aktiv-eiendomsmegling
Aktiv v/ Vilde Juvet Steinmoen har gleden av å presentere Reina 3!
Aktiv v/ Vilde Juvet Steinmoen har gleden av å presentere Reina 3!

BØ I TELEMARK Reina 3

Stor enebolig i populære Breisås med ca. 5,3 måls tomt med muligheter.

 • kr 6 500 000
 • BRA 237 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 6 500 000
 • Omkostningerkr 181 640
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 681 640
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1963
 • Soverom4
 • ArealP-rom 178 m²
 • Tomt5 293.3 m²
 • Eierform tomtEiet
 •   6 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,00))   181 640,- (Omkostninger totalt)   6 681 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Reina 3 - Eldre enebolig med stor tomt! Boligen er hovedsakelig i opprinnelig stand, og har behov for oppgradering. Boligen inneholder: 1.etasje: Vindfang, gang, soverom, toalettrom, kjellerstue og boder. 2.etasje: Gang, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalettrom, vaskerom og 3 soverom. Eiendommen ligger fint til i blindvei i attraktive og barnevennlige Breisås med gangavstand til sentrum der du finner de fleste fasiliteter som dagligvare, butikker, Bø senteret, Sønstebøtunet, kafeer, spisesteder og kulturanlegget Gullbring. Det er også kort vei til både skole, barnehage og Universitetet, bussholdeplass og turterreng. Velkommen på visning!

Reina 3, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 119 kvm
  2. etasje: 118 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 60 kvm Gang, soverom, kjellerstue, toalett og bod.
  2. etasje: 118 kvm Gang, stue, kjøkken, spisestue, vaskerom, toalettrom og 3 soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 59 kvm  Tomt
  5293.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Stor tomt med muligheter. Dersom kjøper ønsker å skille ut tomt(-er) fra eiendommen er dette på kjøpers eget ansvar og risiko. Vi anbefaler interessenter å ta kontakt med kommunen i slike tilfeller.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger fint til i blindvei i attraktive og barnevennlige Breisås med gangavstand til sentrum der du finner de fleste fasiliteter som dagligvare, butikker, Bø senteret, Sønstebøtunet, kafeer, spisesteder og kulturanlegget Gullbring. Det er også kort vei til både skole, barnehage og Universitetet, bussholdeplass og turterreng.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Maurtuva barnehage. Gullbring barnehage. Bøhamna barnehage.

  Skolekrets
  Bø skule (1-7 kl.) Bø ungdomsskule (8-10 kl.) Bø vidaregåaende skule Nome vgs. avd. Lunde.

  Byggemåte
  Enebolig fra 1963, der underetasjen helt/delvis er støpt betong med tregulv i kjellerstue. Yttervegger er fra byggeår og stedvis større glipper ved overlapp. Vinduer er også fra byggeår og noen er punkterte og trenger skiftes ut. Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Dører: - Stedvis mye slitasje og over halvert brukstid. Gang: - Over halvert brukstid. Terrasse/platting: - Over halvert brukstid. Innvendig gulv, etg skille: - Over halvert brukstid. - Sprekker i betonggulv u.etg. Kjøkken: - Over halvert brukstid. Tak innvendig: - Over halvert brukstid. El-anlegg: - Det lokale el-tilsynet bør ta en vurdering og legge utarbeide en ny samsvarserklæring. Boder: - Over halvert brukstid. Kjellerstue: - Over halvert brukstid. Yttervegg: - Alderdom. - Stedvis større glipper i overlapp. - Stedvis høy fuktighet i nedre del av kledning. Uteområde og drenering: - Alderdom. - Ikke drenerende masser rundt mur. Soverom: - Alderdom. Garasje: - Alderdom. Spisestue, stue og kjllerstue: - Alderdom.   Forhold som har fått TG3: Vegger innvendig: - Over halvert brukstid. - Sprekkdannelser i betongvegg, malingsflass og saltutslag på vegg. Vinduer: - Over halvert brukstid. - Noen er punktert og malingsflass/sprekker i ramme. Våtrom vaskerom: - Over halvert brukstid. - Ikke membran. - Ikke tilstrekkelig lufting. Våtrom bad og toalettrom: - Over halvert brukstid. - Det er ikke membran. - Ikke tilstrekkelig lufting. Tak utvendig: - Over halvert brukstid. - Flere takstein er sprukket og ikke tette takrenner. Skadedyr: - Det er observert museavføring på loftet. Rør og armatur: - Alderdom. - Stedvis rust og korrosjon på kobberør og noe forvitring på eldr rør. - Defekt varmvannstank. Brann og sikkerhet: - Over halvert brukstid. - Stedvis tørråte i sløyfer til tak og fukt innsig rundt pipe.

  Innhold
  1.etg: - Gang, soverom, kjellerstue, toalett og bod. 2.etg: - Gang, kjøkken, stue, vaskerom, bad, toalettrom og 3 soverom. Bod og integrert garasje.

  Standard
  Stor enebolig med behov for oppgradering i populære Breisås. Boligen er av eldre standard og interessenter anbefales derfor å sette seg inn i vedlagt tilstandsrapport. Boligen går over to plan med integrert garasje. Hvor du i 1.etasje finner blant annet soverom, toalettrom, kjellerstue med peis og godt med lagringsplass i form av boder. Det er også montert varmepumpe i trappegangen. Alle overflater er av eldre dato. I 2.etasjen finner du en romslig stue/spisestue med store vinduer som gir godt med daglys. Det er meget flott utsikt fra vinduene i stuen opp mot Lifjell. I tillknytning til spisestuen finner du kjøkkenet. Kjøkkenet er fra byggeår med brune eike fronter. Benkeplate i laminat og nedfelt aluminiumsvask. Badet befinner seg i fløyen med soverommene, og inneholder toalett, servant med vask og badekar. Det er separat toalettrom. Det er også vaskerom med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Boligen har behov for oppgradering.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox levert av Midt-Telemark bredbånd. Kjøper må tegne eget abonnement.

  Parkering
  Biloppstillingsplass på egen eiendom og i integrert carport.

  Forsikringsselskap
  Frende forsikring.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Angående kulturminne på eiendommen som kommunen har henvist til er det i mai 2023 foretatt undersøkelser med følgende vurdering og konklusjon: "Vi foretok en befaring for å vurdere kulturminnet 16. mai, etter at snøen hadde smeltet. Det ble da klart at ingen spor etter gravhaugen kunne påvises på stedet den var registrert, eller i nærhet av dette. Vi vurderer derfor at gravhaugen enten fikk feil kartfesting ved innlegging i Askeladden, eller at den har blitt fjernet en eller annen gang etter registreringen i 1972. Basert på dette er gravhaugens status nå oppdatert til fjernet i Askeladden, og det ligger med dette ingen fredning på området. Jeg gjør imidlertid oppmerksom på at det er et potensial for at det finnes ikke kjente, automatisk fredede kulturminner i bakken. Ved en eventuell byggesøknad eller et reguleringsplanarbeid på stedet, vil vi derfor vurdere behovet for en arkeologisk registering (jf. kulturminneloven § 9). Til slutt gjør jeg også oppmerksom på meldeplikten etter kulturminneloven § 8 andre ledd. Meldeplikten oppstår når det oppdages automatisk fredete kulturminner som ikke var kjent på forhånd. Bestemmelsen legger et klart ansvar på tiltakshaver om å følge stanse- og meldeplikten. Tiltakshaver skal forsikre seg om at de som utfører arbeidet på stedet er kjent med stanse- og meldeplikten, men det er tiltakshaver selv som står ansvarlig for at fredete kulturminner ikke skades. Vestfold og Telemark fylkeskommune er rette adressat for en eventuell melding." Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
    6 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,00))   181 640,- (Omkostninger totalt)   6 681 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Peis, elektrisk og varmepumpe.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  27753

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Inngår i kommunale avgifter.

  Formuesverdi primær
  1087887

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4133969

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Beregnet via skatteetaten sin kalkulator.

  Andre utgifter
  Strøm og forsikring,

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3817/47/103: 22.03.1972 - Dokumentnr: 632 - Jordskifte Grensegangssak Gjelder denne registerenheten med flere 05.10.1972 - Dokumentnr: 2467 - Erklæring/avtale Grensegangssak Bestemmelse om kloakkledning Rettighetshaver: Bø kommune. 27.03.1974 - Dokumentnr: 771 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:3817 Gnr:51 Bnr:169 13.12.1974 - Dokumentnr: 3724 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om gjerde 09.10.1963 - Dokumentnr: 2004 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3817 Gnr:47 Bnr:8 01.01.2020 - Dokumentnr: 1146334 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0821 Gnr:47 Bnr:103

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Delareal 5 293 m2. Arealbruk boligbebyggelse, nåværende. Delareal 4 857 m2 Formål Frittliggende småhusbebyggelse. Delareal 191 m2 Formål frittliggende småhusbebyggelse. Delareal 245 m2. Formål gang-/sykkelsvei. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser legges ved prospekt.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
    6 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,00))   181 640,- (Omkostninger totalt)   6 681 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  181640

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  4900,- oppgjørshonorar kr  3000,- og visninger kr  1750, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 39 900,-.Alle beløp er inkl. mva. 

Vilde Juvet Steinmoen

Megler

Vilde Juvet Steinmoen

41 18 13 31

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev