aktiv-eiendomsmegling
Strandhagen, His - Byr på det ytterste av bokvaliteter like i vannkanten på Hisøy.
Strandhagen, His - Byr på det ytterste av bokvaliteter like i vannkanten på Hisøy.

HIS Vesterveien 138

Strandhagen, His - Nye leiligheter - Helt i vannkanten på Hisøy - Strand, gjestebrygge og båtbu - Mulighet for kjøp av bryggeplass

  • kr 3 490 000 - 12 900 000
  • Priser fra og tilkr 3 490 000 - 12 900 000
  • Andel Fellesgjeld fra og tilkr 0 - 0
  • Andel Innskudd inkl. fellesgjeld fra og tilkr 3 490 000 - 12 900 000
  • Omkostninger fra og tilkr 0 - 0
  • Total inkl omkostninger fra og tilkr 3 490 000 - 12 900 000
  • Felleskostnader per måned fra tilkr 1 650 - 4 140
  • Areal primærareal - fra og til0 - 0 m²
  • Areal bruksareal - fra og til60 - 143 m²
  • Tomt4 436 m²
  • EierformEierseksjon
  • MatrikkelGNR. 305 BNR. 975
  • Informasjon om meglerforetaketDe Presno & Partnere AS Vestre Gate 2 4836 Arendal
  • OppdragsansvarligLeif Christian de Presno
  • Oppdragsnummer1409235009
  • Kjøpers omkostninger er stipulert som følger (vil avhenge av leilighetens størrelse): ? Dokumentavgift 2,5% av andel tomteverdi (anslått kr. 5.440,- pr. m2 BRAi) kr. 13.600,- (v/leilighet ca. 100 m2, tomteverdi kr. 544.000,-) ? Tinglysingsomkostninger: kr. 500,- pr. obligasjon. ? Tinglysing skjøte: kr. 500,- ? Grunnboksutskrift: kr. 202,- Sum ca. kr. 14.802,- (ved kjøp av leilighet ca. 100 m2 BRAi). NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endring i offentlige avgifter.

Meld deg på visning!

Påmelding
Strandhuset får en moderne arkitektur med 4 store 
gjennomgående leiligheter fra 127-139 kvm.

Vesterveien 138, Agder

  • Om prosjektet
    Salgsstart 07. mai kl. 12.00. Bli med i 1. salgsrunde! Strandhagen,His byr på det ytterste av bokvaliteter like i vannkanten på His. Her bor man i frodige, lune og behagelige omgivelser med fantastisk utsikt til Hølen. Det velkjente båthuset, Champagnehagen og stranden vil bestå, mens områdene rundt og mellom byggene vil opparbeides for å skape innholdsrike og inkluderende uterom for beboerne. Strandhagen består av totalt 32 leiligheter fordelt på 3 bygg. Leilighetene får varierende størrelse og utforming og består av både 2-, 3- og 4-roms leiligheter med balkonger og terrasser fra 9,4 til vel 30 m2. Se ledige leiligheter og priser her: https://www.strandhagenhis.no/ Leilighetene leveres nøkkelferdig med gjennomgående god standard. Det er heis i alle bygg og alle leiligheter får store vindusflater og private balkonger. Hvert bygg har sin unike karakter ? mens området rundt og mellom byggene blir felles for alle som bor her. Ulike materialer i flott spill med hverandre, fargetoner som oppleves behagelige - med kvalitetsfølelse hele veien. De tre ulike byggene byr på spennende kontraster med elementer fra stedets historie. Utearealene vil utformes med fokus på de sosiale møteplassene og tilrettelegge for godt naboskap. Byggene består av: Hovedhuset - 18 leiligheter fra 65 - 130 kvm. Strandhuset - 4 leiligheter fra 127 - 139 kvm. Promenaden - 10 leiligheter fra 55 - 92 kvm.

