For to og et halvt år siden kjøpte Maja og Henning leiligheten på 30 kvadrat av Karl Kjos, eiendomsmegler ved Aktiv Grønland/ Bjørvika. Nå er de takknemlige for å kunne selge gjennom samme megler. Tirsdag 17. mars ble deres 2-roms-leilighet lagt ut for salg. 

Tilrettela for en trygg bolighandel  
I Aktiv lytter og forholder vi oss til de til enhver tid gjeldene rådene fra myndighetene og Eiendom Norge. Våre meglere gjør alt de kan for å legge til rette for en trygg bolighandel. 

På visningen av leiligheten til Henning og Maja fulgte vi alle retningslinjer for å holde smitterisikoen så lav som mulig. Vi hadde kun én inne til visning av gangen, ingen fikk berøre noe i leiligheten og alle fikk utdelt skoposer og håndsprit. Det fungerte godt og gikk ryddig for seg. Jeg holdt også en videovisning for en interessent som jobber i helsevesenet, forklarer Karl Kjos.  

Ble holdt i hånda, men ikke fysisk 
Maja og Henning solgte relativt tidlig i denne nye situasjonen, det bragte med seg usikkerhet rundt markedet og hva fremtiden vil bringe. I samråd med megler valgte paret allikevel å få leiligheten raskt ut på markedet, ettersom de allerede hadde kjøpt ny bolig. 

Vi var relativt bekymret, men følte oss godt ivaretatt av Karl gjennom hele prosessen. Vi snakket daglig på telefon, og ble trygge på at dette kom til å gå bra. Han betrygget oss om at når folk først velger å gå på visning i disse tider, så er det fordi de faktisk er interessert og ikke fordi de bare skal kikke. Der hadde megler rett, for to av tre som kom på visning var med i budrunden dagen etter, forteller Henning.  
Fremdeles mange på boligjakt 
Tall fra finn.no viser at det fremdeles er mange som ser på boligannonser, men at antall boliger for salg er redusert. Renten er nedjustert og det er kjøpere i markedet. Med god planlegging og riktige forholdsregler går det fint å selge bolig i dagens marked. 

Jeg må berømme Henning og Maja som fulgte mine råd med tanke på presentasjon av leiligheten, de malte og jobbet hardt for det gode resultatet. Det er enda viktigere å legge ned grundig og godt forarbeid i en slik periode vi er inne i nå, sier Karl Kjos.  
Aktiv har 80 kontorer over hele landet og registrerer god interesse og aktivitet i markedet, tross korona-situasjonen. Leiligheter som Henning og Maja sin pleier å ligge ute i ca. én uke i et godt boligmarked. Å få solgt leiligheten etter første visning, i et annerledes marked er både selgerparet og megler svært fornøyd med. Siden det er lokale forskjeller i boligmarkedet bør du ta kontakt med din lokale megler for råd, dersom du skal selge nå.  

Få gratis rådgivning 
I forbindelse med koronaviruset er det mange som lurer på hvordan de skal gå frem når de skal selge eller kjøpe bolig. Derfor tilbyr vi nå Bolighjelp, slik at du kan få gratis og uforpliktende rådgivning fra våre erfarne meglere. Og det beste av alt - du trenger ikke være kunde i Aktiv for å ta kontakt. Les mer på bolighjelp.aktiv.no