Mandag 25. mai hadde Tomi offisiell åpning for sitt meglerkontor i Mo i Rana. Selv om det å drive eget meglerkontor er nytt for ham, har han lang fartstid som eiendomsmegler. Han har jobbet som megler i Trondheim og Tromsø før han etterhvert etablerte seg i Mo i Rana. Her han tidligere vært leder for DnB Eiendom. Før han bestemte seg for å starte eget Aktiv-kontor var han imidlertid ute av bransjen, og jobbet som salgsdirektør internasjonalt i en teknologibedrift. 

Det å starte en franchise var en modningsprosess for meg. Over tid utviklet det seg et ønske om å gjøre noe eget, og å starte for meg selv som eiendomsmegler. Jeg ønsket å samarbeide med en kjede som var opptatt av god megling – og kjernen av meglingen, forteller Tomi. 

De gode samtalene
God megling er for Tomi de gode samtalene med kundene, det å ha tid til en prat og skape gode opplevelser for både kjøper og selger. Dette var synspunkter han opplevde traff godt med Aktiv Eiendomsmeglings filosofi.

Jeg var i kontakt med alle franchisekjedene, men førsteinntrykket mitt av Aktiv og administrerende direktør Karsten Onsrud var avgjørende. Han var jordnær og målbevisst og representerte verdier jeg kjenner meg igjen i og som jeg vil være med å utvikle. 

Godt tilrettelagt for å starte eget kontor

Nå har Tomi vært en del av Aktiv-kulturen noen måneder, og har et overveldende positivt inntrykk allerede. Støtten fra kjeden i prosessen med å starte eget kontor er svært god.

Aktiv har tilrettelagt veldig godt for å starte opp ditt eget meglerkontor på en effektiv og kontrollert måte. Kjeden er opptatt av meg og sørger hele tiden for at jeg har det jeg trenger. De tar jevnlig kontakt med meg og det er lav terskel for kontakt med kjedekontoret. 

Bank, forsikring og megling under ett tak
I Mo i Rana er Aktiv samlokalisert med JBF bank og forsikring i byens gågate. I tillegg samarbeider Aktiv med Helgeland forsikring. 

Vi tilbyr nå alt man trenger under ett tak: Bank, forsikring og megling. Det tror jeg er et betydelig konkurransefortrinn og er noe markedet her lokalt ønsker seg.   

To meglere til 
Selv om konkurransen er tøff med tre aktører i en kommune med i underkant 20 000 innbyggere, er Tomi offensiv og er derfor allerede godt i gang med å jakte på flere ansatte. Målet er å få på plass to meglere til om ikke så lenge.

Jeg tror vi har gode forutsetninger for å lykkes fordi vi tilbyr noe mer, nemlig personlig og kompetent rådgivning. Ambisjonen er å gi kunden en fantastisk kundeopplevelse – hver gang, avslutter Tomi.