Det sier Henriette Stray Fischer. På januars siste dag ble Aktiv Gjøvik offisielt åpnet. Bak åpningen står Henriette og hennes tre kolleger og partnere, Margrethe Helseth, Kristine Kvame og Vera Adolfsen. 

Henriette og kollegaene har lang erfaring med eiendomsmegling i Gjøvik-området. Selv har Henriette de siste årene jobbet for DNB Eiendom. Etter hvert har tanken på å starte for seg selv vokst seg såpass sterk at hun valgte å ta spranget sammen med de nevnte kollegaene, som da er blitt partnere og medeiere.

– Da jeg begynte å se på ulike konsepter ble valget veldig enkelt. Det måtte bli Aktiv. Fokuset på kunden og det å være personlig stemte godt med vår egen personlighet og hvordan vi ønsker at det skal være. Dessuten er det proft i alle ledd; faglig tyngde og veldig ryddige forhold, forteller Henriette.
 
Kort vei til toppen
Hun fremhever den personlige oppfølgingen og tette kontakten med kjedeledelsen som viktige faktorer

– Både før og etter jeg tok beslutningen har jeg hatt tett kontakt med Karsten Onsrud og de andre på kjedekontoret. Prosessen har vært ekstremt ryddig. Gjøvik er også Karstens hjemby, så det har blitt litt et felles prosjekt å kunne opprette et Aktiv-kontor her i byen, sier Henriette og fortsetter: 

– Det som er så bra er at kontakten og dialogen ikke har stoppet opp etter at vi bestemte oss for å bli med. Snarere tvert imot. Vi har blitt ekstremt godt ivaretatt. Det er veldig kort vei til kjedeledelsen i Oslo, og de tar selv kontakt og spør om de kan hjelpe til med noe. 

Unik delingskultur
Aktiv Gjøvik har vært i gang siden nyttår, selv om den offisielle åpningen skjedde 31. januar. Samtidig som Henriette og kollegene har jobbet med etableringen, har mange i Aktiv-systemet stilt opp og bidratt til å gjøre oppstarten så enkel som mulig.

–  I fjor høst var jeg på min første franchisesamling. Og det som slo meg var den sterke og helt unike delingskulturen i Aktiv. Dette har vi også merket gjennom høsten og på nyåret. Folk er rause og uselviske. Det er fint å oppleve i en bransje som er såpass provisjonsdrevet, sier hun. 

Starter-kit
Når man skal starte opp sitt eget meglerkontor, er det mange formaliteter som må på plass. 

– Aktiv har et starter-kit, en sjekkliste og maler som gjør at oppstarten går på skinner. Vi opplevde kort saksbehandlingstid hos Finanstilsynet. Det tror vi har sammenheng med det gode materialet som er tilrettelagt fra kjedens side. Søknaden til Finanstilsynet ble behandlet på to uker. Veldig effektivt!

– Samtidig har vi frihet til selv å forhandle med leverandører. Da merker vi fordelen med å være en del av den sterke Aktiv-merkevaren – det sterke felleskapet og det gode omdømmet, sier Henriette.
 
Best, ikke størst
Aktiv Gjøvik har inngått samarbeidsavtale med Toten Sparebank. Ambisjonen for kontoret er ikke å bli størst, men best.

– Boligmarkedet på Gjøvik er i ferd med våkne fra vinterdvalen. Markedet er godt. Vi er først og fremst opptatt av å gjøre en god jobb for kundene våre. Veksten kommer som en positiv konsekvens av at vi forhåpentligvis oppleves som best, avslutter hun.