    Priser fra og til
    kr 3490000 - 12900000

    Omkostninger fra og til
    kr 0 - 0

    Generell orientering
    Innvendig parkeringsanlegg i parkeringskjeller (Promenaden og Strandhuset). ved avtaleinngåelse rett til å kjøpe 1 stk parkeringsplass til kr 250.000,- som tilvalg i dette anlegget. Parkeringsplasser har ca. 2,6 m bredde. Det tilrettelegges for tilvalg av el-billader (etablering og abonnementsløsning) fra Ohmia Charging. Eventuelle overskuddsplasser-/boder tilhører Selger som fritt kan omsette eller leie ut disse. Utvendig gjesteparkering.

    Garasje/parkering
    Det etableres innvendig parkeringsanlegg under Promenaden og Strandhuset i tillegg til utendørs parkering. Alle enheter gis ved avtaleinngåelse rett til å kjøpe parkeringsplass. Parkeringsplasser har minimum ca. 2,6 m bredde. Det medfølger 1 stk sportsbod inklusive i kjøpesummen for den enkelte leilighet. Selger forbeholder seg retten til å fordele parkeringsplasser og sportsboder. Leilighetene P102, P103, P202 og P203 får utvendig parkering. Parkeringsplass er inkludert i kjøpesummen. Det vil tilrettelegges for HC-parkering. Plassene tildeles den beboeren som har behov for det, dersom de har kjøpt p-plass. Den beboer som eventuelt får tildelt HC-parkering, forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en alminnelig plass, dersom styret i Sameiet finner grunn til å tildele HC-plass til beboer med offentlig dokumentert behov for HC-parkering. Det tilrettelegges for tilvalg av el-billader (etablering og abonnementsløsning) fra Aneo. Pris for parkeringsplass er kr. 300.000,-. Eventuelle overskuddsplasser-/boder tilhører Selger som fritt kan omsette eller leie ut disse. Utvendig gjesteparkering. Det er i tillegg noen utvendige plasser tilgjengelig for kjøp etter nærmere avtale. Mulighet for kjøp av bryggeplass i His Småbåthavn. His småbåthavn har nærmere 100 bryggeplasser fra 3,3 til 4,3 meters bredde. Det er reservert et antall bryggeplasser til kjøperne av leilighet i Strandhagen.

    Boder
    Det medfølger 1 stk sportsbod inklusive i kjøpesummen for den enkelte leilighet.

    Fremdriftsplan og ferdigstillelse
    Ferdigstillelse/innflytting vil være ca. 18 - 24 mnd fra datoen selger melder om oppstartstidspunkt/byggestart. Oppstart forutsetter at alle forbehold om realisering er avklart innen fristen ovenfor. Ved eventuell senere avklaring endres ferdigstillingstidspunkt og innflyttingstidspunkt tilsvarende. Siste frist for overtakelse er 4. kvartal 2026 forutsatt at prosjektet besluttes gjennomført. Senest 90 dager før overtakelse vil Selger innkalle til overtakelsesforretning. Denne innkallingen vil da gjelde som tidspunkt for overaktelse, jf. Bustadsoppføringsloven § 15. Om overtakelsen forsinkes etter at Kjøper har mottatt varsel om overtakelsesforretning, kommer dagmulktbestemmelse i buofl. §18 til anvendelse.

    Forsikringsselskap
    Selger plikter å holde eiendommen fullverdiforsikret frem til overtagelse.

    Tomteareal
    4436m²

    Fellesareal/utomhus/infrastruktur
    Tomten leveres ferdig opparbeidet iht. utomhusplan. Alle private balkonger/terrasser leveres med betongdekke, systemflis og glassrekkverk/spilerekkverk (jf. fasadetegninger). Markterrasser får tredekke, glassrekkverk/spilrerekkverk og/eller hekk (jf. fasadetegninger). Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt med tilhørende overtakelsesforretning for disse arealene etter overtakelse av leiligheten. Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av leilighet, kan kjøper holde tilbake 3% av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt. Eventuelle gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt. Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning.

  • Kjøkken
    Kjøkken leveres komplett iht. tegning fra Aubo Kjøkken Kristiansand av modell Sense i hvit utførelse med integrerte hvitevarer fra Elektrolux (oppvaskmaskin, kombiskap, stekeovn og induksjonstopp). Det er mulighet for flere fargevalg uten priskonsekvens innenfor gitte frister. Kjøkkenleveransen inkluderer avfallsystem, bestikkinnlegg, demping av skap/-skuffer, høytrykkslaminert benkeplate, underlimt vask med plass til stekebrett og ettgreps kjøkkenarmatur. Det medfølger hvitevarepakke fra Elektrolux, herunder induksjonstopp, integrert stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl -/fryseskap. Fremforhandlet tilbud på hvitevarepakke fra Miele.

    Bad
    Bad og bad/vask leveres med fliser på gulv og vegg. Det leveres 30 x 60 flis på gulv og 30 x 60 flis på vegg. Masterbad leveres med 60 x 60 flis på gulv og 30x 60 på vegg. Det leveres baderomsinnredning iht. tegninger, dusj med innfellbare dusjvegger og vegghengt toalett. Masterbad og bad leveres iht. romskjema. Det leveres en kombinasjon av plassbygde baderom og baderomskabiner i prosjektet. Det leveres tappevannskap (integrert bak toalett i bad) for gulvvarme og «rør-i-rør» system. Skapet utstyres med egen vannmåler for gulvvarme og varmtvann, samt energimåler. Innredning iht. tegning. Flis på gulv/vegger. Gulv med fall til sluk iht. forskriftskrav. Sluk i rustfritt stål. Det forutsettes bruk av kondenstørketrommel i prosjektet.

    Andre oppholdsrom
    Leilighetene på Stranhagen, His leveres med gjennomgående meget god standard som blant annet 1-stavs herdet tregulv med tilhørende eikelister (se romskjema for nærmere beskrivelse av de enkelte rom). Veggene og himling sparkles og males i lys utførelse. Leilighetene leveres i utgangspunktet listefritt rundt dører og vinduer mot fasade samt overgang vegg/tak.

    Garderobe-fasiliteter
    Garderober og skyvedørsgarderober stiplet/vist på tegning medfølger ikke leveransen, men kan leveres som tilvalg hos kjøkkenleverandøren.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.   

    Konstruksjon
    Etasjeskillere, heis/ trappesjakter, trapper og bakvegger mot terreng utføres i plasstøpt betong/betongelementer. Bæring i yttervegger vil bestå av innfelte stålsøyler med brannisolering. Takkonstruksjon i Hovedhus og Promenaden er lett tak. Øvrig oppbygging iht. Gjeldende brann ? og lydkrav

    Fasade
    Utvendig fasadekledning varierer for de ulike byggene, og utføres med type, format og farge etter arkitektens anvisning. Jf. fasadetegninger.

    Yttertak
    Promenaden og Strandhuset utføres med asfaltpapp - eller takfolie. Hovedhuset utføres med takstein iht. arkitektens beskrivelse.

    Balkonger/terrasser/uteplasser
    Balkonger i Hovedhuset utføres i betongdekke med overflate med systemfliser (60x60) montert på trinnlyddempende klosser. Balkonger i Promenaden og Strandhuset utføres med terrassebord. Balkong og terrasseavløp er ikke ferdig detaljert på plan ? eller fasadetegninger. Kombinasjon av glass og spilerekkverk (jf. fasadetegninger). Terrasser utføres med terrassebord. Kombinasjon av glass, spilerekkverk og beplantning (jf. fasadetegninger). Leiligheter i 1. etasje i Hovedhuset får markterrasse i.h.t. plantegning.

    Trapper
    Trapperom og felles innvendige gangarealer utføres med gulvflis. Farge og utforming iht. arkitektens anvisning. Vegger utføres i behandlet betong eller sparklet og malt gips. Pulverlakkert spilerekkverk i trapp. Systemhimlinger iht. krav om akustisk demping. Belysning i trapper og utenfor heis iht. forskriftskrav. Det leveres 1 stk dobbel stikkontakt pr. etasje. Porttelefon plasseres på utvendig vegg ved hovedinngang til det enkelte bygg. Postkasser monteres i forbindelse med inngangsparti i 1. etg i det enkelte bygg. Balansert ventilasjon.

    Heiser
    Det installeres båreheis (1100 mm x 2100 mm, 1.0 m/s) i trapperom i det enkelte bygg tilknyttet alarmsentral. Heis-kupeer leveres iht. arkitektens beskrivelse.

    Ventilasjon
    Leilighetene leveres med balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Innblåsning i stue og soverom. Avtrekk på kjøkken, bod, teknisk og baderom/WC. Generelt luftinntak på fasader og tilluft under dørblad.

    Brannsikring
    Prosjektet leveres med heldekkende, sentralisert brannalarmanlegg med direkte varsling til nødalarmsentral. Det leveres boligsprinkling i alle leiligheter. Sprinkling på balkonger og terrasser iht. gjeldende regelverk. Alle rør i leilighetene monteres skjult over himling eller innstøpt i dekker. Fellesarealer, sportsboder og parkeringsanlegg fullsprinkles. Leilighetene leveres med 1 stk håndslukkningsapparat.

    Dører og vinduer
    Inngangsdør leveres som tett dør med kikkhull iht. brann ? og lydkrav. Utvendig farge iht. arkitektens anvisning. Innvendig farge dempet sort i Strandhuset og Promenaden. Innvendig farge hvit (NCS S 0500-N) i Hovedhuset. Innvendige dører leveres som slett hvit (NCS S 0500-N) utførelse med tetningslister, uten glass. Dørvridere leveres med utførelse i børstet stål. Det leveres trevinduer med utvendig aluminiumsbeslag. Utvendig farge iht. arkitektens anvisning. Innvendig farge dempet sort i Strandhuset og Promenaden. Innvendig farge hvit (NCS S 0500-N) i Hovedhuset. Soleksponerte vinduer tilrettelegges for utvendig solavskjerming med screens som tilvalgsløsning. Fasadedetaljer for solavskjerming avklares ved fullført detaljprosjektering. Vindusvask utføres fra hver enkelt leilighet eller fra balkong/terrasse. Enkelte vinduer må vaskes med stang fra bakkenivå, eller ved hjelp av lift, i regi av sameiet.

    Kabel-tv/bredbånd
    Fiberlinje med tv/datauttak i stue. Plassering iht. tegning. Det tilrettelegges for plassering av trådløs ruter i sikringsskap

    El-anlegg
    Elektroleveranse iht. romskjema. Kursopplegg og antall uttak leveres iht. Gjeldende utgave av NEK400 ? «elektriske installasjoner i boliger». Sikringsskap plasseres i bod, bod/vask eller teknisk. Strømmåler plasseres i etasjefordelingsskap i fellesområde. Det installeres skjult anlegg i alle leilighetene, men unntak av betongvegger hvor det kan bli synlige føringer. Fellesareal leveres med lys på sensor. I fellesarealene vil deler av el-anlegget være åpent anlegg. Strømforbruk i fellesarealer (adkomstarealer, parkerings-anlegg og utearealer) registreres på en felles måler og kostnadsfordeles mellom leilighetene etter en omforent nøkkel utformet av etablert sameie. Endelige elektrotegninger vil bli fremlagt kjøper på et senere tidspunkt.

  • Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatt beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. 

    Info om formuesverdi
    Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten etter ferdigstillelse. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig".   Når boligen er overtatt, kan man gå inn på Skatteetaten sin boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette.

    Organisasjonsform
    Et sameie vil bli formelt etablert i forbindelse med ferdigstillelse av prosjektet. Kjøpers rettigheter som medlem i et sameie følger av eierseksjonsloven (Lov om eierseksjoner av 16. juni 2017 nr. 65) og vedtektene. Sameiet har pantesikkerhet i hver seksjon for ubetalte krav og forpliktelser overfor sameiet (legalpant, dvs. ikke tinglyst pant), i medhold av eierseksjonslovens § 31. Sameiet vil bli ledet av et styre som velges blant eierne. Dette styret skal ivareta alle saker av felles interesse for sameierne. Kjøpere kan ikke eie mer enn 2 seksjoner i et sameie. Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene. Kjøper/seksjonseier plikter å følger Sameiets vedtekter. Det er utarbeidet et utkast til vedtekter for Sameiet som utleveres på forespørsel. .Forretningsfører er ikke etablert. Arendal Boligbyggerlag er foreslått som forretningsfører.

