aktiv-eiendomsmegling
Fasade
Fasade

STEINKJER Svein Jarls gate 19 - 21

3 renoverte leiligheter midt i Steinkjer sentrum legges nå ut for salg. 2 av 3 solgt. Gangavstand til alle fasiliteter.

  • kr 0 - 2 190 000
  • Priser fra og tilkr 0 - 2 190 000
  • Andel Fellesgjeld fra og tilkr 0 - 0
  • Andel Innskudd inkl. fellesgjeld fra og tilkr 0 - 2 190 000
  • Omkostninger fra og tilkr 0 - 70 990
  • Total inkl omkostninger fra og tilkr 0 - 2 260 990
  • Felleskostnader per måned fra tilkr 0 - 2 529
  • Areal primærareal - fra og til0 - 49 m²
  • Areal bruksareal - fra og til0 - 52 m²
  • Tomt -
  • EierformEierseksjon
  • MatrikkelGNR. 192 BNR. 367
  • Informasjon om meglerforetaketBoli Eiendomsmegling AS Torggata 2 7713 Steinkjer
  • OppdragsansvarligTomas Høin
  • Oppdragsnummer1708235024
  • 1.990.000,-/2.090.000,-/2.190.000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 10 000,- (Startkapital til Sameiet) 5 000,- (Seksjoneringsgebyr) 49 750,-/52 250,-/54 750,-,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 0,00))   65 990,-/68 490,-/70 990,- (Omkostninger totalt)   2 039 750,-/2 142 250,-/2 244 750,- (Totalpris inkl. omkostninger) Valgfrie omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Balkong

Svein Jarls gate 19 - 21, Trøndelag

  • Om prosjektet
    Leilighetene ligger i Steinkjer sentrum med kort veg til alle funksjoner. Flott parkanlegg ligger like inntil eiendommen. Forøvrig er eiendommen en del av bynært villastrøk og med kort veg til forretningseiendommene i sentrum av byen. Universitet Nord ligger i umiddelbar nærhet. Leilighetene er rennovert og har vært en del av Steinkjer bosenter tidligere. Nå omgjøres hele bygget til et Sameie med totalt 26 seksjoner hvorav 3 næringsseksjoner og 23 boligseksjoner. Bygget har heis for enkel adkomst til leilighetene. Selveierleilighetene har lave fellesutgifter fra kr. 2.405,- pr mnd! Ta kontakt med megler for å avtale visning.

    Priser fra og til
    kr 0 - 2190000

    Omkostninger fra og til
    kr 0 - 70990

    Generell orientering
    Eiendommen skal fradeles/seksjoneres og vil få tildelt endelig matrikkel med eget seksjonsnummer og endelig adresse. Eksakt tomteareal vil foreligge etter sammenføying/fradeling/seksjonering ved endelig oppmåling utført av kommunen. Tomten disponeres av seksjonseierne enten i henhold til seksjonsbegjæring eller sameievedtekter.

    Garasje/parkering
    Parkering medfølger ikke. Parkering kan leies i området. Kontakt megler for mer informasjon rundt dette.

    Fremdriftsplan og ferdigstillelse
    Leilighetene kan overtas så fort de er ferdig rennovert og seksjonert. Alternativt kan det opprettes leieforhold frem til leilighetene er seksjonert. Kontakt megler for mer informasjon rundt dette.

    Tomteareal
    nullm²

    Fellesareal/utomhus/infrastruktur
    Felles eiertomt for eierseksjonssameiet. Eksakt tomteareal vil foreligge etter sammenføying/fradeling/seksjonering ved endelig oppmåling utført av kommunen. Tomten disponeres av seksjonseierne enten i henhold til seksjonsbegjæring eller sameievedtekter.

  • Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.  Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for alle usolgte enheter uten forutgående varsel. Det gjøres oppmerksom på at dette er renovering av eksisterende bygningsmasse og hvor det meste vil være eldre bygningskomponenter som ikke er utskiftet ved renoveringen.  

  • Info om eiendomsskatt
    Eiendomsskatt beregnes og fastsettes av kommunen etter seksjonering. 

    Info om formuesverdi
    Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten etter seksjonering/eierskifte. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig".   Når boligen er overtatt, kan man gå inn på Skatteetaten sin boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette.

    Velforening
    Pliktig medlemskap i Sameiet.

    Tilbud på lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

    Organisasjonsform
    Boligene selges som eierseksjoner, og vil bli organisert som et eierseksjonssameie. Sameiet er planlagt å bestå av totalt 23 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner. Selger tar forbehold om antall seksjoner i sameiet. Det vil bli fastsatt en sameiebrøk for hver eierseksjon, som uttrykker sameieandelens størrelse. Selger vil besørge eiendommen seksjonert i eierseksjoner, senest før overtakelse. Kjøpers rettigheter som medlem i et sameie følger av lov om eierseksjoner og vedtektene. Sameiet vil bli ledet av et styre som velges blant eierne. Sameiets styre skal ivareta alle saker av felles interesse for sameierne. Kjøperne vil bli innkalt til oppstartsmøte hvor nytt styre bli valgt, samt en gjennomgang av sameiets budsjett, vedtekter og eventuelle husordensregler. Kjøper kan ikke kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet, jf. eierseksjonsloven § 23. Selger forbeholder seg retten til å etablere ett eller flere sameier, avhengig av hva som er hensiktsmessig i forhold til utbyggingstakt, salg, fremtidig drift og bruksrettigheter. Det gjøres oppmerksom på at vedtektene kan bli endret som følge av selgers valg av organisering av prosjektet.

    Stipulering av fellesgjeld
    Ingen fellesgjeld

    Vedtekter/husordensregler
    Utkast til budsjett og vedtekter for sameiet følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, seksjonering og stiftelse av sameiet, og/eller ved sameiernes felles enighet ved stiftelse av sameiet.

  • Tinglyste heftelser/rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5006/192/367: Dokumentnr: 902852 - Opprettelse av matrikkelenheten 25.10.2001 - Dokumentnr: 5080 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:1702 Gnr:192 Bnr:368 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:1702 Gnr:192 Bnr:506 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:1702 Gnr:192 Bnr:582 01.01.2018 - Dokumentnr: 193836 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1702 Gnr:192 Bnr:367 01.01.2020 - Dokumentnr: 1896 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:5004 Gnr:192 Bnr:367 Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter som erklæringer/avtaler. Dog har selger opplyst at han ikke har kjennskap til slike erklæringer/avtaler som har innvirkning på denne eiendommen. Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/ erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi/nettverk m.m. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

    Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
    Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 1990 og 1991. Kjøpers risiko og ansvar. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave samens med øvrige vedtak/byggetillatelser.

    Adgang til utleie
    Seksjonseier kan leie ut sin seksjon, men mer at følgende er hensyntatt i vedtektene: Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Vann, vei og avløp
    Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp. Private stikkledninger/stikkveger frem til offentlig tilknytning må driftes av sameiet/seksjonseier.

    Reguleringsplan og rammetillatelse
    Eiendommen ligger innefor reguleringsplan "Sørsida bydel" i område avsatt til institusjon. Det bevaringsverdige bygget Wimpelmannsgården ligger på eiendommen. Bebyggelse som er regulert til bevaring tillates ikke revet. Bygningene er regulert med eksisterende gesimshøyde, mønehøyde og takform. Bygningene kan vedlikeholdes og istandsettes under forutsetning av at målestokk, takform, fasader, inngangsparti, dør- og vindusutforming og materialbruk opprettholdes eller best mulig tilbakeføres til opprinnelig utførelse. For øvrige opplysninger henvises til reguleringsplan m.m som kan ses hos megler.

    Legalpant
    De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringsloven). Bustadoppføringsloven bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene. Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen. Når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger og arbeidene er ferdigstilt, vil handelen reguleres av avhendingsloven. Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3.

    Salgsbetingelser og kjøpetilbud
    Avtale anses inngått når kjøper har levert meglerforetaket bud/skriftlig bindende bekreftelse på kjøp, og aksept er meddelt. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud.

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Viktig informasjon
    Denne eiendommen selges etter avhendingslovas bestemmelser Lovanvendelse Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Hvitvaskingsloven
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

Dokumenter

Tomas Høin

Megler

Tomas Høin

48 14 58 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev