aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Moderne Markiser!
Velkommen til Moderne Markiser!

HALDEN Oscarsgate 6

Nå kan du sikre deg "Moderne Markiser" - et landemerke i Halden sentrum!

  • kr 2 490 000
  • BRA-i 84 m²
  • Prisantydningkr 2 490 000
  • BRAP-rom 84 m²
  • Omkostningerkr 63 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 553 490
  • ObjektstypeForretningseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1910
  • Felleskostnader pr. mndkr -
  • Tomt -
  • Eierform tomtEiet
  • 2 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,00))   63 490,- (Omkostninger totalt)   2 553 490,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
X 3D Oscars gate 6_1etg
Nå har du muligheten til å skre deg et kjent og kjært landemerke i Halden sentrum. Få, om ingen, enkeltstående bygg i Halden er så ofte vært avfotografert og inntatt i diverse magasiner, bøker, reportasjer og nettsteder. Nå har den gamle butikken gjennomgått en omfattende redningsoperasjon i regi av Fortidsminneforeningen. Resten skal du få sette ditt preg på.
Inne står resten av arbeidene igjen - og overlates til ny eier å innrede. 
Det er innhentet tilbud på ferdigstillelse av begge etasjer.

Oscarsgate 6, Østfold

  • BRA
    84m²

    BTA
    nullm²

    Beliggenhet
    Midt i Halden sentrum - og midt i selveste Kulturkvartalet! Her er det super eksponering til Oscarsgate - et steinkast fra både Kulturhuset, Aladdin sene, Kulturskolen, Fredrikshald teater og mye mye mer. Bussen stopper på utsiden, og byens gågate og Handlesenter et par hundre meter bort i gaten.

    Adkomst
    Direkte fra Oscarsgate.

    Bebyggelse
    Sentrumsbebyggelse med bla Kulturhus, kulturskole rett over veien. Forøvrig boligbebyggelse på Bankenområdet.

    Offentlig kommunikasjon
    Bussstopp rett over veien.

    Konstruksjon
    Bygningen er oppført med yttervegg av stående tømmer. Utvendig kledd med stående bordkledning. Plassbygde takstoler som er tekket med tegltakstein. Renner, nedløp og beslag i sink. Portrommet har renner i plast. Trevinduer med enkeltlags glass. Det er et stort fastkarmvindu på forsiden. Isolerglassvinduer i tilbygg i bakgården. Opplysninger om byggemåte er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

    Mangler og pålegg
    Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.

    Innhold
    1.etg. inneholder et butikklokale som består av to rom. Inngang rett fra gaten, samt en bakinngang. Lokalet er uinnredet, og kjøper kan dele opp og innrede etter eget ønske. 2.etg. har utvendig trapp opp gjennom svalgang og over portrom inn til en uinnredet etasje bestående av to tom. Tidligere var det her en leilighet, nå er overflater platet og arealet klart til oppdeling og innredning av ny eier. Forslag til planløsning foreligger og er vedlagt prospektet.

    Standard
    Bygningen har gjennomgått omfattende utvendige renoveringer i 2022-2023. Herunder utskifting av tak, beslag og renner etc. Her går det selvfølgelig i teglsten og sink. Nye velisolerende vinduer i tidsriktig stil og format, med ytterglass med gjennomgående sprosser og kittfals. Kledning er partielt byttet ut, malt malt opp. Innvendig er det nye, støpte gulv i 1.etg. Forøvrig er rommene uferdige i begge etasjer slik at ny eier kan dele inn og innrede hver etasje etter eget ønske.

    Eeindommens potensiale
    Eiendommen er i dag ikke innredet innvendig og har et stor potensiale for den rette kjøper.

    Modernisert/påkostet år
    2023

    Parkering
    Parkering på offentlige plasser like inntil.

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon om arealberegning og lovlighetsmangler.

