Selv om mange pleier å utsette boligsalget til høsten, er ikke årets sommerferie noen grunn til å vente med salget. Snarere tvert imot.


I år reiser langt færre enn normalt til utlandet. For norgesferierende nordmenn blir det lettere å utsette hytteturen én dag, dersom drømmeboligen skulle komme for salg. I tillegg er renta historisk lav, og boligmarkedet velfungerende, forteller Henriette Sønsteby.  


I påskeuka hadde FINN.no 21 prosent økning på eiendomssidene, og de antar at trafikken også vil være høy i sommer. Med over 45 millioner besøk på eiendomssidene, ble mai FINN Eiendoms beste måned noensinne. I Aktiv hadde vi også lagt flere boligsalg enn hva som er normalt i påsken. 

Benytt sjansen 
Denne sommeren har boligkjøpere en helt annen mulighet til å gå på visning enn tidligere, og den muligheten er det smart å benytte seg av. I tillegg er det lagt opp til at interessenter kan melde seg på visning, hvilket gir større fleksibilitet og forutsigbarhet. 


Har du bestemt deg for å selge boligen er det gode grunner for å legge ut eiendommen for salg nå, i stedet for å vente til høsten og kanskje angre på at du ikke allerede gjennomførte salget i juli, råder Sønsteby.  


Legg en god salgsplan  
Skal du selge nå, er det fornuftig å legge en god plan sammen med din lokale megler. Megleren er spesialist i ditt lokalområde, og vet hva som skal til for et vellykket salg. Finn din lokale megler her.  Du vil alltid kunne få tak i oss i sommer. 

Mye skal forberedes før et boligsalg 
Når du kontakter megler for vurdering og salg av din boligeiendom, kan du samtidig få gode råd til hva som bør ordnes, pusses opp og styles før salg. Megler kan gi deg gode råd, selv om du kanskje ikke skal selge før om ett eller to år. Krever boligen din ekstra mye finpuss før den blir salgsklar? Da kan det være lurt bruke noe av sommeren til få boligen til å skinne, slik at du kan selge til høsten. Sjekk ut grepene som kan gi deg mer for boligsalget.  


Henriette Sønsteby
Leder salg og kjedeutvikling