Boligmarkedet har tatt helt av i sommer. Juli pleier å være en rolig måned, men årets juli hadde den sterkeste prisveksten siden 2016. Aktiv har hatt rekordomsetning med hele 50 prosent flere salg sammenliknet samme måned i fjor, forteller administrerende direktør i Aktiv, Karsten Onsrud.  

Aktiv Eiendomsmegling har opplevd stor etterspørsel etter alle typer boliger i sommer, spesielt fritidsboliger. Med norgesferierende nordmenn, hadde både meglere og kunder god tro på at det ville bli fart i markedet i sommer - og der fikk de helt rett. Antall boliger lagt ut for salg i juli 2020 var 4 672, hvilket er 46,1 prosent flere enn fjoråret, ifølge tall fra Eiendom Norge. 

Lav rente, høy optimisme og gode priser 
Med rekordlav rente, høy optimisme og mange nye objekter på markedet, tror Onsrud at vi vil få et aktivt marked også utover høsten. 


Vi har et velfungerende marked som tar smittehensyn. I juli 2020 steg boligprisene 0,4 prosent nominelt, og korrigert for sesongvariasjoner steg de med 0,9 prosent. Samtidig blir det spennende å se hvordan arbeidsmarkedet vil påvirke boligmarkedet fremover, sier han. 
 

Eiendom Norges boligprisstatistikk er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og FINN. Siden boligprisene normalt stiger mest om våren og synker, eller flater ut på høsten sesongkorrigeres tallene for å gi et riktigere bilde av prisutviklingen. De siste 12 månedene har boligprisene steget 5 prosent, og den nasjonale indeksen er på et rekordhøyt nivå.

Boligdrømmen har forandret seg 
Økt hjemmetid i forbindelse med koronautbruddet har endret hva folk ser etter når de er på boligjakt. Mange ønsker seg blant annet bedre plass til hjemmekontor.


Med økt mulighet for hjemmekontor kan flere også bo lengre unna jobb, og samtidig kanskje få mer for pengene. Mange ønsker seg også en grønn flekk eller en balkong. Når kriteriene endrer seg, vil vi få både flere som kjøper og flere som selger, forklarer Onsrud.  


Mange har også benyttet sommerferien til å pusse opp og investere i boligen sin. Er du nysgjerrig på hva du kan få for din bolig? Fyll ut skjemaet på nettsiden vår, så tar vi kontakt for en uforpliktende verdivurdering.  

Les også: Nå er renta rekordlav, men hva betyr det for deg som boligkjøper?

Karsten Onsrud


Karsten Onsrud
Administrerende direktør, Aktiv Eiendomsmegling.