    Beskrivelse av tomt
    Flat og fin jordtomt grensende direkte til Oscarsgate. Utover bebygd areal består tomten av en lukket og trivelig bakhage som er inngjerdet med tett, høyt plankegjerde. Denne eiendommen har eldre tomtegrenser, og deler av tomten og bebyggelsen går i dag over på en tilstøtende kommunal tomt. Halden kommune har gitt tilbud på kjøp av arealet som tilleggstomt / arealoveføring. Se vedlagte tilbud / informasjon. Tilbudet er bekreftet også å gjelde for ny eier.

  • Oppvarming
    Strøm. Det er pipe i huset og ildsted kan installeres om ønskelig. Anbefaler kontroll av pipe før installasjon av ildsted.

    Energiklasse
    unknown

  • Info kommunale avgifter
    Disse dekker vann og avløp, samt renovasjon. Det er ikke fastsatt eiendomsskatt.

    Info formuesverdi
    Se vedlagte beregning av formuesverdi for ikke utleid næringseiendom.

    Ledige arealer
    Eiendommen overtas uten leieforhold.

  • Ferdigattest/brukstillatelse
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3001/62/324: Dokumentnr: 900524 - Opprettelse av matrikkelenheten OPPRETTELSE - BESTÅENDE EIENDOM EIENDOMMEN ER OPRETTET FØR 1930

    Ferdigattest/brukstillatelse datert
    Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for denne eiendommen og er typisk for eiendommens alder.

    Vei, vann og avløp
    Offentlig vei, vann og avløp. 

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen følger kommuneplan og sentrumsplan med formål bebyggelse og anlegg, sentrumsformål. I tillegg hensynssone bevaring kulturmiljø. Bygningen er i Halden kommune sitt kart over verneverdig bebyggelse definert som verneverdig som en del av et miljø.

    Verneklasse/sefrak
    Det gjøres oppmerksom på at er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Kommunen har opplyst at bygget har vernestatus, noe som kan medføre større restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.  Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, tilstandsrapport/takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt.  Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.   Salget forutsettes gjennomført mellom profesjonelle parter og eiendomsmeglingsloven § 6-7 fravikes.  Ved en eventuell mangelsvurdering fravikes avhendingsloven § 3-9, slik at det kun kan gjøres gjeldende at det foreligger mangel: - dersom selger ikke oppfyller sin opplysningsplikt, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-7, eller - dersom selger har gitt uriktige opplysninger, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-8. Risikoen for eventuelle skjulte feil som angitt i avhendingsloven § 3-9 siste punktum, tilligger etter dette kjøper.   Når det gjelder rapporter fra tredjemenn som gjelder eiendommen (tekniske rapporter, grunnanalyser, tilstandsrapport/takst etc.), og som er vedlagt salgsoppgaven og kontrakt eller fremlagt av selger i forbindelse med transaksjonen, så er selger ukjent med ufullstendigheter eller feil i dokumentene. Skulle dokumentene likevel vise seg å være ufullstendige eller inneholde feil, så fravikes prinsippene i avhendingsloven § 3-7 og § 3-8, slik at selger bare svarer for eventuelle feil som selger selv likevel hadde faktisk kunnskap om. Avhendingslova § 4-19 fravikes. Risikoen for eventuelt skjulte feil, tilligger etter dette kjøper.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. kjøper beskrivelse
    2 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,00))   63 490,- (Omkostninger totalt)   2 553 490,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    63490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Vedlegg til salgsoppgave
    - Tilstandsrapport utført av Takstfag AS ved Rolf Eilertsen - Meglerpakke fra Halden kommue, kommunale opplysninger - Informasjon fra Elvia - Utkast til kontrakt

    Vedlegg til kjøpekontrakt
    - Tilstandsrapport utført av Takstfag AS ved Rolf Eilertsen - Meglerpakke fra Halden kommue, kommunale opplysninger - Informasjon fra Elvia - Utkast til kontrakt

Lars-Håkon Nohr

Megler

Lars-Håkon Nohr

90 60 98 09

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev