisk innsendt
  21.02.2024 - Dokumentnr: 1126862 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3454 Gnr:25 Bnr:16
  Elektronisk innsendt


  Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
  Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, og selger plikter å fremlegge minimum midlertidig brukstillatelse til kjøper og megler før overtakelse.  Selger skal sørge for ferdigattest. Dersom kommunen utsteder midlertidig brukstillatelse kan kjøper overta og bebo boligen. Gjenstående arbeider skal ferdigstilles av selger innen den frist som er satt av kommunen. Dersom gjenstående arbeider ikke blir utført innen fristen, kan kommunen gi selger pålegg om å ferdigstille, ev. gi tvangsmulkt og/eller forelegg.    Dersom overtakelse skjer ved midlertidig brukstillatelse, oppfordres kjøper til å sette seg inn i hva som gjenstår for at ferdigattest skal bli stilt. Kjøper har rett til å holde tilbake et beløp av oppgjøret på meglerforetakets klientkonto, som sikkerhet for utstedelse av ferdigattest. Beløpet kan frigis på bakgrunn av garanti etter bustadoppføringslova § 47, eller ved utstedelse av ferdigattest.

  Adgang til utleie
  Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med kortidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

  Vann, vei og avløp
  Boenhetene vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.

  Reguleringsplan og rammetillatelse
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan xx Eiendommen er regulert til xx Området eiendommen ligger i er regulert til xx   Plankart med tilhørende reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. 

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

 • Lovanvendelse
  Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringslova). Bustadoppføringslova bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene.   Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen. Når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger og arbeidene er ferdigstilt, vil handelen reguleres av avhendingsloven.   Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3.

  Salgsbetingelser og kjøpetilbud
  Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgaven med vedlegg og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig eller noe er uklart, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket før bindende avtale inngås. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper har blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Inneholder salgsoppgaven og kontraktsdokumentene bestemmelser som strider mot hverandre, gjelder yngre bestemmelser foran eldre, spesielle foran generelle, og bestemmelser utarbeidet særskilt for handelen, foran standardiserte bestemmelser. Det gjøres oppmerksom på at illustrasjoner i salgsoppgaven og på nett ikke er bindende for boligens detaljutforming slik som farger, materialer, innredninger mv. Opplysninger gitt i salgsoppgaven kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, dog slik at endringene ikke skal ha innvirkning på den angitte standard. Det samme gjelder i forhold til situasjonsplanens og utomhusplanens angivelse av detaljer. Alle illustrasjoner, skisser, ?møblerte? plantegninger m.m. er ment å danne et inntrykk av den ferdige boligen, og kan inneholde materiell og vise detaljer som ikke medfølger i handelen. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Videre kan illustrasjonene være en kombinasjon av 3D-illustrasjoner og fotomontasje, hvor utsikt/beliggenhet etc. ikke nødvendigvis stemmer. Det gjøres derfor oppmerksom på at bebyggelse og trær på naboeiendommer ikke nødvendigvis er korrekt illustrert. Dersom det er avvik mellom tegninger i salgs- og nettpresentasjon og leveransebeskrivelse og romskjema, er det leveransebeskrivelse og romskjema som gjelder og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Prosjektets standard fremkommer av leveransebeskrivelsen, dette uavhengig av ev. uttrykk i prospekt og annonsering som ?god standard? etc. Avtale anses inngått når kjøper har levert meglerforetaket bud/skriftlig bindende bekreftelse på kjøp, og aksept er meddelt. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud.

  Betalingsbetingelser
  Hele kjøpesummen sammen med omkostninger skal innbetales til meglers klientkonto ved overtakelse, forutsatt at selger har stilt lovpålagt garanti etter bustadoppføringslova § 12. I henhold til bustadoppføringslova vil kjøpers innbetaling være å anse som forskudd inntil eiendommen er overtatt og skjøtet er tinglyst.

  Salg av kontraktsposisjoner
  Kontraktsposisjonen kan videreselges under forutsetning av at selger får dokumentasjon på at ny kjøper trer inn i kontrakten med de samme rettigheter og forpliktelser som opprinnelige kjøper. Det må også fremlegges tilfredsstillende finansieringsbekreftelse. Videresalg før selgers forbehold er avklart vil ikke bli akseptert. Ved videresalg påløper et administrasjonsgebyr med kr 35.000,- inkl. mva. Kjøper kan ikke benytte boligprosjektets markedsmateriell i ev. markedsføring for transport av kjøpekontrakt uten selgers samtykke.

  Avbestilling
  Kjøpers adgang til å avbestille følger av bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr 30.000,- inkludert merverdiavgift. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum inkludert merverdi.

  Viktig informasjon
  Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under. Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger. (jf. buofl. § 10). Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser. Selger har rett til tilleggsfrist uten kompensasjon til kjøper etter reglene i bustadoppføringslova § 11. Forhold som gjelder her er: ? Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse. ? Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for. ? Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.). Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve. Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve: 1. dagmulkt 2. heve avtalen 3. kreve erstatning 4. tilbakeholde deler av kjøpesum Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22. Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved ev. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse.

  Hvitvaskingsloven
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Kjøpekontrakt
  Utkast til kjøpekontrakt følger som vedlegg til salgsoppgave. Etter avtaleinngåelse vil kjøper få tilsendt akseptbrev med utkast til kjøpekontrakt. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgaven med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og salgsbetingelser fra selger. Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt. Dersom fellesarealer eller utvendige arealer ikke er ferdigstilt på tidspunktet for overtakelse, er det i kjøpekontrakten foreslått at partene aksepterer at 3 % av kjøpesummen holdes tilbake dersom annet beløp ikke er avtalt.

  Vedlegg til kjøpekontrakt
  - Leveransebeskrivelse bolig - Romskjema - Leveransebeskrivelse El-anlegg - Leveransebeskrivelse kjøkken - Leveransebeskrivelse vinduer - Tegninger datert 22.02.2024 - Utkast kjøpekontrakt

 • Dokumenter

  Ingrid Skrindsrud

  Megler

  Ingrid Skrindsrud

  90 12 59 67

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev