aktiv-eiendomsmegling
Flyfoto med markering av ca. tomtegrense
Flyfoto med markering av ca. tomtegrense

OPPDAL Gardåvegen Utviklingsområde 2 (294/71)

Område for utvikling til fritidsbebyggelse. Stølen

  • kr 1 500 000
  • Prisantydningkr 1 500 000
  • Omkostningerkr 38 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 538 740
  • ObjektstypeTomt
  • EierformSelveier
  • Tomt1 075 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 1 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,00))   38 740,- (Omkostninger totalt)   1 538 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Oppdal kommune (hjemmelshaver) har besluttet å selge to ubebygde områder som i dag er regulert til fritidsformål. Begge parsellene ligger langs Gardåvegen ovenfor dalstasjonen i Stølen Skisenter. Det er krav om ny reguleringsplan ved utvikling av områdene. Begge områdene har ihht til kommuneplan krav om høy utnyttelse.
Oversiktsbilde som viser både felt 1 og 2

Gardåvegen Utviklingsområde 2 (294/71), Trøndelag

  • Tomt
    1075m²

    Beskrivelse av tomt
    Det foreligger målebrev datert 30.03.2006. Målebrevet angir et areal på 1.595 kvm. Selger har oppgitt at det er gjennomført justering av grenser etter "rekvisisjon av oppmålingsforretning og matrikkelføring datert 16.05.2024. Etter justeringen er tomtearealet på ca. 1075 kvm

    Beliggenhet
    Eiendommen har en ettertraktet beliggenhet med tanke på videreutvikling til fritidsformål. Beliggenheten har nærhet og tilknytning til alpinanleggene i Stølen og nærliggende områder som er utbygd til fritids og turistformål. Eiendommen ligger kun 250 meter fra parkeringsplassen som for mange er utgangspunktet for langrennssturer mot nordøst mot Guriberget og videre mot Fagerhaug og Grytdalen. Løypenettet her går også vestover mot Hovden, Vangslia og videre mot Skaret, Nerskogen og Gjevilvassdalen. Eiendommen ligger kun 100-125 meter fra den østlige nedfartsløypa i Stølen og ligger slik til at en utbygging skal kunne tilrettelegges med ski-in, ski-out. Oppdal byr forøvrig på det meste og beste av muligheter for aktiviteter en kan tenke seg gjennom året: Turer i fjellet, Norges største alpinanlegg, jakt og fiske, golfbane, curling, bowling, rafting, kulturhus med kino, basseng osv.

    Adkomst
    Fra Oppdal sentrum, følg E6 nordover ca. 2,4 km. Ta til venstre ved Oppdal kristne senter og følg veien opp til Gamle Kongevei. Ta til høyre inn på Gamle Kongevei og så til venstre inn på veien opp til Stølen skisenter. Følg denne veien opp ca. 640 meter mot nordøst (over brua og ca. 200 meter forbi parkeringsplassene til skisenteret). Følg deretter Gardåvegen til venstre når veien deler seg og fortsett rett ca. 190 meter. Eiendommen ligger da på høyre side.

    Diverse
    Kjøper må selv foreta vurdering av hvilke krav og kostnader som vil måtte komme som følge av videre utvikling av eiendommen. Alle forhold eller omkostninger som kommer som et resultat av eierskap eller utvikling av eiendommen er kjøpers ansvar og skal ikke gi grunnlag for prisavslag eller erstatning. Er det forhold ved eiendommen som ikke er i samsvar med gjeldende lover eller forskrifter skal disse forhold ikke medføre krav om prisavslag eller erstatning.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,00))   38 740,- (Omkostninger totalt)   1 538 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  • Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5021/294/71: 06.12.2004 - Dokumentnr: 7881 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:5021 Gnr:294 Bnr:31 01.01.2018 - Dokumentnr: 9852 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1634 Gnr:294 Bnr:71 17.07.2024 - Dokumentnr: 1715047 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:5021 Gnr:294 Bnr:153 Elektronisk innsendt

    Vei, vann og avløp
    Vei: Adkomsten til eiendommen er via Gardåvegen. Vegen er kommunal Vann: Det er ikke ført vann frem til eiendommen. Det ligger kommunalt vann i området (se kartskisse som er vedlagt salgsoppgaven) Avløp: Det er ikke avløpssystemer på eiendommen. Det ligger kommunalt avløpsnett i området (se kartskisse som er vedlagt salgsoppgaven)

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for Vangslia - Aarå, delområde Hellaugstøl, revidert 22.11.1985 gjelder. Eiendommen omfatter et område som er markert med oransje farge "utleiehytter/motell. Regulerings plankart og reguleringsbestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven. For mer informasjon se vedlagte plankart med bestemmelser, eller ta kontakt med ansvarlig megler. Det foreligger en endring av reguleringsplanen: Endring av reguleringsplan Vangslia - Gardåa -Hellaugstøl 1986005. Planen er endret ihht plankart vedlagt søknad datert 19.12.2023. Endringen innebærer i hovedsak at parkeringplass på eiendommens sørside søkes omregulert til arealformål parkeringsplass og arealet lengst øst mot Gardåa til grønnstruktur. Den største delen av eiendommen i nord videreføres til fritidsbebyggelse konsentrert. Eiendommen ligger innenfor et område som i kommuneplan 2018008 er merket med oransje farge (Fritidsbebyggelse). Områdenavnet i planen er F21 Om F21 så står det følgende i bestemmelsene Krav til fritidsbebyggelse i dalstasjonsområdene Stølen, Sletvold og Vangslia (F20, F21, F22 og F23 i Stølen, F24 Sletvold, F25, F26, F27, F28 i Vangslia) - Utnytting: min 40% BRA - Gesimshøyde min 6 m - maks 14 m, mønehøyde maks 16 m - Områdene skal tilrettelegges med felles utearealer, min 10 % av tomtearealet skal opparbeides som grøntareal - Maks 20 % av bakkeareal kan nyttes til parkering Det henvises videre til Sak 294/32, 71 med vedtak i Oppdal kommunestyre vedrørende salget. Protokollen er vedlagt salgsoppgaven Tomtestørrelse i dalstasjonsområdene (F20,F21,F22 og F23 i Stølen, F24 Sletvold, F25, F26, F27 og F28 i Vangslia) bør maksimalt være 500 m2.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.  Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, tilstandsrapport/takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt.  Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.   Salget forutsettes gjennomført mellom profesjonelle parter og eiendomsmeglingsloven § 6-7 fravikes.  Videre fravikes avhendingsloven § 3-2 i den kjøper bærer ansvaret for at den påtenkte bruk/utnyttelse av eiendommen kan tillates. Ved en eventuell mangelsvurdering fravikes avhendingsloven § 3-9, slik at det kun kan gjøres gjeldende at det foreligger mangel: - dersom selger ikke oppfyller sin opplysningsplikt, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-7, eller - dersom selger har gitt uriktige opplysninger, jf. reguleringen i avhendingsloven § 3-8. Risikoen for eventuelle skjulte feil som angitt i avhendingsloven § 3-9 siste punktum, tilligger etter dette kjøper. Avhendingslova § 4-19 fravikes. Risikoen for eventuelt skjulte feil, tilligger etter dette kjøper. Eventuelle feil ved eiendommen som kjøper burde ha undersøkt sett eller oppdaget ved befaring/visning gir ikke grunnlag for prisavslag eller erstatning. Kjøper skal også bære det fulle ansvar for eventuell forurensning som eksisterer på eiendommen. Når det gjelder rapporter fra tredjemenn som gjelder eiendommen (tekniske rapporter, grunnanalyser, tilstandsrapport/takst etc.), og som er vedlagt salgsoppgaven og kontrakt eller fremlagt av selger i forbindelse med transaksjonen, så er selger ukjent med ufullstendigheter eller feil i dokumentene. Skulle dokumentene likevel vise seg å være ufullstendige eller inneholde feil, så fravikes prinsippene i avhendingsloven § 3-7 og § 3-8, slik at selger bare svarer for eventuelle feil som selger selv likevel hadde faktisk kunnskap om.

    Budgivning
    Eiendommen legges ut i markedet med en utlysningsperiode frem til 01.10.2024. Bud kan fremmes etter utløpet av utlysningsperioden. Det tas forbehold om at bud på eiendommene skal godkjennes av Oppdal Formannskap. Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,00))   38 740,- (Omkostninger totalt)   1 538 740,- (Totalpris inkl. omkostninger)

    Omk. kjøper beløp
    38740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Dokumenter

Bjarne Brattbakk

Megler

Bjarne Brattbakk

46 81 93 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev