Karsten har blikket godt festet mot høsten og er optimistisk på egne og bransjens vegne etter at markedet har hentet seg godt inn igjen de siste ukene. 


- Da koronaen traff oss var det mange meglere som ble bekymret, men vi rådet våre kontorer til å være offensive fremfor å ta ned aktiviteten. Det er i slike situasjoner kunden har ekstra behov for råd. Bransjen fant raskt frem til smitteverntiltak som ble avstemt med FHI og med historisk lav rente og en «avlyst» påske kom både førstegangsetablerer og investorer på banen i april. Vi var godt posisjonert når aktiviteten tok seg opp, og juni blir «all time high» for oss, sier Karsten. 


Hovedårsakene til at Aktiv har klart å posisjonere seg godt og vokse med flere kontorer gjennom en krevende vår er todelt, mener Karsten:


- Vi har en solid eier i Eika Gruppen, som har gitt oss tillit til å fortsette de prosessene vi har påbegynt. Dessuten har vi et godt rigget lag med solide franchisetakere, gode ledere og dyktige meglere. De har alle gjort en fantastisk innsats, tilpasset seg situasjonen og foretatt de nødvendige justeringene. I tillegg har lanseringen av Aktiv bolighjelp gitt oss mange henvendelser.
 

Tidlig på nyåret åpnet Aktiv kontorer både på Gjøvik og Dokka, og den siste måneden har det vært åpnet kontorer i Mo i Rana og på Gol. Selv om Aktiv nå har blitt landets tredje største meglerkjede i antall kontorer, så kommer det flere. I august/september åpner to nye kontor, og Aktiv merker at mange i bransjen er nysgjerrige på hva Aktiv gjør og vil lære mer. 


- Vi får hele tiden henvendelser fra folk i bransjen som er interesserte i å høre hvilke muligheter det er hos oss. Det er en positiv oppfatning i markedet av Aktiv. Jeg tror også at mange har sett at i en slik periode vi har vært gjennom nå, så er det nyttig å være tilknyttet en kjede. 
 

Det investeres også betydelig i å utvikle de kontorene og medarbeiderne Aktiv allerede har for å skape ytterligere vekst hos hvert enkelt kontor og for kjeden totalt.


- Fremover vil vi ha stort fokus på å bistå og utvikle de mer enn 80 kontorene vi har i kjeden. Vi jobber med å hente ut synergier og ta ut effekt av kjededeltakelsen hos hver enkelt. Her har vi flere ting på gang, blant annet et stort IT-prosjekt og fokus på utvikling av meglerhverdagen, sier Karsten.  


For Aktiv handler det om å hente ut potensialet i kjeden i et marked med gode utsikter.


- Vår eier og vår struktur gjør at vi er godt tilrettelagt for organisk vekst. Med fortsatt historisk lave renter, arbeidsledighet som vil falle og en bransje og befolkning som har lært seg smittevern, ser det ut som boligmarkedet blir bra fremover. Vi ser også at fritidsboligmarkedet tar av. Jeg tror folk som har vært «innesperret» hjemme nå kjenner på at de også vil å ha et alternativ, særlig når vi må forvente oss restriksjoner på utenlandsreiser en god stund fremover, avslutter Karsten.