    Stipulering av fellesgjeld
    Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

    Vedtekter/husordensregler
    Utkast til budsjett og vedtekter for sameiet følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, seksjonering og stiftelse av sameiet, og/eller ved sameiernes felles enighet ved stiftelse av sameiet.

  • Tinglyste heftelser/rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/305/975: 30.04.2009 - Dokumentnr: 304469 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:639
    Med flere bestemmelser
    Gjelder denne registerenheten med flere
    14.03.2023 - Dokumentnr: 271744 - Bestemmelse om strand Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:898
    14.03.2023 - Dokumentnr: 272153 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:898
    Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:962
    Bestemmelse om vedlikehold
    Gjelder denne registerenheten med flere
    20.10.1994 - Dokumentnr: 7505 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:4203 Gnr:305 Bnr:270
    04.12.2002 - Dokumentnr: 10309 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
    Knr:4203 Gnr:305 Bnr:1084
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1712609 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0906 Gnr:305 Bnr:975
    20.05.2020 - Dokumentnr: 2484908 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:210
    Bestemmelse om vedlikehold
    22.05.2020 - Dokumentnr: 2489388 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:305 Bnr:108


    Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
    Selger skal sørge for ferdigattest. Dersom kommunen utsteder midlertidig brukstillatelse kan kjøper overta og bebo boligen. Gjenstående arbeider skal ferdigstilles av selger innen den frist som er satt av kommunen. Dersom gjenstående arbeider ikke blir utført innen fristen, kan kommunen gi selger pålegg om å ferdigstille, ev. gi tvangsmulkt og/eller forelegg.  Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, og selger plikter å fremlegge minimum midlertidig brukstillatelse til kjøper og megler før overtakelse.    Dersom overtakelse skjer ved midlertidig brukstillatelse, oppfordres kjøper til å sette seg inn i hva som gjenstår for at ferdigattest skal bli stilt. Kjøper har rett til å holde tilbake et beløp av oppgjøret på meglerforetakets klientkonto, som sikkerhet for utstedelse av ferdigattest. Beløpet kan frigis på bakgrunn av garanti etter bustadoppføringslova § 47, eller ved utstedelse av ferdigattest.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

    Radonmåling
    Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Vann, vei og avløp
    Boligene vil være tilknyttet offentlig vei og offentlig vann og avløp via private stikkledninger og felles, privat adkomstvei. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen. 

    Reguleringsplan og rammetillatelse
    Regulert område. Reguleringsplan for His Brygge, vedtatt 26.10.2017, sist revidert 10.05.2023, med mindre endring april 2024. Formål: Bebyggelse, anlegg og grønnstruktur

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringslova). Bustadoppføringslova bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene.   Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen. Når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger og arbeidene er ferdigstilt, vil handelen reguleres av avhendingsloven.   Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

    Salgsbetingelser og kjøpetilbud
    Avtale anses inngått når kjøper har levert meglerforetaket bud/skriftlig bindende bekreftelse på kjøp, og aksept er meddelt. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud. Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgaven med vedlegg og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig eller noe er uklart, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket før bindende avtale inngås. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper har blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.

    Inneholder salgsoppgaven og kontraktsdokumentene bestemmelser som strider mot hverandre, gjelder yngre bestemmelser foran eldre, spesielle foran generelle, og bestemmelser utarbeidet særskilt for handelen, foran standardiserte bestemmelser.

    Det gjøres oppmerksom på at illustrasjoner i salgsoppgaven og på nett ikke er bindende for boligens detaljutforming slik som farger, materialer, innredninger mv. Opplysninger gitt i salgsoppgaven kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, dog slik at endringene ikke skal ha innvirkning på den angitte standard. Det samme gjelder i forhold til situasjonsplanens og utomhusplanens angivelse av detaljer. Alle illustrasjoner, skisser, ?møblerte? plantegninger m.m. er ment å danne et inntrykk av den ferdige boligen, og kan inneholde materiell og vise detaljer som ikke medfølger i handelen. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Videre kan illustrasjonene være en kombinasjon av 3D-illustrasjoner og fotomontasje, hvor utsikt/beliggenhet etc. ikke nødvendigvis stemmer. Det gjøres derfor oppmerksom på at bebyggelse og trær på naboeiendommer ikke nødvendigvis er korrekt illustrert.

    Dersom det er avvik mellom tegninger i salgs- og nettpresentasjon og leveransebeskrivelse og romskjema, er det leveransebeskrivelse og romskjema som gjelder og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Prosjektets standard fremkommer av leveransebeskrivelsen, dette uavhengig av ev. uttrykk i prospekt og annonsering som ?god standard? etc.

    Betalingsbetingelser
    Hele kjøpesummen sammen med omkostninger skal innbetales til meglers klientkonto ved overtakelse, forutsatt at selger har stilt lovpålagt garanti etter bustadoppføringslova § 12. I henhold til bustadoppføringslova vil kjøpers innbetaling være å anse som forskudd inntil eiendommen er overtatt og skjøtet er tinglyst.

    Salg av kontraktsposisjoner
    Kontraktsposisjonen kan videreselges under forutsetning av at selger får dokumentasjon på at ny kjøper trer inn i kontrakten med de samme rettigheter og forpliktelser som opprinnelige kjøper. Det må også fremlegges tilfredsstillende fiansieringsbekreftelse. Videresalg før selgers forbehold er avklart vil ikke bli akseptert. Ved videresalg påløper et administrasjonsgebyr til megler med kr 35.000,- inkl. mva.

    Avbestilling
    Kjøp etter bustadsoppføringsloven innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av eventuell avbestilling. For avbestillinger som skjer før Selger har vedtatt byggestart er det avtalt et avbestillingsgebyr på 5 % av kjøpesummen. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. Bestilte endrings ? og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet.

    Viktig informasjon
    Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under.
    Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger. (jf. buofl. § 10).
    Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser.
    Selger har rett til tilleggsfrist uten kompensasjon til kjøper etter reglene i bustadoppføringslova § 11. Forhold som gjelder her er:
    ? Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse.
    ? Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for.
    ? Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.).

    Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve.

    Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve:
    1. dagmulkt
    2. heve avtalen
    3. kreve erstatning
    4. tilbakeholde deler av kjøpesum

    Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22.
    Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved ev. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse. Kjøper må være innforstått med og akseptere de ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet, også etter innflytting har funnet sted. Dersom selger ferdigstiller boligene i ulike byggetrinn, og/eller fellesareal ikke er ferdigstilt til overtakelse, må kjøpere som flytter inn regne med en periode med byggearbeider, støv og noe anleggsstøy på dagtid. Dette omfatter også rett til å ha maskiner og utstyr stående på eiendommen/i området frem til arbeidene er ferdigstilt.   Kjøpere har ikke anledning til å besøke byggeplassen i byggeperioden uten avtale, og ved avtale kun med følge av representant fra selger. Dette på grunn av selgers ansvar og forsikring for bygg og personer som oppholder seg på anleggsplassen.        

    Hvitvaskingsloven
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Meglers vederlag
    Meglerprovisjon: kr. 37.500,- pr. kontrakt. Salgstilrettelegging: kr. 22.500,- Oppgjørshonorar: kr. 4.375,- I tillegg belastes påløpte utlegg.

    Kjøpekontrakt
    Etter avtaleinngåelse vil kjøper få tilsendt akseptbrev med utkast til kjøpekontrakt. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgaven med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og salgsbetingelser fra selger. Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt.

Dokumenter

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev