Etter å ha jobbet som megler for Aktiv Eiendomsmegling på Elverum ett års tid er Marielle Skybakmoen som 26-åring klar for å ta spranget og satse på sitt eget kontor, hvor hun skal dekke kommunene Våler, Åsnes og Grue. 


– Det har vært en del av en langsiktig strategi for oss å etablere oss i Solør. Det har bare handlet om å finne den rette den personen. Marielle er den rette personen. Så nå tar vi sats, sammen med Marielle, for å gi de nesten 20 000 menneskene i området de meglertjenestene de fortjener. Til tross for sin unge alder er det få som kjenner Solør så godt som Marielle, sier daglig leder Espen Strøm i Aktiv Solør og Aktiv Innlandet.  

Gått gradene på kort tid

– Jeg har gått gradene fra medhjelper til megler via eiendomsmeglerstudiet på Rena, og allerede jobbet som megler i fire år. Samtidig har jeg kjent på at jeg har en gründer i meg. Jeg har også sterkt konkurranseinstinkt som gir meg en driv og et mot til å satse. Men aller viktigst er at jeg har lyst til å satse på hjemtraktene mine. Det er her jeg er vokst opp og det er her jeg bor, og jeg har meglet boliger her i noen år allerede, sier Skybakmoen. 

Marielle vil være den med fast tilstedeværelse på kontoret, men det vil være flere som jobber med å sikre et godt tilbud til markedet. Fordelen med å være en del av Aktiv Innlandet er at Solør-kontoret vil nyte godt av fellestjenester og støttefunksjoner som administrasjon, daglig leder og kvalitetsledelse. 

Styrker posisjonen i Innlandet
Solør-kontoret blir Aktiv Innlandets femte kontor i Innlandet. De fire andre er Ringsaker, Hamar, Løten og Elverum. 


– Vi satser på Solør for å styrke vår posisjon i Innlandet ytterligere. I dag er Aktiv etablert som den nest største megleren i fylket. Vi har klare ambisjoner om å bli nummer 1 både gjennom organisk vekst og eventuelt nye kontorer. Det er flere steder i Innlandet vi har blinket oss ut og som fortjener en megler etter hvert, sier Strøm og fortsetter: 


– Vi tror på å være til stede i lokalmiljøene med egne kontor. I fjor satset vi på Løten, og det har blitt en suksess. Med Marielle i spissen er vi overbevist om at også Solør-satsingen blir en suksess. Dette området trenger også sin egen megler, og ikke bare en og annen megler som tar turen fra Kongsvinger og Elverum, sier Strøm. 

I Solør er allerede Aktiv markedsleder, men Marielle tror på at det er mulig å ta enda større markedsandeler.



– I Aktiv er vi rådgivere. Vi bistår med råd om bolig, boligsalg eller boligkjøp. Vi vil gjerne bidra så tidlig i prosessen som mulig, og da er lokal tilstedeværelse viktig. Gjennom å være tett på kundene, skal vi ta enda større markedsandeler her, sier Skybakmoen.  

Må åpne fra hjemmekontor
Å satse midt under en pandemi er ikke bare modig, det gjør også at smittevernregler styrer hvordan åpningen kan skje. Åpningsfesten er satt på vent.


– Vi er formelt og offisielt i gang fra og med mandag 3. mai, men jeg kan dessverre ikke ta imot kunder i lokalene enda. Så da åpnet vi fra hjemmekontoret, og gjennomfører befaringer og visninger etter de strenge smittevernreglene som hele bransjen har jobbet etter i ett år. Det fungerer godt, og så håper jeg at jeg kan åpne dørene til vårt nye kontor i Grue Sparebank om ikke så altfor lenge, sier Skybakmoen.