aktiv-eiendomsmegling
Stor sentrumstomt midt i Rådhusgaten med mange muligheter!
Stor sentrumstomt midt i Rådhusgaten med mange muligheter!

JØRPELAND Rådhusgaten 11

Midt i Jørpeland sentrum | Romslig tomt regulert til forretning/bolig | 2 boliger | Attraktiv beliggenhet i Rådhusgaten!

  • kr 12 900 000
  • BRA 194 m²
  • Prisantydningkr 12 900 000
  • Omkostningerkr 323 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 13 223 740
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1966
  • Soverom -
  • Areal -
  • Tomt4 033 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 12 900 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 322 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 323 740 Omkostninger totalt 338 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 341 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 13 223 740 Totalpris. inkl. omkostninger 13 238 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 13 241 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har nå fått for salg kanskje byens beste sentrumstomt? Her er man plassert midt i handlegaten i Jørpeland sentrum, og eiendommen er regulert til både forretning og bolig. Utnyttelse er minimum 120% BRA og maks 240 % BRA, minimum 4 etasjer og maks 7 etasjer. Her er man midt i hjertet av Jørpeland sentrum med mange muligheter!
Selger har gjennomført en grunnundersøkelse som kan fåes ved henvendelse til megler
  • Tomt
    4033m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen omfatter fire parseller langs Rådhusgaten i Jørpelands sentrum. To av disse er ubebygde tomter, og de 2 andre har påstående eneboliger. Den ene bebygde eiendommen ( Folkets Hus Vegen 9 F ) har en enebolig fra 1966 med et bruksareal på 233 kvm. Den andre bebygde eiendommen ( Rådhusgaten 11) har en enebolig fra 1948 med et bruksareal på 190 kvm. Dette er sentrumsnære eiendommer som samlet har en stort potensial for utbygging. Beliggenheten i hjertet av Jørpeland gir enkel tilgang til lokale butikker og tjenester, inkludert matbutikker som Kiwi og Coop Extra, samt ulike spisesteder og servicebedrifter. Området er godt tilrettelagt for både bolig- og næringsformål, noe som gjør det attraktivt for utbygging og investering. Tomten kan benyttes til både boligformål og forretningsvirksomhet, og det er potensiale for utvikling i tråd med reguleringsplanene for området. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Selger har gjennomført grunnundersøkelser og kopi av rapport kan fåes ved henvendelse til megler.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en meget sentral beliggenhet i Jørpeland sentrum, og man er midt i smørøyet langs Rådhusgaten - hovedgaten i Ryfylkebyen! Området er kjent for sitt varierte tilbud av butikker og tjenester, som inkluderer møbelbutikker, elektroforhandlere, jernvareforretninger, og flere dagligvarebutikker som Coop Extra og Kiwi. I nærheten finnes også serveringssteder som Villa Rosehagen og Verkshotellet, samt rekreasjonsmuligheter og kulturelle tilbud. Jørpeland er en del av Ryfylke-regionen, som er kjent for sine naturskjønne omgivelser og nærhet til populære turistattraksjoner som Preikestolen og Lysefjorden. Dette gjør området attraktivt både for fastboende og besøkende. Tomten er relativt flat og strekker seg mellom Galleriet og Folkets Hus med ca 100 meter mot Rådhusgaten. Her har man gode solforhold fra morgen til kveld, og ved å bygge i høyden vil man også få veldig fin utsikt. Jørpeland sentrum er under utvikling og her har man mulighet til å sikre seg en del av dette.

    Adkomst
    Se vedlagte kart.

    Bebyggelse
    Semtrumsbebyggelse

    Barnehage/skole/fritid
    Se vedlagt nabolagsprofil.

    Skolekrets
    Jørpeland.

    Offentlig kommunikasjon
    Gode bussforbindelser like ved eiendommen.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgave.

    Innhold
    De 2 eneboligene som står på eiendommen anses å være rivningsobjekter, og det er derfor ikke innhentet tilstandsrapport på disse. Den ene eneboligen står tom og den andre er p.t utleid. Leieinntekt kr 240.000,- pr år. Boligen som er utleid er innredet med frisørsalong i underetasjen, og 2 leiligheter i 1. og 2.etasje.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    12 900 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 322 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 323 740 Omkostninger totalt 338 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 341 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 13 223 740 Totalpris. inkl. omkostninger 13 238 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 13 241 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    12881

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Vann: kr 5 941,20 Avløp: kr 6 572,64 Feiing: kr 367,50 Totalt pr år 2024: kr 12 881,34. Oppgitte kommunale avgifter er uten renovasjonsavgift. Renovasjonsavgift innkreves av IVAR renovasjon Ryfylke og varierer i pris etter hvilken ordning den enkelte velger. Renovasjonsavgiften koster fra kr. 3.997,- til kr. 4.796,- og kommer i tillegg til andre kommunale avgifter.

    Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatt: kr 4 542,96. Eiendomsskatten betales via faktura for kommunale avgifter.

    Info formuesverdi
    Med primærboliger menes der boligeier er folkeregistrert bosatt, mens sekundærboliger menes alle andre eiendommer herunder fritidseiendommer, pendlerboliger og utleieobjekter.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

  • Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert til bolig/forretning. Området er regulert til boligbebyggelse, sentrumsformål, gang/sykkelveg og kjøreveg. Eiendommen er regulert etter reguleringsplan 1130201606 - Detaljregulering for felt S4 Jørpeland sentrum, datert 20.02.2019. Reguleringplanens formål: Bolig/forretning. Eiendommen ligger i et område som hører til kommuneplan/kommunedelplan 113020120001 - Kommuneplan for Strand kommune 2012 - 2022, datert 08.11.2012. Arealbruk: Kjøpesenter, nåværende. Deler av eiendommen inngår i hensynssone: H810_ - Krav om felles planlegging som innebærer at før tiltak eller planlegging etter PBL skal konsekvensene til de aktuelle berørte hensynssonene være avklart. H320_ - Flomfare og hensynssone som innebærer at innenfor området regulert med hensynssone flomfare skal alle søknadspliktige tiltak som skal etableres på lavere nivå enn 3 meter over havet, vurderes med hensyn til flomfare for å minimere risikoen for at bygg og utsatte bygningsdeler blir ødelagt ved en evt. flom. I følge reguleringsplanen kan det oppføres opptil 54 boligenheter for felt S4. Utnyttelsesgraden skal være mellom 120 % og 240 % BRA, og byggehøyden kan variere fra minst 4 etasjer til maksimalt 7 etasjer. Utsnitt av reguleringskart følger vedlagt. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Strand kommune.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    12 900 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 322 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 323 740 Omkostninger totalt 338 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 341 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 13 223 740 Totalpris. inkl. omkostninger 13 238 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 13 241 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    323740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 900,- oppgjørshonorar kr 4000,- og visninger kr  0, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Marion Espedal

Eiendomsmegler / Daglig leder

Marion Espedal

90 01 98 66

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev