Det er vindafjordingen, og nå Sauda-bosatte, Kurt Inge Nybru som åpner Aktiv Eiendomsmegling i Sauda. Kurt Inge har 12 års erfaring som eiendoms- og næringsmegler i Stavanger, og gjør nå come-back som megler etter et lite avbrekk som regnskapskonsulent i Sauda. 


– Det er eiendomsmegler jeg er, og etter å ha bosatt meg i Sauda så jeg at det var et behov for en kortreist eiendomsmegler her, og derfor åpner jeg kontor her. Det er allerede et bra volum i markedet her, men jeg tror det vil bli enda bedre fremover. Dette blant annet fordi vi vil kunne tilby gode tjenester til markedet, og fordi Ryfast gir positive ringvirkninger også for indre Ryfylke, sier Nybru.  

Ryfast er en 14 kilometer lang undersjøisk tunnel som forbinder Ytre Ryfylke med Stavanger. Dermed er blir det færre ferger, mindre fergekø og kortere reisetid for de som bor og ferierer i Ryfylke. Sauda-kontoret vil inngå som en avdeling av Aktiv Ryfylke på Jørpeland. 

Ambassadør for hele Sauda
Sauda-markedet har hittil blitt betjent av meglere i Haugesund som har tatt dagsturer til bygda. Nå får de sterk lokal konkurranse. Selv om Kurt Inge er oppvokst i Saudas nabobygd, Vikedal, og har bodd mange år i Stavanger er han allerede blitt Sauda-ambassadør på sin hals, noe han har tenkt også å være som eiendomsmegler.


– Ryfast gjør Indre Ryfylke mer sentralt. Det påvirker særlig fritidsboligmarkedet, hvor det er planlagt 1000 nye fritidsboliger de neste 10 år, men også boligmarkedet. Min jobb blir også å være ambassadør for Sauda. Man kjøper ikke bare hus her, men også stedet hvor det kun er 10 minutter fra badeanlegg til skibakke, sier Nybru. 

– I et boligmarked som Sauda gjelder det å ha den rette strategiene for å finne den rette boligkjøperen til rett tid. Det handler om å sette riktig pris og riktig markedsføring. Da må man som megler ha den riktige lokalkjennskapen og være tilstede i markedet hele tiden, sier Nybru.  

Rådgivere
Med et fast kontor blir det også mulig for Saudabuen å endelig kunne benytte seg av andre av Aktivs tjenester som verdivurdering eller budhjelp.


– I Aktiv er vi rådgivere. Vi bistår med råd om bolig, boligsalg eller boligkjøp. Vi hjelper mer enn gjerne boligkjøpere med budgivingen eller boligeiere med verdivurdering, forteller daglig leder Marion Espedal i Aktiv Ryfylke og fortsetter: 
  
– Saudabuen fortjener å nyte godt av de mulighetene som ligger i å ha et fast meglerkontor med høy lokalkjennskap og som kan jobbe aktivt i markedet hver dag året gjennom. I Kurt Inge har vi funnet en dyktig og erfaren megler til å lede denne satsingen. Han brenner for eiendomsmeglerfaget, kunden og Sauda.
 

Dekker hele Ryfylke
Med Kurt Inge på plass i Sauda fra 1. oktober vil det være sju ansatte i Aktiv Ryfylke. Mens Jørpeland-kontoret dekker Ytre Ryfylke (Jørpeland, Strand, Forsand og Hjelmeland), skal da Sauda dekke indre Ryfylke (Vindafjord, Sauda og Suldal). De to kontorene vil da sammen dekke hele Ryfylke, og vil samtidig også kunne tilby næringsmegling og landbruksmegling. 


– Selv om Kurt Inge primært skal jobbe med bolig og fritidsmegling, har han seks års erfaring som næringsmegler. Vi gleder oss til å nyttiggjøre oss Kurt Inges kunnskap og erfaring som næringsmegler og å tilby dette i hele Ryfylke, sier Espedal.  

Ta kontakt med Aktiv Sauda for mer info.