en gruppe smilende eiendomsmeglere

Kaia driver allerede Aktiv i Sandefjord som franchise. Sandefjord-kontoret etablerte hun i 2011 da hun flyttet over fjellet etter å ha jobbet som megler i Aktiv Bergen siden 2004. 

– Mye har skjedd i Aktiv siden 2011. Da jeg startet opp den gang måtte jeg prøve og feile en del selv. Nå er alt «linet» opp med mange gode støtteverktøy som hjelper meg gjennom prosessen. Det er egentlig en komplett pakke for oppstart, forteller hun og fremhever blant annet «Meglerskolen» som gjør opplæring av nyansatte mye enklere.

 

– Meglerskolen er basisen og legger grunnlaget for hvordan det er – og skal være – å jobbe i Aktiv. Det gjør at jeg kan konsentrere meg om den mellommenneskelige oppfølgingen. 

 

– Du blir hørt

 

Hostvedt Dahle er svært godt fornøyd med å være en del av Aktiv Eiendomsmegling. Noe av det hun setter størst pris på er kulturen og muligheten til selv å få være med å påvirke.

 

– Kulturen er helt fantastisk. Det er en sånn «heie hverandre frem»-kultur.

 

Dessuten er det en veldig flat struktur. Det er alltid mulig å komme med innspill og å bli hørt. Du får være med å bidra til kjedens utvikling. I tillegg er det en veldig fremoverlent kjede som er frempå, følger med i digitaliseringen og et utrolig solid kjedekontor som er lett å få tak i og som har gode støttefunksjoner.

Som franchisetager deltar Hostvedt Dahle på årlige franchisesamlinger og sitter i kjederådet som er et rådgivende organ til styret.

– Det er franchisesamlinger tre ganger i året. Her er det veldig godt faglig opplegg og er samtidig en arena for sparring og erfaringsdeling med andre franchisetagere. 

– Vi har også en konkurransedyktig franschiseavtale som vektlegger lojalitet. Det synes jeg er bra og bør være med på å gjøre oss enda mer attraktive som kjede. Å drive franchise i Aktiv er lønnsomt for franschisetageren, mener Dahle.

 

Lys fremtid

 

På Tønsberg-kontoret vil de være fire ansatte ved åpning, men med plass til flere. Hostvedt Dahle er optimistisk med tanke på fremtiden.

– Jeg opplever fremtiden for Aktiv som lysere og lysere. Vi har hatt et kjempeløft de siste årene med flere kontorer og økt merkevarekjennskap. Det at vi fokuserer på rådgivning for kundene gjør oss attraktive, både for ansatte og kunder. Folk trenger rådgivning. Det er så mange fallgruver rundt boligsalg, og derfor vil det alltid være behov for meglere.

Kaia er opptatt av at flere kvinner må tørre å velge å bli franchisetagere.

– Jeg oppfordrer flere kvinner til å gjøre det. Det er ikke så skummelt som man tror. Det verste som kan skje er at man ikke får det til, men kan man legge sammen to og to og få fire, så går det bra, avslutter hun med et smil.